Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

III. Parádsasvári Borfesztivál - Kastély Piknik

Idén immár harmadik alkalommal rendezi meg a Kastélyhotel Sasvár Parádsasváron a Kastély Pikniket. Hamisítatlan bor- és gasztronómiai esemény vár rátok ezen a hétvégén, amit higgyétek el, nem szabad kihagyni!

 

Időpont: 2021. július 31. 16:00 - 24:00

Kapunyitás: 16:00

Helyszín: Kastélyhotel Sasvár Resort

 

Az esemény története

2019-ben pünkösdkor tartották az első borfesztivált, ahol a gasztronómia és a mátrai borok voltak a központban, különböző zenei előadásokkal fűszerezve. A pozitív visszajelzések alapján indokolt volt megszervezni a második Borfesztivált 2020. augusztusában, ahol már több programmal is készültek az idelátogatóknak. 

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Kastély Pikniket, ahol 15 borászat borait kóstolhatjátok.Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Kastély Pikniket, ahol 15 borászat borait kóstolhatjátok.

 

A házigazdákról

Úgymond lokálpatriótáknak nevezik magukat, hiszen igyekeznek 50 km-es körzetből beszerezni az alapanyagaikat mind az étel, mind az ital terén, ráadásul a Mátrában egyedülállóként foglalkoznak szállodai szinten mátrai borokkal. A céljük pedig nem más, mint a mátrai borok és a helyi gasztronómia bemutatása ezen a rendezvényen.

A Kastélyhotel Sasvár a környéken egyedüliként foglalkozik szállodai szinten mátrai borokkal.A Kastélyhotel Sasvár a környéken egyedüliként foglalkozik szállodai szinten mátrai borokkal.

 

A programok

Mindig próbálnak valami újat hozzátenni a rendezvénysorozathoz: idén egy kezdő borsulival is készülnek a Bortársaság által képviselt Tóth Ignác személyében, aki kezdő és haladó borkedvelőknek tart egy interaktív borkóstolót “Hogyan kóstoljuk bort?” címmel.

A zenei programokat a Gonda László music band szervezésével láthatjátok és hallhatjátok. Sztárvendégek: Gajer Bálint és Kozma Orsi.

De gondoltak a kicsikre is, akiket Szajlai Szabolcs bűvész műsorral kápráztatja el.

A rendezvényen 15 borászat képviselteti magát, Barni Séf és csapata begyújtja a smokert és készülnek különleges ételekkel. És mivel egy bor hangsúlyos rendezvényről van szó, így gondoskodnak a Gyöngyösről ide látogatóknak egy ingyenes transzferről.

 

Időpont: 2021. július 31. 16:00 - 24:00

Kapunyitás: 16:00

Helyszín: Kastélyhotel Sasvár Resort, 3242, Parádsasvár, Kossuth u. 1.

 

Az eseményen résztvevő mátrai borászatok:

Benedek Pince

Csernyik Pince

Dominium Pincészet

Gobri Pince

Centurio Szőlőbirtok

Kerekes Szőlőbirtok és Pince

Kissattila Borászat

Kovács Pince (Markaz)

Losonci Pince

Ludányi Pincészet

Páger Pince

Szignárovits-Maka Pince

Szőke Mátyás Pincészete

St. Andrea (Eger)

Ludányi András pincészete

 

Egyéb kiállítók:

Nagyrédei Kecskefarm

Mátrai Bivalyrezervátum

Bazsalikom ételporta Mezőkövesd

 

Sztárfellépők:

Gájer Bálint 19:00

Kozma Orsi

 

Fellépők:

Gonda MusicBand - tagjai: Gonda László-zongora, Esze Tamás-gitár, Hárs Viktor-basszusgitàr, Pataki Ferenc-dob, Kàdek Heni-vokál, Berton-vokál

Báder Ernő cigányzenekara

Ingyenes gyorstalpaló borsuli kezdőknek, Tóth Ignác (Bortársaság) előadásában

Szajlai Szabolcs mikromágia

 

Belépőjegy ára:

- elővételben július 31-ig 3.500 Ft

- helyszínen július 31-én 4.500 Ft

A belépőjegy tartalmaz 2 db kóstoló kupont, egy palack ásványvizet és a Kastély vendégváró falatkáit.

 

Ingyenes transzfer a Kastélyba:

16:00 a gyöngyösi Skála elől

Vissza kb. 22:00 (Tőletek függ...)

 

Rossz idő esetén a fesztivál Monarchia termünkben lesz megtartva.

 

Belépőt elővételben még kedvezményesen tud vásárolni.

http://www.khs.hu/paradsasvari-borfesztival/ 

 

Mindenkit nagy-nagy szeretettel várnak!

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
2 részes cikksorozatunkban bemutatjunk Nektek a hazánkban fellelhető óriáskerekek helyeit. Elsőként vessetek egy pillantást a Balaton partján fekvő látványosságokra.
Július 31-én, már 12. alkalommal rendezik meg a Strandok éjszakáját, mely a korábbi évekhez hasonlóan idén is számos izgalmas programmal várja a látogatókat országszerte.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
7 káprázatos kastélyszálló, amit legalább egyszer ki kell próbálni
A gazdag múlt és a modern kényelem találkozik egy felejthetetlen élmény jegyében azokban a varázslatos kastélyszállókban Magyarországon, ahol a szolgáltatások magasabb szintre emelik a pihenésedet. Hódolj az elegáns enteriőröknek, élvezd a harmonikus szobákat, és fedezd fel a tágas kertek szépségét! Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy baráti kiruccanásról – érdemes magatok mögött hagyni a megszokott helyeket, és elmerülni a kastélyok elbűvölő világában.