Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szuper programötlet advent idején: ünnepi hangulatú városnéző séták

Családi programnak, csapatépítő tréningnek vagy akár ajándéknak is tökéletesek az újonnan divatba kerülő városi tematikus séták, melyek azok számára is biztosan tudnak újdonságokat mutatni, akik egész életüket ezeken a forgalmas utcákon töltötték. Válogass a különböző témakörök közül és ismerd meg városod egy teljesen másik arcát, vagy fedezz fel új helyeket!

 

Karácsonyi séta - téli mesék a városban (Imagine, Budapest)

December elsejével a kedvelt városnéző séták is karácsonyi hangulatba fordulnak. Az ünnep közeledtével ne csak környezetünket díszítsük fel, hanem lelkünket is kezdjük felkészíteni az év utolsó napjaira, az Imagine által szervezett túrák pedig nagyszerű alternatívát nyújtanak erre. A budapesti program során megelevenednek azok a helyi mesék a középkortól kezdődően, melyek mellett – még ha nem is vesszük őket észre – minden nap elhaladunk. A program a Fővám térről indul, és a Múzeum körúton ér véget két és fél órával később. Különlegességként a történetek kapcsán említett különféle finomságokról a túravezetők nem csak beszélni fognak, hanem meg is kóstolhatod azokat.

Szállások Budapesten>>

Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Imagine Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Imagine

 

 

Édes élet – gasztroséta az édességek nyomában (Imagine, Budapest)

Ebben a szintén két és fél órában mindenképp érdemes a diétát félretenni és engedni annak az édes csábításnak, amit ez a kis kirándulás kínál, december 1-31. között, természetesen karácsonyi hangulatban. Mindig is érdekelt, hogy kiről kapta a nevét a népszerű Tibi csoki, vagy miből készül a főváros legjobb csokoládébonbonja? Az Imagine ezen sétáján minden kérdésedre választ kapsz majd, miközben izgalmas gasztrosztorikat hallgathatsz a Királyi Pál és a Wesselényi utca között. Természetesen a kóstoló sem maradhat el; speciális szaloncukrok, trüffel és tortaszeletek várnak majd az út során, ahol egy részét biztosan lemozgod majd az elfogyasztott édességeknek.

Szállások Budapesten>>

Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Imagine Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Imagine

 

 

Legendás Pécsiek – avagy kik tették híressé a mecseki kincsesbányát? (Imagine, Pécs)

Pécs egy igazi kincsesbánya, nemcsak a földfelszín alatti értékeinek köszönhetően, hanem az ott élő és alkotó emberek kreativitása miatt is. Legyen ez bármelyik művészeti ág, a város meghatározó alakjai kis túlzással világmárkává tették a pécsi jelzőt. Az utcák bebarangolása tisztelgés az ő nagyságuk előtt, amit az év utolsó időszakában, november 26 és december 31. között az ünnep hangulatával átszőve tehetünk meg az Imagine szervezésében. Karácsonyi történetek és helyi tradíciók a pécsi kesztyű, pécsi sör és pécsi kerámia létrehozóiról.

Szálláshelyek Pécsen>>

Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Imagine Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Imagine

 

 

 

Királyi karácsony családi séta - Ünnepi időutazás a budai Várban (Sétaműhely, Budapest)

Visszakanyarodba a fővárosba különleges családi programmal készül a Sétaműhely csapata; a varázslatos kaland a Budai Várba hív, ahol együtt fedezhetitek fel a mesebeli helyszíneket, a korabeli népszokásokat és azt, hogy miként ünnepeltek régen a királyi udvar gyermekei. Készíts egy meleg teát, bújj bele a legmelegebb kabátodba és gyertek el Budapest egyik legszebb pontjára, ahol együtt gyönyörködhettek a lenyűgöző téli panorámában, miközben a legkisebbek az elveszett karácsonyi manó keresésére indulnak.

Szállások Budapesten>>

Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: SétaműhelyÜnnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Sétaműhely

 

 

Adventi kávés-csokis séta (Tokaji Séta)

Az adventi időszakban szombat délelőttönként egy felpörgető kávékostolóval kezdődik a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúrából startoló városnéző séta a Tokaji Séta szervezésében, amely ugyan röviden, de tartalmasan mutatja be a település főterét és környező utcáit. A testmozgás után jól megérdemelt „jutalomként” szervezett kóstolókon vehetünk részt, ami remek lehetőséget nyújt arra, hogy kitaláljuk milyen ízű szaloncukor kerüljön idén a fára. Ez a 3 órás élmény garantáltan feldobja a hideg téli napokat!

Szállásajánlatok Tokajon és környékén>> 

Ünnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Tokaji SétaÜnnepi hangulatú városnéző séták - Fotó: Tokaji Séta

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Mesés fürdők, egyedülálló barlang és varázslatos arborétum is került arra a listára, melyet a magyar minősített gyógyhelyekből válogattunk. Nektek melyik dunántúli helyszín a kedvencetek?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
15 családbarát fedett élményfürdő a hideg téli hónapokra
2024.01.02 | 9 perc | Gyermekekkel | Wellness
Induljon az új év egy családi fürdőzéssel! Cikkünkben 15 olyan családbarát fedett élményfürdőt hozunk nektek, ahol a legkisebbek is a meleg vízben pancsolhatnak egész nap, de persze a szülőknek sem kell lemondaniuk a jól megérdemelt pihenésükről.
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!
Székesfehérvár kincsei – A Bory-váron innen és túl
Székesfehérvár látnivalóival, ékes történelmével, hangulatos belvárosával, irigylésre méltó múzeumi gyűjteményével, valamint a legromantikusabb – és az egyik leggyakrabban posztolt – magyar várral, a Bory-várral nem kevés turista bakancslistáján szerepel előkelő helyen. Fedezd fel te is, hogy mi teszi különlegessé Fejér megye székhelyét, a közép-dunántúli régió központját! Szerintünk nem is húzódhatna ennél szebb helyen, éppen félúton Budapest és a Balaton között.
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.