Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A budapesti nyár meglepetése - városnéző villamos indul!

2022. június 4. és augusztus 28. között a 19-es villamos városnéző villamossá lép elő. Az útvonala középső szakasza mentén látható turisztikai látnivalókról hallhattok majd érdekességeket a nyári hétvégéken. Többek közt a Rudas fürdő, a Gellért tér titkaiba is beavatják az utasokat, ráadásul mindehhez kiegészítő jegyre sincs szükség, bármilyen BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe tudjátok venni.

Budapesti szállások>>

 

Valószínűleg a legtöbben már hallottatok a budapesti 2-es villamosról és annak gyönyörű útvonaláról, aminek köszönhetően 2012-ben még a National Geographic is a világ tíz legszebb villamosjáratai közé sorolta. Azonban a Budapesti Közlekedési Központ a BudapestBrand-el karöltve idén nyáron egy ismeretlenebb gyöngyszemre helyezi a hangsúlyt, egészen pontosan a 19-es villamosra. Ennek vonala igazi panorámaút a Duna partján, amely Budapest híres látnivalói mellett halad el, amelyekről talán még maguk a budapestiek sem tudnak mindent.

2022. június 4-től augusztus 28-ig azonban ez könnyen megváltozhat, ugyanis hétvégente turisztikai érdekességek lesznek hallhatók a 19-es villamos útvonalán. Ennek köszönhetően többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas-fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, a Batthyány térről és sok más érdekességről is hallhatnak az utasok.
A Budapest nevezetességeit bemutató érdekes információkat a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd, budai hídfő között mondják be a villamoson szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között.

A városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető, a következő időpontokban:

Magyar nyelvű idegenvezetés:

- a Kosztolányi Dezső tértől a belváros felé 10:02-kor, 10:32-kor, 11:02-kor, 11:32-kor, 15:02-kor, 15:32-kor, 16:02-kor és 16:32-kor induló villamosokon;
- a Margit híd, budai hídfőtől déli irányba 10:05-kor, 10:35-kor, 11:05-kor, 11:35-kor, 15:05-kor, 15:35-kor, 16:05-kor és 16:35-kor induló villamosokon.


Angol nyelvű idegenvezetés:

- a Kosztolányi Dezső tértől a belváros felé 10:17-kor, 10:47-kor, 11:17-kor, 11:47-kor, 15:17-kor, 15:47-kor, 16:17-kor és 16:47-kor induló villamosokon;
- a Margit híd, budai hídfőtől déli irányba 10:20-kor, 10:50-kor, 11:20-kor, 11:50-kor, 15:20-kor, 15:50-kor, 16:20-kor és 16:50-kor induló villamosokon.

A budapesti nyár meglepetése - Városnéző villamos indul / Kép: BKK, Nyirő SimonA budapesti nyár meglepetése - Városnéző villamos indul / Kép: BKK, Nyirő Simon

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ikonikus irodalmi kávéházak Budapest szívében
Haladjatok végig a magyar irodalom vezéregyéniségeinek lábnyomain, melyek Budapest legkedveltebb művészkávézóiba vezetnek! Kövessétek Kosztolányi Dezsőt vagy Ady Endrét és merüljetek el a kulturális pezsgésben egy kitűnő fekete társaságában!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha szeretnétek a vacsorátokat különleges élmények között elkölteni, vagy szívesen koktéloznátok a kivilágított Budapest felett, akkor a rooftop teraszok egyike – de akár mindegyike! – a tökéletes döntés! Elhoztuk a budapesti kedvenceinket!
Csobbanás a Balatonban, minőségi borok, finom ételek, szuper programok – ezt mind megtaláljuk Balatonfüreden, sőt, ennél még sokkal többet is! A város nem véletlenül a tó egyik legnépszerűbb állomása, most megmutatjuk mit érdemes megnézni, ha arra jártok!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz
Részt vennél egy mesebeli kalandon? Akkor kövess minket, mert legfrissebb cikkünkben 7 varázslatos kastélyba látogatunk el! Ezek a különleges, történelmi építmények nemcsak Magyarország múltjába engednek bepillantást, hanem páratlan szépségükkel és bámulatos atmoszférájukkal minden kirándulót elbűvölnek. Sőt, még a megújult és nemrég nyitott Andrássy-kastélyba is bekukucskálhatsz! Kezdődjön a kastélytúra!