Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nyárköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban

Május 28-án háromféle táv, ajándékok, vadpörkölt és a somogyi erdő kincsei várja a futókat és az érdeklődőket a hatodik futóversenyen a zselici Ropolyi tónál, Kaposvár közelében.

A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál minden látogató számára, aki fogékony a természet és a minket körülvevő Univerzum megismerésére. A mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt itt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni.

A zselickisfaludi csillagparkot körülvevő erdőrengeteg hasonlóan mesébe illő látványt ígér, melyet a futás szerelmesei 2022. május 28-án futóversenyen élvezhetnek. A SEFAG Zrt. hatodik alkalommal meghirdetett versenyén a nevező sportolók három táv között választhatnak: váltóban vagy egyéniben a félmaratoni táv teljesíthető, míg a futással még ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval próbálkozhatnak, s az idén közkívánatra 10 kilométeren is megmérettethetnek a futók. 4 ponton lesz frissítés. 

Mesés pihenést ígér a zselickisfaludi Hotel Kardosfa>>

Minden nevezőnek értékes rajtcsomag és befutó érem üti a markát. A megfáradt futók a célban, a Ropolyi tónál vadpörköltöt és langallót csemegézve nyerhetik vissza majd erejüket, de az egyes kategóriák helyezettjei izgalmas ajándékokban részesülnek. Tavaly óta korosztályi kategóriák is bevezetésre kerültek, így a 12 év alattiak, a 12 és 14 év közöttiek és a 14 év felettiek külön díjazásban részesülnek, természetesen nemenként.

Nyárköszöntő futóverseny a Zselici CsillagparkbanNyárköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban

 

A kísérőket, szurkolókat a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre lévő Zselici Csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programok várják. A korábbi években a csodálatos időjárás lehetővé tette a piknikezést és a napozást, valamint a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését – erre reményeink szerint az idei évben is lehetőség nyílik.

Nyárköszöntő futóverseny a Zselici CsillagparkbanNyárköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban

 

És hogy mi a rendezvény célja?

Nem meglepő módon a figyelemfelkeltés a somogyi erdő szépségére és értékeire, illetve az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére, a védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre.

Mesés pihenést ígér a zselickisfaludi Hotel Kardosfa>>

 

 
Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kémleljük együtt az eget! Íme a legnépszerűbb csillagvizsgálók Magyarországon
Egy évben 80-120 napon tiszta az ég, amikor jól kémlelhetjük az eget és aligha fogadhat a csillagoknál és bolygóknál szebb látvány egy-egy hazai csillagvizsgáló kupolájában, éppen ezért összeszedtük nektek ötöt Magyarország legnépszerűbb csillagvizsgálói közül.
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Kelet-Magyarország igazi gyöngyszemeket tartogat azok számára, akik csak a kikapcsolódásra szeretnének koncentrálni. Lássuk hova érdemes utazni idén nyáron, ha az országon belül kívánjuk eltölteni jól megérdemelt pihenésünket. 10 családbarát wellness szállodát mutatunk be nektek, ahol közvetlen átjárás van az élményfürdőbe.
A nádasokkal átszőtt Velencei-tó hazánk harmadik legnagyobb tava, melynek varázslatos környéke ezer izgalmas látnivalót tartogat nektek. Kíváncsiak vagytok, hogy melyek ezek? Akkor nincs más dolgotok, mint tovább olvasni…
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!