Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mint a vidéki rokonoknál anno

Násfa Boutique Hotel FeldebrőNásfa Boutique Hotel Feldebrő a térképen

Kiváló 2015. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. június 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez a hely nem való azoknak akik ragaszkodnak a csillogó, de "arctalan" szállodákban megszokott dolgokhoz. Ez a hely azoknak való, akik nyitottak egy másfajta, talán rég elfelejtett vendéglátásra, vagy pontosabban kifejezve "jól tartásra". Itt mind a vendégnek, mind a személyzetnek van "arca" és mivel nincsenek túl sokan ezért ez könnyen megjegyezhető, a neveikkel együtt. Ők egyébként nem csinálnak mást, csak teljesítik a vendég minden kívánságát. Ottlétünk 8 napja alatt nem tudtunk olyat kérni, amit ne oldottak volna meg. Pedig 7-en voltunk, a 21 éves unokától, a 76 éves nagypapáig, Budapestről, Sopron mellől, és Londonból érkezve. Egyikünk csak 5 napot maradt, a másik is, de aztán 2 nap múlva visszajött, szóval eléggé megbonyolítottuk a dolgot, de ez nem okozott problémát vendéglátóink körében (gyorsan megágyazták a pótágyat).
Érkezéskor azt a szobát kaptuk, amit előre kiválasztottam a fényképek alapján-kb. 2 héttel az érkezésünk előtt is tudtam foglalni- a másik kettő pedig a szomszédban volt, így a lehető legközelebb szállásoltak el minket. A kúria épületben laktunk, itt a szobák hatalmasak, és szépen, ízlésesen vannak berendezve (fényképet nem csináltam, mert nem különbözött volna az üzemeltető által feltöltött képektől). Nagyon tetszett a wellnesshez bekészített, a fűrdőszobaitól eltérő színű, és anyagú törölköző, és a hozzá illő köntös (egy rózsaszín, meg egy kék, így könnyen megjegyezhető a "jaj melyik is volt az enyém").
Ez a hely nem való azoknak akik ragaszkodnak az 50 féle étellel megtöltött svédasztalos reggelihez, vacsorához. Ez a hely azoknak való, akik tudnak/hajlandóak választani kb. 10-ből is, amelyben vannak állandó elemek (sajt, szalámi, kolbász, sonka, müzli, joghurt, paprika, paradicsom, uborka, vaj, margarin) és olyanok is amik csak egyszer szerepeltek (tojás- és tepertőkrém, körözött). A meleg fogás is minden nap más, és más. Természetesen van rozskenyér, az utolsót nem lehet elvinni, mert "rögtön hozom a frissen szeleteltet", ugyanígy a felvágottaknál, sajtoknál, zöldségeknél. Egyszerre kisebb adagokat tesznek ki, így garantált hogy mindig friss a választék ( és nincs kint órák óta). Itt ismeretlen a "sajnos elfogyott" kifejezés, helyette a "hozok még, kérnek még?" mondatok használatosak. A vacsorát reggel kell kiválasztani, sajnos csak a főételt, de amikor a többség azt mondta, hogy a tervezett levest, vagy desszertet nem kérjük, mert nem szeretjük, azonnal levették az étlapról, és az általunk javasolt ételt főzték. A leves egyébként tálban érkezik, nem tányérban, és amikor már csak 2 adagnyi van a a tál alján, azonnal újra akarják tölteni (mint a nagyinál, anno). Természetesen a főételből is lehet repetázni, de sosem volt rá szükség, mert hatalmas adagokat kaptunk. A (házi) sütiket sosem bírtuk megenni, de ezeket rögtön csomagolták, (jó lesz holnapra), hogy el tudjuk vinni.
Ezen a helyen nincs napi szobatakarítás (otthon sincs), ezt idős szüleim kifejezetten élvezték. Kérésre természetesen mindent megcsinálnak ott is. Van viszont rengeteg barátságos mókus, és kevésbé barátságos süni.
A belső welnesst mi nem próbáltuk, helyette a szabadban tollasoztunk, ehhez és egyébb szabadtéri játékokhoz az eszközöket biztosítják. A kinti, ellenáramoltatóval ellátott medencét rendkívűli módon élveztük. Azt meg különösen, hogy a két fa közé kihúzott, és csipeszekkel ellátott száritókötélen a vízi mulatságok után a friss levegőn száradhattak a törölközők, fürdőruhák. A kicsi erdő a relaxációs pontokkal rendkívűl eredeti, a gyönyörű, antik bútorokkal berendezett kártyaszoba nagyon hangulatos. Én nagyon élveztem azt a különös szagot/illatot, amely csak az öreg épületekben van jelen, gyerekkori emlékeimet hozta vissza. Emlékezetesek maradnak a kertben töltött csillagfényes, mécseses (alanyi jogon jár, és előbb érkezett az asztalhoz mint mi), tücsökzenével és csekély térítés ellenében Debrői Hárslevelűvel fűszerezett esték a kertben. Ez utóbbi nagyon jól felszerelt ( padok, székek, asztalok, meg 2 hintaágy).
Ami nem volt, de megoldottuk: légkondi (reggel szellőztettünk, aztán behúztuk a sötétítő függönyt, mint anno), szúnyogháló (reggel szelőztettünk, meg nem villanyfénynél), térerő a szobákban (kint, és a főépületben igen), hűtő (mindent elraktak a házigazdák, ha kértük. A dinnyét például a pincébe, mint anno). Ez talán nem akkora beruházás, lehetne legalább a folyosón egy közös. Házirend, és az egyéb fontos információk elérhetősége (pl. hogyan nyitható a kapu önállóan).
Ami volt, nem szerettük, de megszoktuk: traktor hajnalban. Bár erre fel voltam készülve, de elsőre nagyon megijedtem tőle. Másodszor már tudtam, harmadszor meg vártam is de nem jött...
Ez a hely nem való autó nélkül érkezőknek ( buszmegállót közel-távol nem láttunk), de való kutyával utazóknak, hiszen nem csak beengedik, de még szeretik is azokat (a hely teljesen be van kerítve).
Ez a hely nem való azoknak akik teljes kiszolgálásra vágynak, és arra, hogy a személyzet éjjel- nappal körülötte legyeskedjen. Ez a hely azoknak való, akik hajlandóak lemondani néhány, nem feltétlenül szükséges dologról, de cserébe rendkívüli élményekben lehet részük, úgy, hogy nem érezzük feszélyezve magunkat a nyaralás során ( nem volt baj, hogy a saját kávénkat, teánkat ittuk, még bögrét is kaptunk és nem kellett bújkálni a boltból hozott sörrel sem). Ezen a helyen nem vendéglátás folyik, hanem jól tartás. Itt csak annyira szolgálnak ki amennyire szükséges, tiszteletben tartva a magánszférát, mint a vidéki rokonoknál anno.
A nyaralás végén egyöntetűen állapítottuk meg hogy rendkívüli nyaralásban volt részünk, családias, meghitt hangulatban, mint a vidéki rokonoknál anno...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:

Násfa Boutique Hotel további értékelései

2022.04.19gyerekekkel
Átlagos
A létesítmény nagyon hangulatos, szép, igényes, ötletes dekorációval kivitelezve, az udvar szép és rendezett, sok mókussal és madárral, erdősített résszel, sétálási lehetőséggel. Az ételekre nem lehet panasz, hatalmas adag és rendkívül ízletes. A wellness részleg kb 35% a sajnos nem működött...
2022.04.18a párjával
Átlagos
Szálláshelynek megfelelő,a szoba illetve a kúria-lakosztály gyönyörű,de apróságok miatt nagyon bosszantó az élmény... Kilazult székláb,falból kilazult dugalj,nem működő tv,hiányzó beltéri egység,nem műkődő óra,nem működő gőz-fürdő. Környezet szép lehetne,ha a zöldövezet jobban karbantartott...
2022.01.04a párjával
Átlagos
A személyzet nagyon kedves volt, az ételek izletesek, viszont Szilveszterezni mentünk, a Bár részleg nem volt feltöltve, alig volt ital választék, a Szilveszteri zenét rádióból oldottuk meg, ugyanis a zenészek nem érkeztek meg. Alap szép környék, kedves kiszolgálás. A Wellness részleget is...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Natura Vendégházak Demjén - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.07.01-ig
Natura Vendégházak Demjén
48.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
146.150 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval