Tegnap jártunk itt, de már 15 éve visszatérő vendégek vagyunk, ami azt jelenti, hogy 2-3 évente járunk Sopronba és ilyenkor útba ejtjük a Jégverem fogadót. A változás szörnyű. A tegnapi pincérek közül a férfi elfelejtett étlapot hozni, kb 5 perc várakozás után az egyik női pincér vette észre, hogy étlap nélkül ücsörgünk.
Ekkor 3 pincérre 7 asztal volt, asztalonként 2-3 fő vendéggel. Az italok közül a gyümölcslé a lehető legrosszabb cukrozott gyümölcs ital volt, ez is langyosan. A 2 leves közül a fokhagymakrém finom, a gombaleves csupán só ízű, a legrosszabb menzás emlékeimet hozta elő. Az adagok nagyok, de a gombaleves törött szélű tányérban érkezett, kb 1 cm-es darab hiányzott a tányér szélből. A túrógombócok JÉGHIDEGEK voltak, vélhetőleg reggel vagy az előző napok valamelyikén készültek és a hűtő mélyéről kerültek elő! ! ! ! ! Leöntve valami eper konzerv szerűséggel. SZÖRNYŰ! ! ! Az étteremben kb 40 percet voltunk, ezalatt a 2 pincérnő egy szomszédos asztalnál trécselt a magán életükről, majd az egyikük kb 3-4 perces telefonbeszélgetést folytatott a vendégek előtt. A pincérek krémje úgy látszik Ausztriába ment és itt csak a strandok büfés lányai maradtak. A Jégverem fogadó 15 éve egy minden szempontból követendő példa volt a hazai vendéglátás egén, most pedig negatív példa lett.
4 -en érkeztünk az étterembe, délután 2 fele, farkaséhesen. Én grillezett csirkemellet kértem, grill zöldségekkel és krokettel. Kihozták az ételeket, már akkor feltűnt, hogy az én adagon fele akkora mint a többieké. 4 (! ) db krokett figyelt a tányéromon, két kicsike csirkemell és mellette a full olajos cuccban eláztatott grill zöldségek.
A hús langyos volt, valószínűleg a kihozatala előtt, úgy 10 perce volt meleg. Mint utólag kiderült, fél adag köretet kaptam. Az a nagy kérdés, hogy miért? Csalódás volt ez a hely. Többet ide nem megyek.
Erdei gyümölcs krémleves tejszínrózsával: tele magokkal, érdekes, de ehető. . Roston sült csirke rizzsel, sült almával: Csirke vastag, a belseje véres, tehát sütetlen, rostot hírből sem hallott, fűszer semmi. . . A rizs finom, még jó hogy sikerült elkészíteni. :) Szilvalekváros sült derelye: egyszerűen ehetetlen.
Amikor kihozták a 4 pici darabot néztem mi ez? . . . . De szerencsére sok is volt. A külseje mint a kő, a belseje sületlen, nyers a tészta. . . Ami tészta sima leveles tészta. Összességében: nem ajánlom senkinek, drága, és ilyen rosszat soha nem ettem. Még a tescos pizza is remekmű ehhez képest! ! ! ! McDonaldsban ettem egy menüt, mert éhes maradtam. . .