Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gasztro túrázóknak!

Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka BalatonszemesKistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka Balatonszemes a térképen

Kiváló 2016. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Minket a balatoni éttermekbe elsősorban Vinkó József könyvecskéje mutatta az utat. Már előző évben is így kalandoztunk az északi parton és most kipróbáltuk a déli oldalt. A Kistücsök már régóta a palettán volt, de csak most jutottunk el oda egy kora délutáni vacsorára. Helyet foglaltunk (ugyan hétköznap volt), mert azt javasolták, érdemes. Valóban az is volt, mert sokan voltak és még utánunk is folyamatosan jöttek. A kiszolgálás nekem nagyon tetszett, jól mulattunk a párommal és egyik -azóta is legtöbbet ismételt és mesélt- szállóigénk is ott keletkezett egy félrehallás miatt. TErmészetesen én hallottam félre amit a pincér kishölgy mondott, de legalább volt humora neki is. Szeretem az ilyen pincéreket, úgyhogy nálunk az indítás megvolt. Kellemes volt a pezsgő (vettem is később a pincészetnél a Kishegyen belőle), kellemes volt a ház vörösbora, udvariasan, szakszerűen felszolgálva. Lehet, hogy sznob vagyok a bor terén (a párom szerint igen), de nekem jól esik, ha amit iszom, arról van fogalmuk a pincéreknek és tudják a bor nevét, savasságát, tulajdonságait. Megkóstoltatják, nem pedig odarakják elém a tele poharat és kész. Az étel nekem nagyon ízlett! Valóban nem volt peremig rakva a tányér, de nem is ezért mentünk oda. Ettől függetlenül kellemes jóllakottsággal álltunk fel az asztaltól. Egyedül a kávét tartottam "túlárazottnak". Emlékeim szerint kb. 700.-Ft-ban volt az eszpresszó, viszont külön hoztak hozzá tejet csészénként. Összességében nekünk kellemes kaland volt!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Kistücsök Étterem, Borpince & Vinotéka további értékelései

2022.09.12a párjával
Kiváló
Nagyon finom minden, igazán tetszetős szemnek és szájnak egyaránt. A sajttálat ajánlom mindenkinek aki szereti a sajtokat. A borok nagyon finomak, a kiszolgálás tökéletes.
2022.07.13a párjával
Kiváló
Vacsorára tértünk be. Az ételek isteni finomak voltak,a kiszolgálás pedig udvarias. Csak ajánlani tudom!
2022.07.12a párjával
Átlagos
Az étel csalódás volt. A kacsamellet klasszul megsütötték, de a köret szerintem katasztrófa volt. Tabulé. Nem tudtam mi az. Kuszkusz petrezselyemmel (a tabulé a receptek szerint tartalmaz paradicsomot, hagymát, citromlevet stb., itt ennek nyoma sem volt) hidegen, plusz nyers répa valamibe...
Népszerű szállások a környéken
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Nyugdíjas ajánlat
Nyugdíjas ajánlat
05.26-06.21.
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
85.500 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval