Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Családi hétvége barlangokkal

Baradla-barlang Aggteleki Bejárat AggtelekBaradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek a térképen

Érdekes 2018. májusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. június 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Baradla-barlangrendszer legnépszerűbb és legismertebb túraútvonala, amely egyfajta "alapvetés" Aggteleken járva. Kb. 45-50 perces az út, végig kényelmes, kiépített, megvilágított szakaszon. Szezonban óránként indulnak a túrák, természetesen kizárólag vezetővel látogatható a barlang. 2 felnőtt és 3 gyerek részére a családi belépő 7100 Ft-ba került. Igaz, a Nomád Kempinges szállásfoglalásunk mellé kaptunk 20%-os barlangi belépőt, de azzal drágább lett volna a jegy, mint a családi belépő, szóval igazából nekünk nem ért semmit, nem tudtuk felhasználni.
Nagyon meglepett, hogy a csoportunk létszáma legalább 100 fős volt, ennek ellenére elég gyorsan "lenyomta" a vezető a túrát, aki esetleg szeretett volna fotózni, nézelődni, annak mindig rohanni kellett a nagy csoport után. Kétszer a villanyt is ránkkapcsolták (a barlang megvilágítása szakaszos), ami okozott némi izgalmat.
A cseppköveket sok helyütt megrongálták a látogatók, csak a 60-as évek után lett védett természet kincs a cseppkő, és annak letörése, megrongálása bűncselekmény. Szintén csökkenti a cseppkövek szépségét a sok helyütt látható bekormozódás. A 2. világháború idején menedékhelyként használták a környékbeli lakosok, akik a hideg miatt begyújtottak, a villanyvilágítás kiépítése előtt pedig fáklyával világítottak a barlangban, ez a magyarázat.
A barlangot az ősemberek és ősállatok is lakták, jelenleg denevérkolónia telel át a barlangban. Ellentétben a szlovák oldalon lévő Domica-barlanggal, ahol sok denevért láttunk még, innen már kirepültek, vagy az emberek által nem látogatott ágakba húzódtak át.
Korábbi látogatásunk idején, március végén még itt is láttunk alvó, a falról lecsüggő denevéreket.

A barlangi látogatást követően érdemes felmenni a Baradla-tetőre, ahonnan csodálatos a panoráma, s egyúttal szédítő a magasság. A barlang bejárattól balra vezet fel a turistaútvonal, kiépített lépcsőkön. Bevállalósabbak átmehetnek gyalogtúrával Jósvafőre vagy Domicára is.

Barlangok iránt aktívabban érdeklődőknek pedig a hosszú túrát javaslom a barlangban, amely Aggtelek és a Jósvafői bejárat között tart, időben reggel 9.30-kor indul és kb. 15 órakor ér véget az út a másik oldalon.

Parkolás ingyenes a bevezető út melletti parkolóban.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (25)
Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek - Baradla-barlang Aggteleki Bejárat Aggtelek -

Baradla-barlang Aggteleki Bejárat további értékelései

2023.11.05a párjával
Kihagyhatatlan
A Baradla-barlangot - ellentétben néhány más barlanggal - nem fedezte fel semmiféle mai ember, többezer éve használják az elődeink meg a denevérek is, védelmet nyújtott az időjárás viszontagságaival szemben, bent állandó a hőmérséklet és ez jól jön télen is, meg a kánikulában is. Nyilván nem az...
2023.09.26a párjával
Kihagyhatatlan
Nagyon szép természeti képződmeny, érdekes túravezetéssel az 1órás túra gyorsan eltelt a sok látnivalótól. Különösen a hangversenyteremnek csodálatos az akusztikája. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Népszerű szállások a környéken
Kollár Vendégház Varbóc - Napi árak
Napi árak
2024.11.16-ig
Kollár Vendégház Varbóc
15.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
72.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval