Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Újra gyerekrajzoktól lesz fényes a pécsi Dzsámi

2022.10.24 | 4 perc

Tavaly országszerte több mint háromezer gyermek nevezett a pécsi Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázatra. Az ünnepre való felkészülés során született „mini fényfestő alkotásokat” az ikonikus pécsi templom, a Dzsámi homlokzatára vetíti a Zsolnay Örökségkezelő advent hétvégéin, így a közönség hatalmas méretben csodálhatja meg az ifjú tehetségek munkáit.

Pécsi szálláslehetőségek>>

 

A pályázat célja, hogy a gyerekek a Dzsámi mintasablonját színezzék ki, minél hangulatosabb, szebb alkotásokat létrehozva, melyek illeszkednek az ünnep és a hely szellemiségéhez.

Azt javasolják, hogy a rajzok kövessék a Dzsámi épületének formavilágát, legyenek minél részletesebbek és színesebbek, hogy az épületfestés ezáltal látványosabb lehessen, ezzel is hozzájárulva az Adventi Kézműves- és Mesevásár hangulatához. Ennek érdekében célszerű vízfestéket, filctollat, temperát vagy akrilt használni.

Újra gyerekrajzoktól lesz fényes a pécsi Dzsámi / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.Újra gyerekrajzoktól lesz fényes a pécsi Dzsámi / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

A pályázatra idén három korosztályban lehet nevezni:

  • I. korcsoport: óvodások (4–6 évesek)
  • II. korcsoport: 6–10 éves alsó tagozatos tanulók (1–4. osztály)
  • III. korcsoport: 10–15 éves felső tagozatos tanulók (5–8. osztály)

A pályamunkákat 2022.10.24. – 2022.11.20. 24.00 között várják elektronikusan, postán vagy személyesen leadva.

 

 

Az előválogatást követően kategóriánként 40-40 mű kerül a döntőbe

Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást digitalizálnak, a helyszínen befotóznak és karácsony előtt közzétesznek. Így a szülők letölthetik a honlapról gyermekük alkotását, melyet utána akár karácsonyi üdvözletként meg tudnak osztani, tovább tudnak küldeni a rokonoknak, barátoknak.

A döntőbe jutott alkotásokat Advent 2. 3. és 4. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítik, a nagyközönség így személyesen, teljes életnagyságában is megtekintheti.

A közönségszavazás a gyerekrajzpalyazat.hu oldalon zajlik december 09., 12.00 óra és december 19., 12.00 óra között. Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek pedig értékes jutalomban részesülnek.

Újra gyerekrajzoktól lesz fényes a pécsi Dzsámi / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.Újra gyerekrajzoktól lesz fényes a pécsi Dzsámi / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Leadás:
A pályázat beküldésének határideje: 2022.11.20. 24.00
Elektronikusan szkennelve: gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre
Személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont & Shop
Postán ajánlott küldeményként postázva: ZSÖK – Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs 7603 Pf. 27. címre.

A felhívás részletei és a mintasablon itt található.

Újra gyerekrajzoktól lesz fényes a pécsi Dzsámi / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.Újra gyerekrajzoktól lesz fényes a pécsi Dzsámi / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Pécsi szálláslehetőségek>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felfedezésre váró látnivalók - városlátogatás Pécsett
Amennyiben kedvelitek a mediterrán hangulatot, a városnézés az egyik kedvenc hobbitok és emellett szívesen is turáztok, akkor Pécs tökéletes úti cél lesz számotokra. Ajánlónkban Pécs kihagyhatatlan látnivalóit gyűjtöttük nektek egy csokorba. Ismerjétek meg a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosát.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A kegyhelyeket mindig nagy titokzatosság övezi, hihetetlen gyógyulások és csodás jelenések kísérik történetüket, ennek fényében nem meglepő, hogy sokan felkeresik ezeket a helyeket, hátha a saját szemükkel is meggyőződhetnek egy-egy itt történt csodáról. Ősszel különösen jó program lehet egy ilyen kiruccanás, hiszen nemcsak maga a szenthely miatt érdemes ellátogatni ide, hanem lenyűgöző környezetük miatt is.
A Balaton északi partjának egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja Balatonalmádi, ahol évszaktól függetlenül megannyi programlehetőség közül választhatunk. Lássuk mit érdemes csinálni, ha már kicsit hűvösebbre fordult az idő!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!