Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A hely, ahová egyszer mész, s akkor is megbánod

Ezüstponty Vendéglő BudapestEzüstponty Vendéglő Budapest a térképen

Szörnyű 2014. decemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2014. december 28.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Évtizedek óta naponta járok el a hely előtt, s mivel a kerület eléggé alulprezentált éttermekben, s az ember nem mindig akar autóba ülni egy családi ebéd kedvéért, eljött az ideje, hogy megadjam neki az esélyt. Bár ne tettem volna.
Belépve a hangulat ugyan ódivatú, de alapvetően rendben volt, pár asztalnál ültek, nem kongott az ürességtől - pedig simán jogos lett volna a későbbiek ismeretében. Rendelés 10 perc elteltével nagy nehezen leadva (a kettőből csak egyféle csapolt sör, de oké, tél van), majd további kurta 35-40 perc után megérkeznek az ételek. Nos, nem vagyok egy manapság oly divatos gasztroblogger sznob f...z [moderálva - a szerk.], aki eltartott kisujjal issza a sört is, de:
- a fogasfilé roston forralt boros szőlő mártással nevű 3150 Ft-os étel egy vékonyka rántott (!) filéből, egy ízetlen, lisztes szószból és gyorsrizsből állt
- a kétféle halászlé ugyan állagra rendben volt, de 1950 Ft-ért elvártam volna, hogy ne érezzem rajta, hogy legalább egy hónapja lefőzték, mert olyan sós volt, hogy kicserzette a szánkat.
- a végső elkeseredésül rendelt gesztenyepürével a műanyag tejszínhabon kívül más gond nem volt - nem is lehetett, mert hiányzott belőle a másik fő összetevője, a gesztenye.
Mindezek végén a villámcsapás: kötelező 10% tip a számla végösszegében. Ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy hadd döntsem el én, hogy mennyit ért meg nekem a kiszolgálás, a hely szelleme, az étkezés hangulata. Van, ahol bőven 10%-ot, van, ahol egy százasra felkerekítést. Itt ez utóbbit érte volna meg.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Átlagos

Ezüstponty Vendéglő további értékelései

2024.01.05
Kiváló
Az Ezüstponty Vendéglő a XII. kerületben a Farkasréti Temető közelében található, története egészen 1876-ig nyúlik vissza. Először Vincellérház, majd 1910-től kezdődően, azaz több mint 100 éve vendéglőként működik. 1996 óta a jelenlegi tulajdonosok hozzáértésének és gondos vezetésének...
2023.08.28barátokkal
Családi reddezvényeken (temetés után) szűk családi vacsorázások, és évtezedek óta osztálytalálkozónk színhelye. Ha nem tetszene nyilván nem járnánk ide. Kihaló félben lévő kerthelyiségek korában jó, hogy van ez a kedves hely! Csdak az idő legyen kellemes.
2023.07.09családjával
Kiváló
Péntek du. fiam diplomáját ünnepeltük. Most sem csalódtunk az étteremben. A kiszolgálás rendkívül udvarias, a pincérek figyelnek mindenre, az ételek mindig finomak, a kert és a vendéglő rendkívül hangulatos. Máskor is szívesen járunk ide. TNZoltán
Népszerű szállások a környéken
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.05.03-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
59.364 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
92.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval