Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pünkösd hétvégéjén újraindul a Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten!

Két év kihagyás után újraindul az ingyenes Generali Gyerek Sziget. A pünkösdi hétvégén (június 4-5-6) és további két hétvégén várják a fesztiválozni vágyó apróságokat és szüleiket a megszokott helyszínen.

 

2022-ben újra Gyerek Sziget

Ha esetleg megfakultak volna az emlékeitek, röviden összefoglaljuk: a Gyerek Sziget Magyarország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye. Számtalan koncert, bábszínház, tánc, vetélkedő, sportprogram, élménypark, ugrálóvár, kézműves foglalkozások és még rengeteg gyerekprogram vár rátok, ha kilátogattok a Hajógyári-szigetre a gyerekekke.

Az ingyenes rendezvényt a Sziget Zrt. 2002-ben rendezték meg először. Szerettek volna tartalmas és szórakoztató programokat nyújtani az iskolai szünet idejére a családoknak.

Pünkösdtől újraindul a Gyerek Sziget. Fotó: Sziget Zrt.Pünkösdtől újraindul a Gyerek Sziget. Fotó: Sziget Zrt.

 

2019-ben összesen több mint 100 ezer résztvevő élvezhette a programokat.

Az elmúlt két évben sajnos elmaradt a program, de idén újra gyerekzsivajtól lesz hangos a Hajógyári-sziget a júniusi hétvégéken. A tengernyi programhelyszínen az legkisebbek és nagyobbak is megtalálják a számukra kedves elfoglaltságokat, hiszen a kézműves foglalkozásoktól, a színházi- és bábelőadásokon keresztül a táncházakig és a különféle koncertekig tucatnyi program közül választhatnak.

Programok

Az eseménysorozatot nem más, mint Halász Judit indítja, de a színpadon sorban tűnnek majd fel a további fellépők - ott lesz majd a Belvárosi Betyárok, a Veronaki, a Kiskalász, a Kaláka, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos, a Rutkai Bori Banda és az Apacuka is.

Nincs Gyerek Sziget állatsimogató nélkül, de lesz még Kutyaház, Vándor Vurstli Lovag Vár, Gyerek Paradicsom, Kerek Perec Gasztronómiai Játszótér,  társasjáték helyszín, és persze a Négy Évszak Óriás Ugrálóvárban is levezethetik a felesleges energiáikat a gyerekek. 

Kihagyhatatlan élményprogramnak ígérkezik, írjátok be a naptárba!

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.
Kurucz Attila neve sokaknak ismerősen csenghet. Találkozhattatok vele a Laci! Konyha!, és az innio éttermekben is, mára pedig Pécs és az ország egyik legjobb bisztrójának a konyháját vezeti, és egyben társtulajdonosa is. Kurucz Attilával, a Morzsa séfjével beszélgettünk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.