Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Új skandináv pékség

Läget Pékség BudapestLäget Pékség Budapest a térképen

2024. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. május 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
2024 elején megnyitott exkluzív, skandináv stílusú pékség a Bajcsyn. Az alapító tulajdonos magyar pár korábban több évig Svédországban, Stockholmban, illetve Londonban élt és dolgozott a vendéglátásban, ezen tapasztalatokkal felvértezve költöztek haza és nyitották meg itt saját vállalkozásukat. A beltér igényes, tágas, trendi és modern a berendezése, látszik, hogy sok pénzt fektettek bele, hogy minden ezt az igényességet, magas minőséget tükrözze. Az L alakú pult mögött részben belátni a bizonyos kulisszák mögé, a pékműhely rejtelmeibe is. Svéd receptek és részben eredeti alapanyagokkal készítik a sós és édes finomságokat. Nekem ezek egy kicsit túlságosan tömények, édesek voltak. Az árak lényegesen az átlagos pékáruk árszínvonala felett mozognak. A számla szerint kötelező szervizdíjat számolnak fel, ami nem igazán értelmezhető, hiszen a pultnál történt a rendelés és a fizetés, azaz "szerviz" nem történt.
A választásom, a kardamomos fonat "bulle" 900 Ft-ba került, Friss volt, nekem, ahogy írtam, egy kissé tömény. A cappuccino finom, jó minőségű, 950 Ft, kis mennyiség, a híre La Marzocco kávégépen főzik.
A pultban sok finomság sorakozott, fahéjas csiga 1100 Ft, Tosca bulle szintén 1100 Ft, mandulás croissant 1500 Ft, vajas croissant 950 Ft, meggyes-mákos táska 1490 Ft. Van többféle szendvics - tojásos, sonkás, tonhalas - 1290/1490 Ft. Talán még a szendvicsek érik meg jobban az árukat. A sima és a magvas zsemle 300/350 Ft darabja.
A kiszolgálás visszafogott volt, kicsit steril a hely összhatása. Mindent összevetve számomra ez "csak" egy 4 pontos élmény volt, dacára a kiváló termékminőségnek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Läget Pékség Budapest - Étlap/itallapLäget Pékség Budapest - Étel/italLäget Pékség Budapest - Étel/italLäget Pékség Budapest - MosdóLäget Pékség Budapest - BelsőLäget Pékség Budapest - Külső képLäget Pékség Budapest - Külső képLäget Pékség Budapest - Étel/italLäget Pékség Budapest - Étel/italLäget Pékség Budapest - Étel/italLäget Pékség Budapest - Étel/italLäget Pékség Budapest - BelsőLäget Pékség Budapest - BelsőLäget Pékség Budapest - Étel/italLäget Pékség Budapest - BelsőLäget Pékség Budapest - BelsőLäget Pékség Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Világos Hotel Balatonvilágos - Nyári csobbanás Balatonvilágoson
Nyári csobbanás Balatonvilágoson
2024.09.07-ig
Világos Hotel Balatonvilágos
63.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.23-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
86.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Villa Völgy Eger - Szobaárak félpanziós ellátással
Szobaárak félpanziós ellátással
2026.05.21-ig
Hotel Villa Völgy Eger
170.715 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval