Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Retro hangulat

Medves Hangulatszálló SalgótarjánMedves Hangulatszálló Salgótarján a térképen

Gyenge 2013. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2013. augusztus 11.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A saját önmeghatározása szerinti "Hangulatszálló" vonzó természeti környezetben a Szlovák határtól néhány kilométerre található.
Honlapján szerényen csak úgy jellemzi magát, mint ahol négycsillagos szolgáltatás szám található, kétcsillagos árakon. Ahol nem luxust, hanem hangulatot találunk.
Nos, ez valóban így is van. Az egykori KISZ-tábor helyén luxusnak nyoma sincs, viszont az ide látogatót azonnal megérinti a '60-as - '70-es évek hangulata.
Annak idején, ha tisztítóba vittünk egy kabátot, nadrágot, akkor az átvételi elismervényen megjelölték az átvett ruhadarab állapotát.
Ilyen rövidítések voltak láthatóak pl. : üt., kop., szak., pecs., de még használható. Ami a mai generáció számára lefordítva: ütött, kopott, szakadt, pecsétes, de még használhatót jelent.
Valamiért azonnal ez jutott eszembe a szállóba belépve, ez az a "Hangulat", amit áraszt az épület.
A négycsillagos szolgáltatás szám az alábbiakban merül ki:
"Wellness kényeztetést biztosító szolgáltatások":
- Uszoda: a kissé eltúlzott megnevezés egy 12×9 méter méretű, 120 cm mély medencét (üt. kop. szak. pecs.) takar. Ebben napközben ottlétemkor kb.
120 gyermek fürdött, így talán nem csoda, ha nekem nem nagyon volt kedvem hozzá.
- Finn szauna: felfűtését külön kérni kell, kb. 1,5-2 órát vesz igénybe amíg felmelegszik, és akár a 60 fokot is eléri a hőmérséklete, de ha egyszerre többen mennek be, akkor hamarabb belehelik.
- Masszázs: a honlap tanúsága szerint hetente akár több napon is igénybe vehető. Én az "uszoda" és a szauna megtekintése után már nem kerestem, pedig a masszázson túl különböző természetgyógyászati- és ezoterikus jellegű kezeléseket is igénybe vehettem volna.
Van még tornaterem, biliárd szoba, tekepálya és kosárlabda pálya, melyek közül az utóbbi még az üt. kop. szak. pecs. színvonalat sem éri el.
A szálloda nyáron gyermek- és sport táboroztatással is foglalkozik, mint ott létemkor is.
Így ebben az időszakban csak erős idegzetűek számára javaslom, hogy ide merészkedjenek, illetve azoknak, akik kifejezetten szeretik ha egy indián csapat által kergetett bölénycsorda zaját kell hallgatniuk éjjel-nappal, amint a földszint és a harmadik emelet között közlekednek.
Mert nyilván ennek is meg van a maga hangulata. Én speciel nem szeretem.
A baj persze nem az, hogy a gyerekek ilyenek, hanem sokkal inkább az, hogy a velük lévő pedagógusok(?), nevelők(?), kísérők meg sem kísérlik, hogy felvilágosítsák őket: a szállodában más vendégek is tartózkodnak.
Honlapján a Hotel Medves különlegességeiről is kimerítően olvashatunk: úgymint forrásvíz, levegő, mágneses energia (!), palóc nyelv.
Azt nem sikerült megfejtenem, hogy ezek miért pont a Medves különlegességei, hiszen ezek a hotel nélkül is léteznének.
Összességében szerintem a Hotel Medvesnek az online marketingje (értsd: önfényezése) a legjobb.
Végül a kétcsillagos árakról. Felnőtt egy ágyas szoba 11. 250 ft. + 200 ft. ifa, félpanzióval. (Egy 3 dl üveg sör 550 ft.)
A reggeli büfé rendszerű, virsliből, tojásrántottából, felvágottból, sajtból lehet választani, valamint tea és maláta kávé (hideg, ill. jóindulattal langyos) áll rendelkezésre. Külön tetszett, hogy a pincér felhívta a figyelmemet, hogy a kávé koffein mentes!
A vacsora 1 db menüből áll, választható hogy kéred vagy nem. Példa: paprikás krumpli + káposzta saláta.
A pincérek nagy, már-már zavaró kedvességgel próbálják ellensúlyozni a puritánságot.
Ezt külön megjegyeztem: "Tessék parancsolni, finom zöldség leveske, és utána grízes tésztával készültünk! Finom forrás vizecskét is tessék fogyasztani!"
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Kényelem:Gyenge
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:Kiváló

Medves Hangulatszálló további értékelései

2018.04.23a párjával
Kiváló
A csendre és nyugalomra vágyók tökéletes szállása. Egy kicsit retro stílusú, de jól felszelet hotel, csodaszép fenyőerdő közepén, távol a város zajától. A személyzet kedves, a konyha jó, az ételek finomak. Mi három csodás napot töltöttünk itt a férjemmel és bármikor visszamennénk! Kiváló...
2016.05.03a párjával
Egy csodálatos hetet töltöttünk a párommal ezen a csodálatos helyen, bármikor visszamennék! A természet csodái és a kényelem, a tökéletes kikapcsolódás színhelye! Salgó -vár, Zagyva folyó eredése, Medves-fennsík. Mindehhez társult a személyzet és az étterem dolgozóinak kedvessége, a kitűnően...
2015.01.25a párjával
Kiváló
A csendre pihenésre vágyók tökéletes szálláshelye gyönyörű környezet,fenyőerdő közepén csodás tiszta levegő csend csak az erdő zaja.A személyzet a konyha a tisztaság,minden rendben,bőséges ellátás félpanzióval is!!Aki pihenni kikapcsolódásra vágyik, szereti MAGYARORSZÁG szép tájait ár-érték...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
87.824 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
102.740 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval