Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Valakinek csak el kell kezdeni

Budai vár BudapestBudai vár Budapest a térképen

Érdekes 2022. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. január 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha már más nem, hát akkor én. Láttam, hogy üres ez a hely, meg ma éppen eleget mászkáltam a várban és éppen elég sokadjára, hogy akár írhatok is róla. A történetét most lépjük át, mindenki ismerheti vagy utánanézhet, a jelene is elég mozgalmas. Nem tágítanám a kört a köztársasági elnöki palotáig, vagy a Karmelita kolostorig, maradjunk a kardos turul által őrzött kapun belül. Az egyik legfontosabb és legszembeötlőbb része az a terasz és kilátás, ami a Savoyai Jenő herceg lovasszobra előtti részt jelenti, itt fotózza a panorámát (és önmagát) Magyarország idegenforgalmának színe és virága. Ha kisétálta magát az ember a jó levegőn, bemehetünk a Magyar Nemzeti Galériába, de az egy másik helyszín, ott írhatunk róla, viszont a jelenlegi vár szerves része. Ha besétálunk a belső térre (udvarra), akkor megtaláljuk a Mátyás-kutat, elég látványos szoborcsoport, itt is mindenki megáll egy fényképre. Szemben tovább az őrség épülete, most kávézó üzemel a földszintjén, hányatatott sorsú ez is, lebontották, majd pár éve visszaépítették. Balra besétálhatunk az oroszlános udvarra, ekkor elmegyünk az Országos Széchenyi Könyvtár épülete mellett. Majd a lépcsőn le, megtaláljuk a Királyi Lovardát... azt hiszem, itt most átadom a szót majd másnak is, csináltam pár fotót a jelen állapotokról, de a környék szépülése még nem fejeződött be, legyen lehetősége másnak is elmesélni itt egy budai vársétát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (27)
Budai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - EgyébBudai vár Budapest - Külső képBudai vár Budapest - Egyéb

Budai vár további értékelései

2023.10.01barátokkal
Átlagos
Építkezés. Átalakítás. Régóta. Nyáron persze, hatalmas külföldi tömegben. Balesetveszélyes pallók mindenhol. Sok palló, Keskenyebb kialakított járatok.
Népszerű szállások a környéken
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
107.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
29.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval