Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Újra Nyitott Főzdék Napja - május 21-én újra látogathatóak országszerte a kisüzemi sörfőzdék

2022.05.04 | 4 perc

A sör szerelmesei írják be a naptárba 2022. május 21-ét, ezen a napon ugyanis az országban több helyen ingyenes program keretében sörkóstolókkal, főzdebemutatókkal és színes programokkal várják a magyar kisüzemi sörfőzdék a sörkultúra iránt érdeklődőket. A Nyitott Főzdék Napjához már 21 magyar sörfőzde csatlakozott.

Május 21-én, szombaton, idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nyitott Főzdék Napja. Az esemény célja a kisüzemi sörfőzés szélesebb körű megismertetése, illetve, hogy felhívja a figyelmet a különböző sörstílusok változatosságára, valamint a helyben készülő termékekre.

Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu) Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu)

 

Eddig 21 magyar sörfőzde csatlakozott

Az eseményen részt vevő sörfőzdékben nem csak kóstolni és vásárolni tudtok majd, de lehetőségetek lesz az üzemek működésének és a sör alapanyagainak megismerésére, bepillanthattoka kulisszák mögé és betekintést nyerhettek a sörkészítés folyamatába is.

Ráadásul a résztvevő sörfőzdék közül több is május 21-én mutat be új söröket, és lehetőség lesz egyéb, helyben készült termékek kóstolására is.

"A Nyitott Főzdék Napját 2020 őszén szerveztük meg először, így próbálva segíteni a fő bevételi forrásaiktól, a koronavírus járvány első hulláma miatt eleső sörfőzdéket. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy immár negyedszer lesz lehetősége a sörszeretőknek bejárni kedvenc sörfőzdéiket, és akár a sörmesterekkel is megismerkedni." – mondta Knap Gábor a Beerporn.hu főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője.

Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu) Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu)

Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu) Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu)

 

A program hivatalos sörtípusa: a witbier

Vagy más néven: a belga búzasör. Ez a többszáz éves sörfajta az igen jellegzetes ízvilágát elsősorban a speciális sörélesztőnek, a főzéskor fűszerként használt koriandernek és a szárított narancshéjnak köszönheti. Ezt a sörtípust előszeretettel készítik a hazai kisüzemi sörfőzdék is, időnként kiegészítve egyéb fűszerekkel is. A Nyitott Főzdék Napján a belga búzasörök megkülönböztető matricákat kapnak, így az eseményen részt vevők könnyen beazonosíthatják őket.

Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu) Újra Nyitott Főzdék Napja - 2022. május 21. (Fotó: nyitottfozdek.hu)


A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, fizetni a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell. A részt vevők között olyan sörfőzdék szerepelnek, mint az Ugar Brewery, a Viharsarok Sörfőzde, Szentkői Craft Beer, Monyo Brewing, Nopara Gyógysertár, Kissler Sörfőzde, Fehér Nyúl Sörfőzde, vagy az Etyeki Sörmanufaktúra és a Szent András Sörfőzde. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A legjobb vidéki craft sörözők
A magyar craft sörös helyek nagy része Budapestre koncentrálódik, de a kézműves sörök népszerűségének köszönhetően már több vidéki nagyvárosban is találhatunk remek, nagy választékot nyújtó, magyar söröket árusító sörözőket. Ezekből válogattunk.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mesebeli titkok nyomába eredtünk a Dél-Dunántúlon, ahol betértünk a legendás Siklósi várba, megnéztük az óbányai Ferde-vízesést, valamint a híres Csepegő-sziklát, de útba ejtettük a komlói Mini Zoo-t és Pécsváradot is. Ezt ne hagyjátok ki!
Székesfehérvár Magyarország egyik legnagyobb és legfontosabb városa is egyben. Kevesen tudják róla, de a középkori Magyar királyság fővárosa mellett, koronázó város is volt, így Székesfehérvár múltja elég sokszínű. Ne menjünk el természetesen az élénk sport és kulturális élete mellett sem, hiszen megannyi szabadtéri programmal és kikapcsolódási lehetőséggel várja látogatóit. Tartsatok velünk!
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 hazai wellness szálloda saját jakuzzis szobával
2022.03.01 | 8 perc | Szállások | Wellness | Utazási tippek
Romantika az év bármely napján! Ehhez pedig nem kell több, mint egy hangulatos wellness szálloda saját jakuzzis szobával, ahol bekészítve vár titeket egy pohár pezsgő és a privát pezsgőfürdőtök.
Pecázók paradicsoma: 5 mesés wellness szálloda saját horgásztóval és horgászati lehetőséggel
Néha legszívesebben fognátok magatokat és kisétálnátok a szürke hétköznapokból, hogy élményekkel színesítsétek meg az életet? Akkor vigyetek magatokkal pecabotot is, és lassuljatok le a most következő szállásokon, ahol még saját horgásztó is rejtőzik!
Mesés kikapcsolódás: a TOP 5 felnőttbarát szálloda Magyarországon
2021.09.10 | 6 perc | Szállások | Wellness | Utazási tippek
Nem bűn, ha szeretnétek kiszakadni a mókuskerékből, hiszen mindenkinek jár a kényeztetés. Ezért találták ki a felnőttbarát szállodákat, ahol ti is elbújhattok pár napra a világ elől, gyerekmentes környezetben.