Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Telelés a Hotel Szieszta Sopronban

Hotel Szieszta SopronHotel Szieszta Sopron a térképen

2016. januárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. május 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Hotel Szieszta Sopron emblematikus helye a Lővereknek. A mi családunkban hagyomány ellátogatni ide időről-időre. Mivel a harmadik generáció választja téli pihenésének színhelyéül a szállodát, óhatatlanul is fellelhető korszerűbb, jobban felszerelt szálláshely a környező utcákban. Ennek ellenére nem szabad megfeledkezni a helyről, hiába a magasabb csillagszám.
Ahogy felérünk a hegy tetejére, tekintélyt parancsolóan magasodik fölénk az itt-ott felújításra szoruló, az előző korból megmaradt robusztus épület. Látszik, hogy sok ember befogadására épült. A parkoló is ezekhez a számokhoz mérten van kialakítva.
A recepcióhoz lépve felújított, fiatalos környezet fogad minket. A becsekkolás egyszerű, mert a kedves recepciós kisasszonyok mindenben a vendégek segítségére állnak.
Mivel a szobák kicsik, nem érdemes pótágyaztatni, inkább a mellettük vagy szemben lévő szobát kibérelni, hogy mindenki elférhessen a poggyászával együtt.
A szoba méretét feledteti a tágas balkon, ahol érdemes reggelente és esténként hosszú perceket eltölteni, testgyakorlatokat végezni a tüdő tisztítása érdekében. Dohányozni azonban az egész hotel területén tilos, ez alól az erkély sem kivétel.
Az ágyak kényelmesek, de óvatosan kell belefeküdni, mivel egy kis mozgástól szétcsúszásra hajlamosak.
Három nap ott-tartózkodás után felmelegedtek annyira a szobák, hogy egyikből a másikba menekültünk, mivel a hideg elől több poloska és más rovar vette be magát az ajtó- és ablakhasadékokba. Megéledésük után azonban hangosan döngtek, végül hosszú hadműveletek után újra a zimankóban találhatták magukat.

Az étkezésekkel maximálisan meg voltam elégedve. A pincérek felettébb udvariasak és kedvesek, mindig a rendelkezésünkre álltak. A svédasztal változatos és ízletes, minden reggelivel és vacsorával jóllakattak. Ha az ember úgy dönt, hogy a szállodában fogyasztja el az ebédet is, akkor sincs ok a panaszra, bár a kiszolgálás lassabb, és az ételek sokkal egyszerűbbek, vagy hasonlítanak a vacsorához. Az ebédet a bárban lehet elfogyasztani, ahol igényes italpult, billiárd, darts és csocsóasztal is található, amelyek minimális térítési díj ellenében használhatók. A legkisebbeknek külön játszó szoba áll rendelkezésére, telis-tele játékokkal. Ez a recepcióhoz közel található, így a kicsik nem fognak unatkozni a be- és kicsekkoláskor, a számla rendezésekor, vagy ha a felnőttek még beszélgetnének egy keveset egy pohár ital mellett.

A wellness részleg mérete nem túl nagy. A részleg vezetője mindig készenlétben áll, lesi a vendégek kívánalmait és azonnal takarít, ha kifröccsen a víz. Az úszómedence mérete átlagos, benne pezsgő- masszírozó blokkok is vannak. Sajnos többször gabalyodtam másnak az elhullajtott hajába, vagy egyéb szőrébe. Mellette található a jakuzzi, amely elegendő férőhelyével és kellemes hőfokával mindenkinek a kedvenc részévé válhat. Két kabin helyezkedik el a falban, az egyik a szauna, ahol óránként szauna szeánszokat tartanak, valamint a gőzfürdő.
Innen kis folyosó vezet az edzőterembe, ahol soha egy lelket nem láttam, és ahol az edzőcipő használata kötelező, ezen kívül az egyéb szolgáltatások is itt érhetők el, térítés ellenében, amit természetesen a szobánkhoz írathatunk. Szolárium, oxigénterápia, sókamra, többféle masszázságy közül válogathatnak a pihenni és szépülni vágyók. Sajnos a kiírás ellenére a 2016-os téli szezonban nem volt masszőrük, ezért igazi kézi masszírozásra ne számíthattam.

Aki ide utazik, nyilván aktív pihenésre vágyik. Közvetlenül a hotel mellől indul erdei túraútvonal. A Lővereket bejárni szintén tekinthető túrának és szerencsére a belváros 15-20 perc alatt gyalog is megközelíthető.

Összességében a Hotel Szieszta Sopront mindenkinek ajánlani tudom, aki nem luxusra, hanem nyugodt pihenésre vágyik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:Kiváló

Hotel Szieszta további értékelései

2024.05.08a párjával
Gyenge
A CLASIC szoba újra van festve de a berendezések (ágy, TV, erkély és a fürdőszoba) állapota nem megfelelő. Különösen az ágy kényelmetlen: a matrac túl puha és túl ruganyos, így nem lehet aludni, mert a minden mozdulatra felébredünk. A TV-ben kevés adás van és a készülék sem megfelelő a mai...
2024.04.30a párjával
Általában jól éreztük magunkat, tetszett a már részben felújított szálloda. Hogy azért nem adtam csúcsértékelést, annak az az oka, hogy - sajnos - a felújításból kimaradt a fürdőszoba, amelyik még most is a kései Kádár-korszak nívóján maradt. ( Elfogadom, hogy egy ekkora létesítménynél a teljes...
2024.04.16a párjával
Átlagos
A szálloda tetszett,szép,jó helyen van,a környezet kiváló.A személyzet szintén minden igényt kielégit,az ellátás tökéletes az ételek minőségileg is és mennyiségileg is nagyon jó volt.A szoba berendezése viszont hagy némi kívánni valót.Nem éppen mai berendezés,a szekrény egy "függönyel behúzható...

A Hotel Szieszta legnépszerűbb csomagjai

Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel (min. 3 éj)
Senior csomag fürdőbelépővel
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron - Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel (1 éjtől)
Napi árak félpanzióval, fürdőbelépővel (1 éjtől)
33.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
2024.12.23-ig
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat fürdőbelépővel
Senior ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.20-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től csodás félpanzióval