Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagy adag a csirke

Istanbul Kebab - Kálvin tér BudapestIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest a térképen

2019. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. november 4.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ahogy az előző értékelésében Ugor is megírta, a korábban Istanbul Kebab néven működő török gíroszos a Kálvin téren - a villamos megállóval szemben - egy ideje Kálvin Kebab néven működik, de a blokkon továbbra is Istanbul Kebab szerepel, igaz, Kálvin étterem kiegészítéssel.
Gíroszt és falafelt elvitelre az utcáról is lehet kérni, a húsnyárs - csirke - az ablakban forog, de betérve a pultból további ételek közül is lehet válogatni. Egy húsos-zöldséges főétel körettel 1450 Ft-ba kerül. Spenótos-zöldséges-sajtos csirkét választottam, hozzá a köretek közül paradicsomos bulgurt. Volt még vadrizs, illetve fonnyadtka mirelit sült krumpli. Ez már olyan újabb típusú, egyáltalán nem autentikus étel-jövevény, mint a szintén mirelit hagymakarika, amelyből egy elég szép adag volt lesütve a pultban, vevőre várva. izgalmasabbnak tűntek a saláták, a legnépszerűbb görögön kívül volt még 4-5 féle másik fajta is: csicseriborsós, káposztás, ezek határozottan jól néztek ki, de már a főétel mellé nem tudtam volna bevállalni. Így is a felét elcsomagoltattam. (csomagolás, doboz: 50 Ft).
A pénztár mellett a törököknél elmaradhatatlan sült tejberizs is volt a pultban (500 Ft/adag), de itt csak 1 féle, továbbá szintén egy féle tortaszelet.
A 0,5 l-es szénsavas italok Coca Cola termékcsalád 450 Ft-ba kerül.
Tálcával, önkiszolgáló rendszerben működnek, elég sok alkalmazottal, a gírosznál 2 török (-nek kinéző) fiatalember, 2 magyar hölgy a pultban, továbbá egy szintén keleties külsejű pénztáros férfi. Egyértelmű a feladatkiosztás.
Bankkártyával lehet fizetni.
A kiszolgálás nem volt barátságos, de barátságtalannak sem mondanám, inkább gépies, személytelen.
Az adagot is figyelembe véve kedvező az árfekvés.
Az étel finom volt, érdemes ügyesen választani, mert jó kaját is ki lehet fogni. (nem én voltam olyan okos, mondjuk inkább, hogy szerencsém volt).
Mivel a csirke frissen készült, még meleg volt, nem kellett mikrózni (egyébként a korábban készült ételeket automatikusan mikrózzák, ha csak nem ellenkezik a vendég).
Bankkártyával is lehet fizetni.
Sok ülőhely van, a falon néhány vegyes stílusú, műalkotásnak nem mondható kép van, a sarokban hatalmas monitoron lenémítva zenei klipek futnak (minek-kinek, ki tudja?), összességében lélektelen, jellegtelen a beltér.
A vendégkör inkább fiatalokból áll, de nemcsak magyarok, külföldiek is betérnek.
Ingyenes wi-fi van, szinte minden asztalnál a telefonjukat nyomkodták az emberek evés közben vagy helyett.
Felfelé kerekítve, jóindulattal megadom a 4 pontot, mert összességében jobbnak találtam, mint egy átlagos 12 egy tucat török-görög-arab büfét, amelyek százával vannak a városban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (10)
Istanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - Külső képIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - BelsőIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - Külső képIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - Étel/italIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - Étel/italIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - Étel/italIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - BelsőIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - BelsőIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - BelsőIstanbul Kebab - Kálvin tér Budapest - Külső kép

Istanbul Kebab - Kálvin tér további értékelései

2021.02.23a párjával
Mintegy másfél évvel egy átalakítás során új nevet kaptak, de nem sok minden változott. A hely maradt a régi, kis fantáziával sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. A hang nélküli videoklipeknek túl sok értelme nincs, de BL meccsek idején kérésre átállították a sportcsatornák egyikére a...
2019.08.24egyedül
Átlagos
Gondolom, némi nyomozás után, hogy a régi Istanbul Kebab most a Kálvin Kebab. Mindegy, mi a neve, ma itt ettem, a Kálvin téren. Azt nem mondhatnám, hogy valami kirobbanó örömet szereztem, amikor beléptem, két alkalmazott tudomást sem vett rólam, aztán előkerült egy szőkébb hölgy, aki kifejezetten...
2018.12.18a párjával
Gyakran megfordultunk ebben a török étteremben,amikor gyors vacsorára vágytunk, a lakásunkhoz közel esik.Valamivel jobb, mint a legtöbb török étterem, bár semmiben sem kiemelkedő, de különösebb hibapontja sincs, a török éttermek etalonjának tekintett másik éttermet [moderálva - a szerk.] messze...
Népszerű szállások a környéken
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval