Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Tüskevár élőben

Balatontourist Strand-Holiday Kemping BalatonakaliBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali a térképen

2019. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. augusztus 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jó sok kihagyás után, 13 évvel ezelőtt aludtam újra sátorban. És azóta nem telhet el nyár, hogy kis családommal, ne töltenénk el egy hetet a Balaton part valamelyik kempingjében. A Tüskevár és a vándortáborok hangulatát élhetik át ismét azok, akik a pár éve Magyarországon újra divatba hozott kempingezést választják nyaralásukként. Kezdőket egy jó tanács: az első nem lesz olcsóbb mulatság, mintha apartmanba vagy szállodába menne a család, hacsak nem kölcsönbe kapja a felszerelések nagy részét (utánfutó, sátor, kemping-asztal székekkel, hálózsák, stb.)
Amíg a gyerekek kisebbek voltak, a déli part volt az útirány, ám jó pár éve a Magyar tenger felső részén választunk szálláshelyet magunknak. Egy országos cég által üzemeltetett kempingek közül választunk mindig. Lent délen kitapasztaltuk, hogy mire van igényünk, de azok időközben változtak. Azon kívül, hogy ne kelljen kilométereket gyalogolni azért, hogy úszhassunk; igényként lépett fel, hogy kutyát is vihessünk magunkkal és két évvel ezelőtt, az is, hogy horgászni lehessen. Az sem árt, ha a parcella a vízhez közel van, vagy adj Isten közvetlenül a parton. Így csöppentük Balatonakaliba.
Mi csaka horgászás miatt akartunk a parton lakni, de a Balaton látványa a napfelkeltében vagy a naplementében megfizethetetlen, ám a kemping árai ezzel ellentétben, pont, hogy megfizethetőek. Aki takarékos, az otthonról hozott, sok lefagyasztott ételt, a közös főzőhelyiségben el(ő) tudja készíteni, amihez nem árt, ha van hűtő, de a büfében is lehet enni. A választék nem nagy, de van. A rendelésedet le tudod adni Zsuzsinál, az üres üveg hegyen túl.
A kempingezés egyik sarkalatos pontja a vizesblokk. Aki még nem kempingezett, de a tapasztalt sátorozók is a szívükhöz kapnak, ha a kemping méreteihez képes leírom, hogy a 3 vizesblokkban, csak 12 zuhanyzó van összesen. Ezért hiába a takarítás, a tisztaság inkább a használókon múlik. Ám ami jó, szinte folyamatosan, a nap bármely szakában van forró víz zuhanyzáshoz.
Nem ez a cégcsoport legnagyobb kempingje, pont ezért nagyon családias a hangulata. A recepción már a második alkalommal emlékeztek ránk, és nem az egész éjszaka tartó dajdajozás miatt.
Foglalható parcella igényeinknek megfelelő méretben, ami azért jó, hogy tudjuk, ki meddig nyújtózkodhat. Aki arra vágyik, letelepedhet sátrával a szabad területen egyénileg vagy csapatosan. Lehet több féle mobilházból is választani, sőt teljesen berendezett sátorba is költözhetünk, ha nem akarunk hozni.
Kutyával bármelyik helyen találkoztunk, akik hol morogva, hol csaholva próbálnak egymással beszélgetni.
A kempingben járva a nyelvek kavalkádját hallhatjuk. A játszótéren, ahol a kicsik a homokvár építését beszélik meg napközben, a nagyobbak ping-pongozás közben, este pedig a nagyobbak az „gangelés” közben a felnőttek borozgatás alatt. Sőt az animátorok is odafigyelnek a külföldi vendégekre.
Míg a déli part hemzseg a szabad strandoktól, addig az északi parton ilyet igen nehéz találni. A kempingnek saját strandja van, de akinek ez nem elég, a szállásfoglalás mellé itt jár mindenkinek egy-egy belépő a városi strandra.
Aki egy hetet akar itt henyéléssel eltölteni vagy kirándulásaikhoz keres központi kiindulási táborhelyet ide bátran jöhet.
Ja és itt a van a közelben kertmozi!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (9)
Balatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Külső képBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - KörnyékBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Külső képBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - BelsőBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Külső képBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - KörnyékBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Külső képBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - KörnyékBalatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Szórakozás/Sport

Balatontourist Strand-Holiday Kemping további értékelései

2022.08.05családjával
Kiváló
10 éve minden nyarunkat a balatonakali kempingben töltjük saját lakókocsival. Az északi parton messze a legjobb kempingnek tartom, széles saját partszakasszal rendelkezik, a strand bejáratával szemben található. A kemping legtávolabbi pontjától is maximum 8-10 perc sétára van a városi strand, ami...
2017.07.23barátokkal
Átlagos
Egy éjszakás sátras kitérőt tettünk itt a Balaton körtúra teljesítése közben. A sátrazó helyek szépen körülkerítve sövénnyel. Külön kérésünk volt, hogy kéne áram, de nem sikerült olyan helyet adni, ahol közel volt a csatlakozó. Ezért muszáj volt egy üres sátorhelyen tölteni a telókat,...
2017.07.21gyerekekkel
Gyenge
Négy éjszakát töltöttünk itt kis családommal hármasban,+ a tengerimalackámmal telepített lakókocsiban. Sajnos full árnyékmentes helyen volt a lakókocsink,ami azt jelenti, hogy kb. 12-13 órától telibe nyomja a nap egészen estig. Megmaradni lehetetlenség benne, amikor megérkeztünk, levegő semmi nem...

A Balatontourist Strand-Holiday Kemping legnépszerűbb csomagjai

Balatontourist Strand-Holiday Kemping Balatonakali - Napi árak önellátással (1 éjtől)
Napi árak önellátással (1 éjtől)
24.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
2024.10.13-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Gold Haus Panzió Balatonfüred - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2025.08.21-ig
Gold Haus Panzió Balatonfüred
36.500 Ft / 2 fő / éj-től csodás reggelivel
Bubu-Lak Balatonlelle - Augusztus 20.
Augusztus 20.
08.15-20.
Bubu-Lak Balatonlelle
60.000 Ft / 5 fő / éj-től ellátás nélkül
Ádám Apartman Balatonföldvár - Napi árak
Napi árak
2025.03.20-ig
Ádám Apartman Balatonföldvár
59.000 Ft / 5 fő / éj-től ellátás nélkül