Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kellemes ízek egy kellemes helyen.

Patrióta Gyulai Kisvendéglő GyulaPatrióta Gyulai Kisvendéglő Gyula a térképen

Kiváló 2016. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. szeptember 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A kisvendéglő a Városház utcai bevásárló negyed elején helyezkedik el több vendéglátóegység szomszédságában. Főszezonban sok turista jár-kel arra, ennek ellenére csak 2-3 vendég ücsörgött a teraszon. Amint megkaptuk az étlapot világossá vált az ok: az árképzés és a viszonylag speciális kínálat nyilván sokakat elriaszt és inkább beülnek egy olcsóbb helyre, az árak ugyanis átlag fölöttiek és számos megszokott fogás nincs a kínálatban.

Rendelésünk tárgya Tepsiben sült kacsacomb burgonyapürével, párolt káposztával valamint Hortobágyi palacsinta volt.
A fogásokra meglehetősen sokat kellett várni. Mint megtudtuk a picérnőtől, a konyhát a férje viszi, ami - a várakozási időt figyelembe véve - vélhetően azt jelenti, hogy a konyhában egyetlen ember tevékenykedik. A felszolgáló nő mellett még egy fiatal lány serénykedett, ő talán a lánya lehetett, így nagyjából körvonalazódott, hogy ez a vendéglő valószínűleg egy kis családi vállalkozás.
Amikor rendelés előtt az adagok nagyságát firtattam, a pincérnő tájékoztatott, hogy nem kell óriási adagokra számítani, náluk az ár ugyanis nem a mennyiséget hanem a minőséget jellemzi. Ezek után érthető kíváncsisággal vártuk a rendelt fogások megérkezését.

Ami a tálalást illeti, ízlésesen, szépen felrakott tányérok érkeztek az asztalhoz, az első benyomások tehát abszolút pozitívak voltak.
Szokatlan volt ugyan a Hortobágyi palacsinta, mert itt - egészen formabontó módon - nem a palacsintába volt göngyölve a hús, hanem azok mellé volt helyezve az egészen apró kis kockákra vágott csirkemell aprólék a szaftos öntettel. Bár a hortobágyi nem a hagyományos módon került elkészítésre, az íze pompás volt. Tökéletes érzékkel volt elkészítve a szaft is; egészen enyhén csípős, telt ízvilág, kis zöldpaprika karikák, a felkockázott csirkemell minden egyes kis darabja is puha és ízletes volt. Egyetlen apró negatívum, hogy az egyik palacsinta felerészben kicsit barnábbra sikerült, és ez az odakapott rész nekívánatos kesernyés mellékzöngét vitt a harmóniába. A tejfölös öntet sem hiányzott a tálról, bár ezzel kicsit szűkmarkúan bántak, inkább csak díszítés funkciót szolgált, ennél jóval bátrabban is lehetett volna mérni, elbírta volna a tányér.
A hortobágyi mindent összevetve valóban minőségi fogás volt, így nem sajnáltam annyira, hogy kétszer annyiba került mint máshol.
A kacsacomb is puha és ízletes volt, a kellemesen vajas burgonyapüré jól illeszkedett a húshoz.
A számla - ötletes módon - kis fonott kosárkában kerül ki az asztalra. Ebbe lehet azután elhelyezni a számla ellenértékét, ill. az esetleges borravalót - bár ez utóbbit mi mellőztük, mert ilyen árak melett nyilvánvaló, hogy a borravaló is be van építve az árba.
Az adagok tényleg nem nagyok, úgyhogy nem ettük degeszre magunkat, de a fogások minőségével (és a kiszolgálással is) teljes mértékben elégedettek voltunk, úgyhogy bátran ajánlom a helyet másoknak is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló

Patrióta Gyulai Kisvendéglő további értékelései

2020.12.09családjával
Kiváló
Imádtuk! Családi ebédre tértünk be a kisvendéglőbe. Már abban a percben ahogy megérkeztünk a tulajdonos hölgy óriási mosollyal és szeretettel fogadott minket. Azonnal segített a hölgyeknek a kabátot elhelyezni és pillanatok alatt kaptunk egy asztalt. Az étlap tele van házilag elkészített minden...
2018.10.22barátokkal
Kiváló
Legutóbbi, két évvel ezelőtt írott értékelésem óta három ízben is megfordultam a Patriótában, tavaly októberben, idén januárban és idén a kolbászfesztivál alkalmával. Nem sorolom fel mindazt, amit ettünk, hosszú lenne, két ízben négyen voltunk, egyszer meg hárman s minden alkalommal mindenki...
2017.07.27egyedül
Szörnyű
Üres étterem, bent kb. két asztalnál, odakint 1 asztalnál ülnek. a "pincérnő" közli hogy nem tudnak kiszolgálni, mert sok a foglalás. (nem aztalfoglalás, hanem telefonon rendelt étel) visszakérdezek, egyedül vagyok nem lehetne megoldani? a válasz nem. ez igen, gratulálok! ha egy étterem ennyit...
Népszerű szállások a környéken
Komló Hotel Gyula - Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
2024.12.23-ig
Komló Hotel Gyula
70.852 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
44.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Elizabeth Hotel Gyula - Tiszta erőből nyár
Tiszta erőből nyár
06.01-08.31.
Elizabeth Hotel Gyula
179.400 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval