Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Székesfehérvár büszkesége

bEAT SzékesfehérvárbEAT Székesfehérvár a térképen

Kiváló 2017. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. február 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A székesfehérvári Beat étterem a kevés Gault Millau sapkás vidéki éttermeink egyike. Korábban Fülepi Kálmán volt a séf itt. Amikor 2015 őszén a városban jártam, vendéglátóm ide is el akart vinni, de sajnos már zárva volt a hely. Időközben séfcsere történt, de a sapkát megőrizték.
Most Moór Veronika az egyik séf, a másik séfnek is Moór a vezetékneve a plakát szerint, de a keresztnevét nem tudom. Moór Veronikával a „Hagyomány és Evolúció” nevű, abban az esztendőben a sajtó számára nyitott (az is lehet, hogy más években is nyitott az esemény, őszintén szólva nem néztem utána, akkor szerencsésen összejött, hogy kiutazzak Budaőrsre, a Metró központba) versenyen találkoztam pár éve, akkor még a Kakas étteremben dolgozott.
„Segíthetünk”-kel fogadtak, mintha legalábbis nem lenne egyértelmű, hogy egy étterembe enni megy be az ember. A továbbiakban udvarias a kiszolgálás.
A zenei háttér kellemes a Beatles „Here comes the sun” külön jól esett. A beltér nagyon hangulatos.
A napi leves sajnos elfogyott, pedig egy rament, amit aznap kínáltak, szívesen ettem volna. Egy kacsamáj patét kértem végül (2490 ft) amit kamillás kaláccsal szolgáltak fel. Nekem hiányzott még valami a kompozícióból, valami üdeség, chutney vagy salátaelem, de ezzel együtt jó volt ez a fogás, az adagra sem lehetett panasz. Persze biztos akad, aki felkapja erre a fejét, hogy fine dining étterem esetében adagot emlegetek, de az igazság az, hogy nemcsak a túl nagy adag, hanem a túl kicsi is tud bosszantó lenni. Itt, úgy érzem, eltalálták az optimálist. Ettem még egy narancsos csokoládétortát (990), ami ízletes volt és szépen tálalt, akárcsak az előétel. Szódát ittam, mert vezettem s minek pazarolja az ember a pénzét alkoholmentes italra, ha nem muszáj. Megkérik a szóda árát, 1000 forint literje.
Kifejezetten jó hely a Beat, máskor is szívesen ennék itt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
bEAT Székesfehérvár - Étlap/itallapbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - Étel/italbEAT Székesfehérvár - BelsőbEAT Székesfehérvár - Étel/italbEAT Székesfehérvár - Külső képbEAT Székesfehérvár - Étel/ital

bEAT további értékelései

2022.09.15családjával
Kiváló
A hely belső terei nagyon ízlésesek, jó hangulatúak. A kiszolgálás abszolút csillagos ötös! A felszolgálók kedvesek voltak, az ételekkel kapcsolatos kérdéseinkre azonnal készséggel válaszoltak. Az ételek gusztusosak, nagyon ízletesek és rendkívül finomak voltak, akárcsak az italok. Ár-érték...
2022.06.17a párjával
Kiváló
A választék nem hatalmas, de amit kóstoltunk nagyon finom volt. Vadas marha és a bécsi szelet is hihetetlen finom volt. A tálalás is nagyon szép volt, ügyes a szakács. Pincérek barátságosak, nem kellett várni, hogy észrevegyék, ha valamire szükségünk volt. Máskor is jövünk! :)
2021.08.22barátokkal
Kiváló
Véletlen szerű kiválasztás alapján, ma két barátommal beugrottunk egy ebédre! "Arcul ütött" az elmény! Eddig soha nem tapasztalt kedvességgel, udvariassággal, minőségi felszolgálással kaptam, kaptuk szembe magunkat! A ételek fantasztikusan néztek ki, az ízüket pedig nem lehet leírni! A...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Platán Székesfehérvár - Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
Pihentető napok Székesfehérváron fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Platán Székesfehérvár
74.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
04.22-10.11.
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval