2026. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. június 8.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Rétescake néhány évvel ezelőtt, 2021-ben alakult franchise-hálózat, amely országos szinten több mint 20 helyszínen van jelen, leginkább kisebb bérleményekben, pavilonokban, de törekednek forgalmas, jó megközelítésű helyszíneket elfoglalni. A Lövőház utcai egységük a Fény utcai piacon található, azon belül a Lövőház utcai oldalon, a legalsó utcaszinten. Pozitívumként tudom róluk elmondani, hogy elég széles az ízkínálat, amit találhatunk náluk, hagyományos házi receptek alapján sütik a réteseket. Persze a kínálat attól függ, hogy mikor nézel be, mert a zárása előtt, késő délután már eléggé le szokták fosztani a kínálatot.
Nekem a lánc neve nem tetszik, értem, hogy ez egy ilyen szójáték lenne, hogy kimondva "Réteskék", a 'Cake" meg önmagában azt jelenti angolul, hogy süti, de ez így szerintem sem a magyarok, de főleg a külföldiek számára sem értelmezhető. Véleményem szerint a réteseik átlagnál kisebbek, viszont valamivel drágábbak, ugyanakkor tény, hogy elég sok töltelék van bennük, a leveles rétestészta vékony. A legutóbb itt vásárolt rétes 820 Ft-ba került, túrós-ribizliset választottam. Lehet helyben is enni, van asztalka. A rétesen kívül tartanak parajos-sajtos és burgonyás stick nevű sós pékárut, amelyet szintén rétestésztába töltenek, de ezek hosszú vékony rudacskák. Össz-benyomásom 3,5 pont, de ezúttal felfelé kerekítettem.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()