Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Falusi Húsvét Nyíregyházán - programok a Sóstói Múzeumfaluban

2023.03.23 | 4 perc

Az igazi falusi Húsvét hangulatát élhetitek át 2023. április 07-10. között Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri múzeumában, a Sóstói Múzeumfaluban. A négynapos rendezvényen a fő programok mellett egész nap népi játszótérrel, kézműves tevékenységekkel, lovaskocsikázással és ételkóstolóval várják a családokat.

Időpont: 2023. április 07-10.

Szállásajánlatok Nyíregyházán és környékén>>

 

Ismerjétek meg a népi szokásokat és készüljetek úgy a Húsvétra, ahogy azt annak idején a nagyszüleink tették! A Sóstói Múzeumfalu egy 19. századi falusi környezetbe repíti vissza látogatóit, élménnyé varázsolva a hagyományokat. A skanzenben a húsvéti készülődés már április 7-én (pénteken) elkezdődik, hagyományos tojásfestéssel és húsvéti ételek készítésével, majd hétfőn tradicionális, falusi locsolkodással fokozódik a hangulat.

Falusi Húsvét Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban 2023. április 07-10. közöttFalusi Húsvét Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban 2023. április 07-10. között

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 skanzen Magyarországon, amit érdemes meglátogatnod tavasszal
Lassan újra itt a tavasz, és a jó idő érkeztével lehet tervezgetni a szabadtéri programokat. Ha szeretnétek betekintést nyerni abba, hogy miként éltek őseink Magyarországon a korábbi évszázadokban, akkor a skanzeneknél tökéletesebb helyet nem találtok, ezért összegyűjtöttük nektek a legjobb falumúzeumokat!

 

 

Programok

2023. április 07., Nagypéntek

-tojásfestés

-böjti ételek kóstolója

-népi játszóudvar

 

2023. április 08., Nagyszombat

-tojásfestés

-a református és a görögkatolikus ünnepi asztalok megterítése

-ételkóstoló (sárgatúró, kalács, pipiske)

-pászkakészítés

-népi játszóudvar

 

2023 április 09., Húsvétvasárnap

-10:00 Húsvéti kántálás az Aranyszalma Táncegyüttessel

-11:00 "Hímes tojás lészen tizenkét pár készen.." - kiállításmegnyitó és a tojásdíszítő verseny eredményhirdetése

-11:30 A Kuttyomfitty Társulat mesés táncjátéka 99 éves korig

-12:30 A salánki hímes tojás-tojásdíszítés Kárpátalján - Kész Réka előadása

-13:00 Húsvéti kántálás és tánc az Aranyszalma Táncegyüttessel

-14:00 Hangoló: Kerekerdő - Paár Julcsi családi mese koncertje

 

Egész napos programok: lovaskocsikázás, falusi öltöztetés, kosaras körhinta, Méhecske Játéktér, tojásfestés, ételkóstoló, Kádár Ferkó fotószínháza, Mészáros Józsefné tojásdíszítő bemutatója

 

2023. április 10., Húsvéthétfő

-10:00 A Nyírség Táncegyüttes előadása és a locsolóudvar megnyitása (jánkmajtisi porta)

-11:00 "Egy Házasság, avagy a Három Kívánság" - óriásbábos utcaszínház

-12:00 A református és a katolikus húsvéti szokások bemutatása (kállósemjéni és jánkmajtisi porta)

-13:00 Tavaszi falukerülés, néptáncbemutató és táncszínház a Nyíregyházi Tánctanodával

-14:00 Református istentisztelet

-15:00 Húsvéti bál a Nyírség Táncegyüttessel és a Nyíregyházi Tánctanodával

 

Egész napos programok: kosaras körhinta, Méhecske Játéktér, locsolóudvar, térképes játék, falusi vásár, állatsimogató, mesterségbemutató, kézműves tevékenységek, lovaskocsikázás, szabadban kialakított fotósarok,

 

A felnőttek 1600 Ft/ fő, a nyugdíjasok és a diákok 800 Ft/ fő áron válthatnak jegyet a rendezvényre. 6 év alatt és 70 év fölött a belépés ingyenes.

Falusi Húsvét Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban 2023. április 07-10. közöttFalusi Húsvét Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban 2023. április 07-10. között

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A vadvilág változatos állataival testközelből ismerkedhettek meg Magyarország meseszép vadasparkjaiban, ahol több bentlakót is kézből etethettek. A számtalan gyermekbarát program a családosoknak szuper kikapcsolódást jelent, de garantáljuk, hogy a természet- és állatbarátok sem fognak élmények nélkül távozni erről az izgalmas felfedezőútról.
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!