A közelben jártam, már túl voltam a reggeli kávén, s a google térképet böngészve találtam rá erre a pékségre. Egy igazán különleges helyről van szó, amely csak heti 3 nap tart nyitva, szerdán és pénteken 10-18 óra között, illetve szombaton csak délelőtt. A XI.
kerület csendesebb a részén, a zöld növényzettel, fákkal gazdagított Ulászló utcában egy századeleji társasház szuterénjében alakították ki azt a szuper kis helyet, amely eléggé eldugott. Több törzsvendég is itt volt már, látszott, hogy velem ellentétben, ők már tapasztalatokkal felvértezve, tudatosan várták a szombati nyitást. A péküzemet itt alakították ki helyben, itt dagasztanak és sütnek mindent, így beltér/vendégtér nincs, az ablakból lehet rendelni, közben bekukucskálni és finom illatokat beszippantani. Ha jól vettem ki, lesz majd egy kis kiülős kerti teraszrész előttük, most még ennek csak a - hűlt - helye látszott. Az ablakban látni mutatóban 1-1 példányt a mintadarabokból, az aznapi kínálatból. Nagyon nehéz volt a választás, mert minden ínycsiklandóan nézett ki. Végül a kolbászos bigmac-et választottam (950 Ft), aminek nemcsak a tésztája, de a fűszerezése is remek volt, valamint vajas croissant-t a gyerekeknek (300 Ft/db). A Rákóczi túrós és a citromtarte is csodás volt! Igaz kovászos kenyeret sütnek, s lehet előre rendelni. Kávét is lehet inni a péksütik mellé. Gondolkodtam, mi is lehet az a Szeliz. Nem kérdeztem meg ott a helyszínen, de egyébként azt találtam, hogy a Zselic középkori neve volt ezt. Legközelebb megkérdezem. 5 pontos élmény, s külön öröm, hogy rájuk találtam.