Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Programajánló: színes pécsi rendezvények várnak májusban!

Pécs a tavasz utolsó hónapjában rengeteg színes programmal csábítja a látogatókat, és mi a helyetekben engednénk a kísértésnek! A Zsolnay Piknik és a Városi Gyereknap is májusban kerül megrendezésre, sőt, akár éjszakai idegenvezetésen is részt vehettek. Mutatjuk, milyen programok várnak még rátok Pécsett!

Remek pécsi szállásajánlatokat pedig itt találtok>>

 

Zsolnay Piknik

Időpont: május 20.-22.

A Zsolnay Piknik az év egyik legjobban várt eseménye a kultúra fővárosában. Számos ingyenes programot szerveznek, belépődíjas kísérőrendezvényként pedig az Ónodi Eszter & The Open Pub is fellép, triplakoncertet ad Belau, Saya Noé és Deva, valamint jazzkívánságműsorral érkezik a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann. A koncerteken túl részt vehetünk például pizza workshop-on vagy éppen  gyárlátogatáson az autómaketteket gyártó Amalgam Fine Model Cars pécsi telephelyén. A gyermekeknek a Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúrából ismert Gyula bácsi és Éva néni bepillantást enged a cukorkészítés rejtelmeibe a cukorkakészítő foglalkozáson a  (regisztráció a lendvai.katalin@zsn.hu címen), de bábelőadások és mesekuckó is várja a legkisebbeket.

Ónodi Eszter & The Open Pub (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)Ónodi Eszter & The Open Pub (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)

Sárik Péter Trió és Falusi Mariann (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)Sárik Péter Trió és Falusi Mariann (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)

Pécsi programok májusban: Zsolnay Negyed (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)Pécsi programok májusban: Zsolnay Negyed (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felfedezésre váró látnivalók - városlátogatás Pécsett
Amennyiben kedvelitek a mediterrán hangulatot, a városnézés az egyik kedvenc hobbitok és emellett szívesen is turáztok, akkor Pécs tökéletes úti cél lesz számotokra. Ajánlónkban Pécs kihagyhatatlan látnivalóit gyűjtöttük nektek egy csokorba. Ismerjétek meg a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosát.

 

 

Ókori kísértethistóriák Lukianosz tollából

Időpont: május 27.

Éjszakai idegenvezetéssel bepillanthattok a pogány rómaiak egyik legfontosabb májusi ünnepébe, a lemuráliába, ami nem más, mint a holtak kiengesztelésének napja. Május utolsó péntekén a Cella Septichora-ban Lukiánosz ókori görög szerző történetein keresztül, és az ő sajátos idegenvezetésével - zenével, énekkel, árnyjátékkal, fényvetítéssel - járható körbe a holtak birodalma.

Ókori kísértethistóriák Lukianosz tollából (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)Ókori kísértethistóriák Lukianosz tollából (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)

 

Városi Gyereknap

Május 28.-29.

A korábbiaktól eltérően idén a Zsolnay Negyed változik hatalmas gyerekbirodalommá május 28-29-én. A vállalkozó szelleműek több programon, például a mászófalon is próbára tehetik a bátorságukat, azonban az adrenalin gyűjtésnek itt még nincs vége, hiszen a szervezők extrémsport- és motoros bemutatókkal is kedvesnek a látogatóknak. A Star Wars rajongók örömére kedvenc hőseik is kilátogatnak a rendezvényre. Sőt, még bűvészek is várhatóak!

 

Színházi élmények

A Zsolnay Színház előadásait sem érdemes kihagyni a felsorolásból: május 9-én Pintér Béla és Társulata előadásában látható a Marshal Fifty-Six című darab a Kodály Központban. Ugyanitt május 17-én Dés László ad koncertet Básti Juli és Nagy Ervin vendégszereplésével. (Ezt az egyedülálló élményt  egyébként 07.23-án a Művészetek Völgyében is átélhetitek majd.)

A Művészetek és Irodalom Házában május 14-én A démon gyermekei, május 20-án és 30-án A nagy erdő, mely tele van homállyal, május 21-én a Kasszafúró királyfi című darab látható a pécsi színészképzés növendékeinek előadásaiban. Május 18-án pedig Klem Viktor mutatja be monodrámáját Patrick Süskind: A nagybőgő című darabja alapján.

Május 17-én Dés László ad koncertet Básti Juli és Nagy Ervin vendégszereplésével. (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)Május 17-én Dés László ad koncertet Básti Juli és Nagy Ervin vendégszereplésével. (Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)

Pintér Béla és Társulata előadásában látható a Marshal Fifty-Six című darab (Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)Pintér Béla és Társulata előadásában látható a Marshal Fifty-Six című darab (Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.)

 

A 2014 óta hungarikumként is számon tartott Zsolnay Kulturális Negyed azonban nem csak most, hanem egész évben kihagyhatatlan programok és látnivalók sorával vár, amelynek saját cikket is szenteltünk>>

Remek pécsi szállásajánlatokat pedig itt találtok>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Pécsen megtaláltam a helyem - interjú Kurucz Attilával, a Morzsa séfjével
Kurucz Attila neve sokaknak ismerősen csenghet. Találkozhattatok vele a Laci! Konyha!, és az innio éttermekben is, mára pedig Pécs és az ország egyik legjobb bisztrójának a konyháját vezeti, és egyben társtulajdonosa is. Kurucz Attilával, a Morzsa séfjével beszélgettünk.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Egerben töltött napokat nem csak a sok színes és változatos program teszi emlékezetessé. Most arra szeretnénk tippeket adni, milyen gasztronómiai élményekben lehet részetek e történelmi városban. Íme néhány a legjobb egri éttermek, cukrászdák és borászatok közül.
Már lázasan szervezitek az idei családi nyaralást, de még keresitek a szálláshelyek között az igazit? Megmutatjuk azt a top10 wellness szállodát Nyugat-Magyarországon, ami közvetlen átjárást biztosít a fürdőbe.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.