Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Programajánló: Bringára, Keszthely!

2022.04.29 | 7 perc

A kerékpáros világ szeme hamarosan Magyarországra szegeződik, hiszen május 6-án elstartol a Nagy Rajt. Keszthelyt, az egyébként kerékpárbarát települést május 8-án érinti a verseny. Ehhez kapcsolódóan tematikus bringás hétvégéket, túrákat és programokat, valamint promóciós játékot is szerveznek a balatoni városban.

2022. májusában Magyarország ad otthont a 105. Giro d’Italia rajtjának, amely az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye. Elsőként 1909-ben rendezték meg, és három héten át tart. Azonban több, mint egy „egyszerű” verseny: azok a települések, melyeken áthalad, nem csak rózsaszínbe öltöznek, hanem számos programot és rendezvényt szerveznek a nézőknek és érdeklődőknek.

Idén 3 szakasz is érinti hazánkat a következőképpen:
Május 6. Budapest - Visegrád (195 km)
Május 7. Budapest - Budapest (9,2 km)
Május 8. Kaposvár - Balatonfüred (208 km)

Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)

 

Szállásajánlatok Keszthelyen>>

TIPP! 2022. április 29-től a Budapesti Történeti Múzeumban kiállítás is nyílik a kerékpárversenyzés történetéről, és az olasz verseny saját blokkot is kap. Archív fotók és a versenyhez kapcsolódó tárgyak segítségével olyan történetekkel is találkozhatnak a látogatók, mint a háromszoros Giro-győztes Gino Bartali-é, aki a második világháború idején a kerékpárja nyeregcsövébe rejtve csempészett menekült zsidók számára iratokat.

 

Bringára, Keszthely!

A harmadik és egyben leghosszabb szakasz Keszthelyen is áthalad. A Zala megyei várost a Balaton fővárosaként is emlegetik, és ezt a címét biztosan sikerül megvédenie 2022-es programjaival, melyek a versenyhez kapcsolódnak és környék kiváló kerékpáros infrastruktúrájára építkeznek.

„Csodálatos környezetben kínálunk tematikus kerékpáros körtúrákat, amelyek kitáblázott útvonalakkal és fedett esőbeállókkal ellátottak, jelentős és fejlett kerékpáros útvonalhálózattal rendelkezünk és kerékpáros központot is működtetünk. Most adjuk át a keszthelyi pumpapályát, a beruházásnak köszönhetően a fiatalok számára egy szabadtéri, extrém sportolási lehetőség válik elérhetővé. Hamarosan a kerékpáros központ fejlesztése is megvalósul, így az Energia téren többek között kerékpáros pihenő, új kerékpárokkal és gyorsszervízzel ellátott kölcsönzőpont, valamint segélyszolgálat is rendelkezésre állnak majd. A Helikon Kastélymúzeumban is jelentős kerékpáros fejlesztések zajlanak, ennek keretében egy kerékpárkölcsönző kialakítása is folyamatban van, amit összekapcsolunk az Energia téren működő központtal, erősítve a Festetics-kastély - Balaton-part turisztikai tengelyt.” – avatott be minket Nagy Bálint polgármester.

Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)

 

Vegyetek részt minél több kerékpáros programon

A Bringára Keszthely! program célja, hogy minél többen vegyenek részt bringás eseményen. A résztvevők különböző kihívásokat is teljesíthetnek,  végrehajtásuk pedig pontokat ér, melyeket a pontboltban tudnak beváltani olyan kincsekre, mint például a  fülhallgató, telefontartó, kötény, napellenző vagy éppen a helyi vendéglátóegységekbe szóló kedvezmény.

Sőt, ha legalább 2 kihívást teljesítetek és regisztráltok a promóciós játékukra, személyre szabott kerékpárt is nyerhettek!

Szállásajánlatok Keszthelyen>>

Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)

 

Íme néhány a pontot érő kihívások közül

Élő bicikli kihívás: május 08-án, 10 órakor a Festetics-kastélyban álljatok be az emberekből álló bicikli alakzatba, hogy az egész világ láthassa Keszthely gyönyörű kastélyát. A nagyobbakat napközben bringás bemutató, a kicsiket ugrálóvár várja majd.

Festetics családi bringatúra: ez a úra 14 km hosszan, a Kastélyparktól indulva Nagymezőn át a Keszthely feliratig vezet. Közben be tudtok térni a Festetics Imre Éményközpontba, ahol a Festetics Imre Állatpark is található, de kis kitérővel a Festetics kilátóhoz is felmászhattok.

Forduló a Hévízi-tónál: A Keszthely felirat a kiinduló és a végső állomása a 13 km hosszú, 107 m szintkülönbséggel rendelkező túrának. Az útvonal Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavát és a világ legnagyobb biológiailag aktív gyógytavát köti össze.

Bakonyerdő túra 2 keréken: A Keszthelyi-hegység zöld D betűvel jelölt kerékpár útvonala nem az eddigiek közül a legnehezebben teljesíthető, ugyanakkor a legszebb is!

Nyertes dobás: Ez a feladat vidám levezetése lehet egy bringázással töltött napnak, ugyanis a Pethő Háznál lévő petanque pálya császárát, Milánt kell legyőzni. Őt a Pampetrics borkereskedésben találjátok meg.

Város tortája: Ha megvolt a sport, akkor pedig jöhet a desszert! A Kócsag Sütiboltban és a Pille Sütiben egyaránt lehetőségetek nyílik megkóstolni a a Cserszegi Főszeres-Mandulás Tortát vagy a Gesztenye Fasor Tortát, melyek 2021-ben lettek a város tortái.

BikeFest kihívás: Június 11-én tekerj egyet a BikeFesten és ismét jutalom üti a markod, de ha minket kérdeztek, nem csak ezért érdemes ide ellátogatni. 11-kor kezdődik az országúti teljesítménytúra, amely 50 km hosszú, és az Energia-térről indul. Rá negyed órára pedig a barátságosabb, 25 km-es családi kerékpártúra rajtol el. A nap folyamán kerékpáros ügyességi és oktatópálya is várja majd a kisebbeket.

Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)Kerékpáros programok - Bringára Keszthely! (Fotó: Hello Keszthely)

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Egerben töltött napokat nem csak a sok színes és változatos program teszi emlékezetessé. Most arra szeretnénk tippeket adni, milyen gasztronómiai élményekben lehet részetek e történelmi városban. Íme néhány a legjobb egri éttermek, cukrászdák és borászatok közül.
Már lázasan szervezitek az idei családi nyaralást, de még keresitek a szálláshelyek között az igazit? Megmutatjuk azt a top10 wellness szállodát Nyugat-Magyarországon, ami közvetlen átjárást biztosít a fürdőbe.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.