Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Budapesti borbárok: ha nemzetközi bort kóstolnál, ide érdemes betérned!

2021.11.29 | 4 perc

Egy jó bor, egy szépen gyöngyöző pezsgő megadja a módját az étkezésnek, bár sokszor érdemes csak önmagában, a bor szépségéért kóstolni. És mi lehetne ehhez jobb helyszín, mint egy borbár, ahol a nemzetközi márkák legszebb tételeit kínálják a bor rajongóknak. Nemzetközi borbár körképünk következik!

D.O.C. Vino Bar

Az Arany János utcában álló olasz D.O.C. Vino borbár és shop tradicionális borokat kínál Itália legszebb pincészeteitől. Nem csak a nagy klasszikusok érhetők el, organikus és biodinamikus borokat is tartanak, így aki a borkülönlegességek iránt nyitott, nem fog csalódni. A borkínálathoz természetesen ízletes falatok is társulnak, a borkínálatot Grappa és Amaro választék színesíti.

D.O.C. Vino BarD.O.C. Vino Bar

D.O.C. Vino BarD.O.C. Vino Bar

D.O.C. Vino BarD.O.C. Vino Bar

 

Solid Borbár

A Hotel Rum hetedik emeletén keressük a Solid Borbárt, ahol a válogatott tételek között a főszerep a natúr és biodinamikus boroké. A repertoár a nemzetközi és magyar borkínálatból szélesen merít, találunk klasszikus és natúr borokat, habzóborokat és különlegességnek számító egyedi tételeket is. A jó borokhoz pedig a SALT séfje, Rába René szépen komponált ételeit fogyaszthatjuk.

Solid BorbárSolid Borbár

Solid BorbárSolid Borbár

Solid BorbárSolid Borbár

 

Bottega del Vino

Az olasz ételek és italok bemutatását tűzte ki célul a Budapest, I. kerület, Fő utcában található Bottega del Vino, akik egyedi borválasztékukat maguk szerzik be és szállítják be Magyarországra, így díjnyertes tételekre, különlegességekre is számíthatunk. Érdemes ide betérni egy ebédre, vacsorára, vagy akár egy izgalmas borkóstolóra, vagy ha csak egy üveg borra vágyunk.

A kép illusztrációA kép illusztráció

 

Drop Shop

Mintegy 500 borral, köztük nagyon izgalmas tételekkel várja vendégeit a Drop Shop, ahol nem csak megvásárolni lehet a világ legszebb tételeinek javát, de kóstolni is. Napközben változó borlappal készülnek, több mint 60 bort kínálnak a világ számos ismert borvidékéről, de Magyarország sem maradhat ki. Érdemes a Champagne kínálatra is odafigyelni, mert szép tételeket, nagy neveket hoznak, akár teljes estés pezsgőkóstolás formájában. A poharakhoz tapasos harapnivalókat ajánlanak.

A kép illusztrációA kép illusztráció

 

Marlou Borbár

Az Operaház mögött rejtőzik a natúr borok egyedülálló kínálatával rendelkező Marluo Borbár, ahol egyarát megtalálhatjuk a magyar és európai organikus és natúr borok legjavát. A hely borbárként is működik, ahol keddenként Rendez-vous Tasting név alatt különleges kóstolókat tartanak. Ha csak egy jófajta borért ugranánk be, azt is megtehetjük, és természetesen webshopból is rendelhetünk.

A kép illusztrációA kép illusztráció

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha a vízre, gyógyvízre gondolunk, elősorban egy szabadidős tevékenységként aposztrofáljuk, pedig valójában sokkal több jótékony hatása van, mint amire a mindennapokban használjuk.
A szélmalmok Magyarországon igazi ritkaságnak számítanak, éppen ezért, ha tehetjük, látogassuk meg azokat, amik szép állapotban, kiváltságos mementóiként hirdetik egy letűnt kor emlékét.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!