Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Karácsonyvárás ünnepi forgatagban: 5 nagyváros, ahol igen csillogó lesz az advent

Forralt bor és fenyő az év legkellemesebb illatait szippanthatod be hamarosan az ország nagyvárosaiban, ahol te is ünneplőbe öltöztetheted a szíved. Adventi körképünkben 5 népszerű városba kalauzolunk.

Adventi vásár a Bazilikánál.Adventi vásár a Bazilikánál.

 

Budapest

Ahogy 1998 óta minden évben, úgy idén is forralt bor és narancsillat lengi be a budapesti Vörösmarty teret. Az évente 800 ezer turistát vonzó Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár egy olyan hely, ahol megalapozhatod az ünnepi hangulatot, sőt, a szeretteidnek szánt ajándékokat is beszerezheted. De a vásár ennél sokkal több: hagyományőrző programok, közös gyertyagyújtás, kóstolók, gasztronómiai különlegességek, borok, ízek, illatok, irodalmi estek, koncertek, zenés-táncos előadások, játszóház és még mennyi minden vár rád! A hangulatos vásár 2019. január 1-jén zárja kapuit. Ugyancsak eddig tart a november 23-án kezdődő adventi ünnep a Bazilikánál is, ahol szintén sok izgalmas programmal várnak. Idén is ingyen csúszkálhatsz a Szent István téren felállított jégpályán, sőt, most minden nap 17 órától láthatod Közép-Európa legnagyobb 3D-s fényfestését is. Élvezd az illatokat, az ízeket és érezd jól magad a színesebbnél színesebb programokon!

Szállás tippek Budapesten>>

 

 

Bécs

Az osztrák fővárosban is megadják a módját a karácsony előtti időszaknak, hiszen szinte egész Bécs egy varázslatos karácsonyi vásárrá alakul. Az ámulatba ejtő fények, a csillogás, a forró puncs illata valósággal rabul ejti az ünnepre készülődő szíveket. Idén, ha úgy tartja kedved, a főváros összesen húsz vásárát járhatod végig. Teljes pompájában láthatod már a városházánál a Christkindlmarktot, ahol 152 stand kínálatából válogathatsz. Emellett adventi sokadalom vár még a Freyungon, a Stephanplatzon, a Michaelplatzon, a Spittelbergen, a Türkenschanzparkban vagy éppen a Riesenradplatzon. De azt se feledd, hogy november 30-tól december 16-ig, péntektől vasárnapig karácsonyi pompában ragyog majd a Ludwig-Koeßler-Platzon lévő egykori villamosremíz, mi több, az épület körül egy gyönyörűen feldíszített villamos is jár!

Szállás tippünk: a Sopron Hotel most az adventi csomag részeként bécsi vonatjegyet biztosít az egész család számára, hogy az utazás kényelmesebb legyen! Nézd meg a részleteket, foglalj és irány Bécs>>

A bécsi adventi vásár nem véletlenül világhírű.A bécsi adventi vásár nem véletlenül világhírű.

 

Szeged

Meghitt, varázslatos, csillogó hangulat, különleges falatok, mennyei forralt borok, sok-sok játék, fantasztikus kézműves remekek Szeged is ünneplőbe öltözik november 23-tól. A dél-alföldi régió legnagyobb karácsonyi vásárán a hagyományos programok mellett két extra attrakcióval is készülnek. Az egyik az a Széchenyi téren felállítandó közel 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék, amelynek legmagasabb pontján megcsodálhatod az ünneplőbe öltöztetett Szegedet. A másik pedig ha szerencséd van, az óriáskerékről még láthatod is a Dóm téri, közel félezer négyzetméteres, szabadtéri korcsolyapálya. A december 23-ig tartó ünnepi forgatag három helyszínen vár: járj akár a Széchenyi, a Dóm vagy a Dugonics téren, jól fogod érezni magad. Kortyolgass finom forralt borokat, válaszd ki a gasztro-kavalkádból a kedvenc falatodat, nézz körül a kézműves portékák között vagy csak egyszerűen add át magad a boldog ünnepi várakozásnak!

Szállás tipp: az adventi vásár csodáit pihenje ki a négycsillagos Hunguest Hotel Forrásban, ahol a Napfényfürdő Aquapolis fürdőkomplexumot korlátlanul használhatja, a gasztronómiai élményről pedig díjnyertes séf gondoskodik. Nézd meg a részletek, és foglalj még ma szobát>>

Adventi vásár Szegeden.Adventi vásár Szegeden.

 

 

Debrecen

Ha a karácsonyi fényárban úszó Debrecent is szeretnéd látni különleges ünnepi díszben úgy, ahogyan ezelőtt még sosem, akkor már most készülj az óriáskerekezésre! A tavalyi 33 méteres helyett idén ugyanis 45 méter magasra nő a Debrecen Eye, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra. És ez csak egy lesz a sok különleges karácsonyváró attrakció közül: a Kossuth téren és a Piac utcában november 24-én nyit az adventi vásár, amely mintegy 100 faházában ellenállhatatlan finomságokkal, forró kortyokkal és megannyi színes, kézműves portékával várnak. Ne feledd: most is lesz egy korcsolyapálya a város karácsonyfája mellett, és december 2-án az első adventi gyertyát is együtt gyújthatod a többi ünneplővel. És a végére hagytunk neked egy igen izgalmas programot, ami nem máskor, mint december 5-én délután lesz: ekkor ugyanis maga a lappföldi Mikulás, Joulupukki lengeti majd a szakállát a debreceni főtéren.

Szállás ajánlataink Debrecenben>>

Advent Debrecenben.Advent Debrecenben.

 

Eger

Az ünnepi készülődés Egerben sem maradhat el, ami idén is a különleges családi kikapcsolódás és a hangulatos karácsonyi feltöltődés jegyében telik majd. A november 24-én kezdődő egyhónapos eseményen is a káprázatos adventi fényeké, illatoké, érzéseké és programoké lesz a főszerep. Igazi egri gasztro-örömök, különleges forralt borok és kézműves termékek várnak egy csodás barokk belváros hangulatával, no meg látványos fényattrakciók, a kivilágított egri vár és megannyi különleges zenei és színes családi program.

Szállás ajánlataink Egerben>>

Egri adventi vásárEgri adventi vásár

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Noha már bizonyára készülsz a csúszkálós, havas, mátrai télre, ne feledd: ősszel is van mit megcsodálnod Magyarország egyik legszebb vidékén! Már mondjuk is, miért is érdemes bebarangolnod a Mátrát.
Talán te is azt gondolod, hogy a karácsony egyedül cskis szomorú lehet? Akkor valószínűleg még nem jutott eszedbe az, hogy egyedülállóként akár az egész ünnepet kisajátíthatod magadnak. Mutatjuk, hogyan.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!