Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Múzeumok Éjszakája 2022 - több ezer esemény vár rátok június 25-én országszerte

2022.06.09 | 4 perc

Országszerte több száz helyszínen, több ezer eseményt tartogat az ide Múzeumok Éjszakája. Koncertek, családi programok, kiállítóterek, gyűjtemények, tárlatvezetések és interaktív események várják az érdeklődőket. Ha még nincs programotok június 25-én, írjátok be a naptárba, ugyanis a huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája igazán felejthetetlennek ígérkezik! Az esemény kiemelt helyszíne idén Szolnok lesz.

Múzeumok Éjszakája 2022 / Fotó: muzej.hu Múzeumok Éjszakája 2022 / Fotó: muzej.hu

 

Az esemény kiemelt helyszíne: Szolnok

„A Múzeumok Éjszakája mára sokkal több, mint egy szimpla kulturális eseménysorozat, városunkra még inkább igaz ez: olyan közösségépítés, olyan varázslatos időutazás, mely kellően trendi ahhoz, hogy a fiatalabb generációkat is magával ragadja - ahogyan az idei tematika mondja, gomboljuk újra a művészeteket! Találkozzunk Szolnok és a térség több mint 30 kiállítóhelyének valamelyikén június 25-én!” – invitálja a látogatókat a rendezvényre Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A szolnoki városnéző kisvonat ingyen vehető igénybe, amellyel az eseményben részt vevő helyszínek és a szervezett érdekes programok könnyedén bejárhatóak.  A látogatható intézmények és a programok között akad, ami évközben egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan érhető el. Ilyen többek között a RepTár, ami Az Év Turisztikai Attrakciója címet is elnyerte 2016-ban - a repülőket ezen a napon egy zseblámpás túrán, igazi pilótákkal, belülről is meg lehet nézni. 

A templomokban és könyvtárakban tárlatvezetéssel fogadják a látogatókat, nyitva lesznek a katonai és vasúti létesítmények, de lesz veterán járműkiállítás, illetve éjszakai vásár is.  A városban egyébként további előadásokat, koncerteket, vetélkedők, filmvetítéseket, kézműves foglalkozásokat, bábelőadásokat is szerveznek, de lesz nyereményjáték is. 

2022 az első év, hogy 8 Szolnok környéki település is csatlakozott a rendezvényhez - mindenkit nagy szeretettel és változatos programokkal várnak Abonyban, Besenyszögön, Kengyelen, Rákóczifalván, Martfűn, Szajolban, Tiszaföldváron és Újszászon.

Szállásajánlatok Szolnokon és a környéken>>

Az eseményen résztvevő múzeumok

A Múzeumok Éjszakajához csatlakozó helyszínek listája folyamatosan bővül, de íme néhány (a teljesség igénye nélkül):

Budapest: Dreher Sörmúzeum - Söripari Emléktár, Egis Tudományos és Technológiai Központ, ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, ELTE TTK Természetrajzi Múzeum, Fradi Múzeum, Fiumei úti sírkert, Magyar Természettudományi Múzeum, Óbudai Polaris Csillagvizsgáló, Újbudai Zsinagóga, Petőfi Irodalmi Múzeum

Celldömölk: Kemenes Vulkán Park

Debrecen: Déri Múzeum, Debreceni Református Nagytemplom

Eger: Dobó István Vármúzeum, Érseki Palota

Esztergom: Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár, Duna Múzeum

Gödöllő: Királyi Kastély

Gyula: Erkel Ferenc Emlékház, gyulai vár

Sopron: Soproni Múzeum – Macskakő Gyermekmúzeum és Közösségi tér, Soproni Múzeum – Tűztorony

Sümeg: Püspöki Palota, sümegi vár

Zsámbék: Romtemplom

Részletek: https://www.muzej.hu/ 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Higgyétek el: mindenkinek jár a pihenés – még Nektek is! Épp ezért idén lepjétek meg magatokat egy különleges vakációval hazánk meseszép fürdővárosaiban! Miért? Mert a kényeztető élménymedencék, a gyógyító termálvizek, a fantasztikus óriáscsúszdák és a jobbnál jobb szálláshelyek csak rátok várnak!
A Balatontól 12 kilométerre, a Tapolcai-medence központjában fekszik ez a dinamikusan növekvő kisváros, mely már korábban is fontos bortermelői és kereskedelmi központ volt. Tapolca napjainkra a térség egyik legismertebb turisztikai célpontjává vált, mely egyrészt a rengeteg látnivalónak, másrészt a tavasztól őszig tartó színes programsorozatoknak köszönhető. Érdemes felfedezni a várost és a környékét is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Interaktív kiállítások gyerekeknek
2024.01.24 | 10 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gyermekekkel
Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.
Ünnepeljétek wellnesszel az év első hosszú hétvégéjét! − 10 kedvezményes szállásajánlat március 15-re
A március 15-i hosszú hétvége legjobb szállásajánlatai után kutattok? Szeretnétek különleges csomagban foglalni, ahol extra meglepetést is tartalmaznak a kedvezményes árak? Wellness mellé jöhet egy kis lovagi torna vagy túra a bormúzeumban? Akkor ez a cikk Nektek szól! Szuper szállástippek következnek március 13-17. között!
Átadták a helyreállított boldogkői várat
2024.03.20 | 3 perc | Szuper látnivalók | Események
Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült. "A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása" - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár megnyitóján, kedden.
Ismerd meg a város történelmét - élménytúrák Budapesten
Legyen égen, földön, föld alatt, Budapest számos nagyon izgalmas kalandot rejt, melyekre érdemes időt és energiát szánni. Ha kíváncsiak vagytok titkokra, exkluzív történetekre, akkor ne késlekedjetek, Budapest megannyi kalanddús történelmi emlékkel vár!