Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ha a függetlenséget szereted

A + A Hostel BudapestA + A Hostel Budapest a térképen

2016. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tősgyökeres pestiek lévén még sosem vettünk igénybe fővárosi szállást. Nemrég egy lakásfelújítás üldözött el az otthonunkból, s kénytelenek voltunk kényelmes, de megfizethető szállás után nézni. (Mellesleg „körbeenni” a várost, és értékelésekkel elárasztani az Ittjártamot.)
Az A+A Hostelt a kimagaslóan jó vélemények, a 9,7 pontos elégedettségi mutató miatt választottuk. Közlekedés szempontjából ideális helyen van, és elfogadható árakkal dolgozik. A többféle szobatípus közül egy kétágyast szerettünk volna foglalni, de ilyen hosszú időre nem volt hely. Szabad volt viszont a hostel épületén kívüli apartman, ami a szobalistán légkondicionált, saját teakonyhával rendelkező háromágyas szobaként van feltüntetve. Így értékelésem nem a Hostel egészére, csupán az apartmanra vonatkozik.
Az apartman a hostel közelében, a József körút egy „gangos” bérházának második emeletén található. (Lift nincs.) Gyakorlatilag egy önálló kis lakás, egy nagyobból leválasztva. Tágas szoba kényelmes franciaággyal, egy kanapé, nagy szekrények, sok rakodóhely. Asztal, székek, jó tévé, megbízható WiFi.
Barátságos, a szokásosnál nagyobb fürdőszoba, mosdóval, zuhanyfülkével, törülközőszárítóval, tükörvilágítással.
A kis konyhában kétlapos gázfőző, mikro, hűtő mélyhűtővel, vízforraló, remek kávéfőző. A csaptelep… hát az lötyög. Vadonatúj, nemrég szerelték be, de rosszul. Egy kézzel erősen tartani kell, a másikkal nyomni, hogy folyjon a víz. Alig merünk hozzányúlni, nehogy a kezünkben maradjon. Szólunk kétszer az amúgy készséges és rugalmas ügyintézőnek (nem tudom, milyen beosztásban van), ígéri a javítást, de megfeledkezik róla. Harmadszor már nem szólunk, inkább a fürdőbe járunk mosogatni. :( Szerencsére nem vezetünk nagy háztartást.
A konyhafelszerelés a gyenge pont, a tányérok csorbák, az edények, evőeszközök is elég ütött-kopottak. Nekünk azért nem okoz gondot, mert mikor mondtuk, hogy kivennénk az apartmant, a fent említett ügyintéző felajánlotta, hogy foglalás előtt nézzük meg. Ezt a gesztust igen nagyra értékeljük! Szóval gyorsan felmértük a terepet, és mivel bő két hetet akartunk itt tölteni, hoztuk a kedvenc bögrénket, evőeszközt, egy jó serpenyőt meg egy rendes lábast. Figyelembe véve, hogy a vendégek többsége 2-3 éjszakára száll meg és gyakorlatilag csak aludni jár haza, azt hiszem, nem lenne igazságos egy komplett háztartás kellékeit elvárni. Ezért ezeket a hiányosságokat nem is értékelem túl szigorúan.
Mivel nem a hostel épületében vagyunk, itt nincs recepció. Ha tiszta törülközőre vagy bármi másra van szükségünk, telefonálunk, s pár perc múlva kopognak az ajtón, hozzák.
A ház csendes, rendes, a szomszédsággal barátságos köszönő viszony alakul ki első perctől kezdve. Az egyetlen zavaró körülmény a szomszéd lakásban szinte állandóan zakatoló mosógép. Talán épp a Hostel ágyneműit, törülközőit mossák itt, mert nincs az a nagy család, amelyiknek ennyi szennyese lenne. Éjféltájban mély együttérzéssel gondolok az alsó lakóra, de hát ez az ő problémája, nekem csak két hétig kell hallgatnom a dübörgést.
Összefoglalva: bár a kitűnő minősítésű hostelben akartunk megszállni, végül nem bántuk, hogy így alakult. A jó társaságnak, nyüzsgésnek, közös étkezéseknek is megvan a maga varázsa … pár napig, de hosszabb időre talán kényelmesebb és nyugisabb, otthonosabb egy önálló „lakásszerű” apartman.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:
Ár / érték arány:
Kényelem:
Szolgáltatások:Átlagos
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (6)
A + A Hostel Budapest - Külső képA + A Hostel Budapest - SzobákA + A Hostel Budapest - SzobákA + A Hostel Budapest - BelsőA + A Hostel Budapest - SzobákA + A Hostel Budapest - Szobák

A + A Hostel további értékelései

2017.03.29a párjával
Szörnyű
Èrkezés előtt 2 nappal érdeklődtem,hogy rendben van-e minden.Érkezéskor nem tudtàk biztosítani a szobàt,mert hetek óta ki volt adva. Helyette egy àltalam nem elfogadh Azért tartom becstelennek, mert már a foglalàskor tudta a tulaj, hogy ki van adva a szoba, és úgy...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
35.280 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.05.03-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
59.364 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval