Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Idén visszatér a Gourmet Fesztivál

2022.05.25 | 6 perc

Két év „koplalás” után idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont pedig május 27-29.

 

Gourmet Fesztivál 2022.

Időpont: 2022. május 27-29.
Helyszín: Budapest, Millenáris

Fotó: OTP Bank Gourmet FesztiválFotó: OTP Bank Gourmet Fesztivál

 

"2020 tavaszán még lelkesen készültünk a jubileumi, 10. fesztiválra, melynek témája - rendhagyó módon - az örökség lett volna” – meséli Nemes Richard, a Gourmet főszervezője. „Sajnos azonban ezt, az ismert okokból, le kellett mondanunk, mint ahogy a 2021-es  fesztivált sem tudtuk megvalósítani. 2022-ben így onnan folytatjuk, ahol két éve abbahagytuk. A Gourmet idén is ugyanúgy jubilál, hiszen ez lesz a 10. rendezvény és a  kulcsszó is marad az örökség. Ennek jegyében arra kérjük a kiállító éttermek séfjeit, hogy személyes recepteket, ételeket vegyenek majd elő, megfűszerezve azokat saját  történeteikkel” – tette hozzá a főszervező.

Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója elmondta: „Nehéz időszak volt a hazai gasztronómia számára az elmúlt két év, sokan bezártak és az újrakezdés is rengeteg nehézséget okoz. A Fesztivált azzal a céllal hívtuk életre annak idején, hogy a minőségi gasztronómiát a szélesebb hazai közönséggel is megismertessük. Az elmúlt időszak, a turizmus jelentős visszaesése azt erősítette meg, hogy mennyire fontos a hazai közönség, milyen nagy szükség van a magyar látogatókra ahhoz, hogy az itthoni gasztronómia kiváló képviselői talpon tudjanak maradni.”

Fotó: OTP Bank Gourmet FesztiválFotó: OTP Bank Gourmet Fesztivál

 

KIÁLLÍTÓ ÉTTERMEK

Az ország legnagyobb menüje vár rátok, ha kilátogattok a fesztiválra. A vidéki és budapesti éttermek séfjei és cukrászai elképesztően izgalmas ételsorokat tesznek majd elétek. Kótolhattok többek között a +52 Event&Gastro Hall-tól, a 101 Bistro-tól, az esztergomi 42 Restaurant & Bar-tól, a szegedi Alabárdos-tól, de a kiállítók között szerepel az encsi Anyukám Mondta, az Arany Kaviár Étterem, a Byblos, a Costes Downtown, az Erhardt Étterem, a Kistücsök Food&Room****,  a Kreinbacher Bistro, a Natura Hill Zebegény, Nour - Art of desserts.

Íme a teljes lista: Yama Restaurant, Wang Mester, Viator Apátsági Étterem és Borbár, Sütizz Cukrászda, Spíler Buda, Sparhelt Bistro, Sognami - Gelato Naturale, Séf Asztala, Sauska 48, Rumour by Rácz Jenő, Platán Gourmet Étterem Tata, Páva, Pataki Cukrászda, Párisi Passage Café & Brasserie, Panificio Il Basilico, Osztrigasommelier, Nour - Art of Desserts, Natura Hill Zebegény, Naspolya Nassolda, Műhely, az Onyx előszobája, Mór24, Martonyi Öko-Agro avagy a legszínesebb szürke, Mangalica és Társai, Mák & Mák Terrace, Macok, Lua Resort***** Balatonfüred, Laurel Budapest, Larus Étterem, Kreinbacher Bistro, Kollázs Brasserie & Bar, Kistücsök Food & Room****, KIOSK, Hibiscus Étterem by Jankovich Hotel, Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Gusto 13 Bistro & Delicate, Gundel Étterm Kávéház, Gerbeaud Cukrászda, Fleischer Restrobar, Felix Kitchen & Bar, Essencia Restaurant - Tiago & Éva, ÉS Bisztró, Erhardt Étterem, Enso, Émile, Digó Nápolyi Pizza, Costes Downtown, Costes, Clarisse, Chez Dodo Macaron Manufaktúra, Cake&More by Garannikova, Byblos, Buja Disznó(k), Borkonyha, Bori Mami Étterem, Bobajka, Babka Deli, Babel, Baalbek Lebanese Restaurant, Arany Kaviár Étterem, Anyukám Mondta, Alabárdos, 42 Restaurant & Bar, 101 Bistro, +52 Event&Gastro Hall.

 

Fotó: OTP Bank Gourmet FesztiválFotó: OTP Bank Gourmet Fesztivál

 

SZOMJOLTÓK

A finom falatok mellé finom italok is járnak, hiszen a kulináris élmény nem lenne teljes a legjobb borok, koktélok, pálinkák, illetve sörök nélkül. Velük találkozhattok: 1 Csepp Pálinka, Agárdi Bár, BABA, Barside Chivas, Barta Pince, Belgium Büszkeségei, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Bestillo, Black Swan LAB Budapest, Bor és Más, Borguru, Borkorzó, Bortársaság, Botaniq Bár, Boutiq'Bar, Felix Borbár by Czinki Tamás, First Craft Beer, Gilvesy Pincészet, Grand Tokaj, Heimann Szekszárd, Holdvölgy Pincészet, Hungaria, Káli Kövek Winery, Kreinbacher Birtok & Champagne Pop-Up, Lees Brothers, Maison Aux Pois Borászat, Martini Fiero, Méthode Traditionnelle by Törley, Mionetto Prosecco, Mitiszol?, Mrs Millicent, Nobilis Pálinka, Opera Gin Bar, Pálffy Szőlőbirtok és Pince, Royal Tokaji, Sauska, Vida Péter Szekszárd

Fotó: OTP Bank Gourmet FesztiválFotó: OTP Bank Gourmet Fesztivál

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nézzétek meg a tatárjárás előtt épült magánvárat, gyönyörködjetek a panorámában az árbóc alakú kilátóból, zarándokoljatok el a bányászalakások romjaiból épített kápolnához - a magyar tenger partján mindig akad újabb felfedezésre váró látnivaló. A legjobb balatoni kirándulóhelyekből és látványosságokból gyűjtöttünk most össze néhányat.
Kelet-Magyarország igazi gyöngyszemeket tartogat azok számára, akik csak a kikapcsolódásra szeretnének koncentrálni. Lássuk hova érdemes utazni idén nyáron, ha az országon belül kívánjuk eltölteni jól megérdemelt pihenésünket. 10 családbarát wellness szállodát mutatunk be nektek, ahol közvetlen átjárás van az élményfürdőbe.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.