Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Top 10 olasz étterem Budapesten

2021.12.18 | 7 perc

Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!

 

Fausto's Ristorante

Fausto di Vora 20 évvel ezelőtt hozta el Budapestre a kifinomult olasz konyhát, hogy a Dohány utcában működő étterme etalonként ragyogjon a hazai éttermek között. Magasra tette a mércét, amiből az évek során sem engedett, nem véletlen, hogy étterme sorra nyeri az elismerő díjakat. A délben vagy vacsoraidőben nyitva tartó étteremben csak foglalással lehet érkezni, érdemes élni a kóstolómenü lehetőségével.

 

Ristorante Krizia

Családias légkör, hamisítatlan olasz ízek fogadják a Krizia vendégeit, ahol Graziano Cattaneo tulajdonos séffel is gyakran találkozhatunk. Az Operaház közelében található étterem délben és vacsoraidőben tart nyitva, az a' la carte menü mellett érdemes ráhagyatkozni Graziano spontán összeállított menüsorára, ám azok sem járnak rosszul, akik a Krizia ebédmenüje mellett döntenek.

Ristorante KriziaRistorante Krizia

Ristorante KriziaRistorante Krizia

 

Tom George Osteria

Egy kozmopolita étterem, a Belváros szívében, a Bazilika szomszédságában. Az étlapon bőséges kínálat vár ránk, köztük prémium húsokkal, ízletes halakkal, de aki csak egy jó olasz pizzára vágyik, vagy egy finom tésztára, az is megtalálja a számítását. Az étterem kedvelt vacsorázóhely, az italbár kínálata és esténként felcsendülő Dj muzsika még vonzóbbá teszi az éttermet.

Tom George OsteriaTom George Osteria

Tom George OsteriaTom George Osteria


Trattoria Pomo D'Oro

Tradicionális olasz étterem, ami összeforrt Gianni Annoni nevével, ám az olasz életérzés nem csak az étteremre, hanem az utcában kialakított további egységekre (delikátesz, borbár, fagyizó) is kiterjed. Rosario Simeoli séf nemcsak a hamisítatlan olasz ízekről gondoskodik, de arról is, hogy hétről hétre mindig kerüljön újdonság az étlapra. Az étterem látványkonyhája, a nyitott pizzasütő és a vendégtérben befejezett ételek látványa még különlegesebbé teszi az itt töltött időt.

Trattoria Pomo D'OroTrattoria Pomo D'Oro

Trattoria Pomo D'OroTrattoria Pomo D'Oro

 

Akademia Italia

A Szent István tér egyik sarkát teljes egészében elfoglaló, két szintes Akademia Italia több mint egy minőségi olasz étterem. Egy vérbeli olasz élményközpont, ahol szívesen szerveznek főzőkurzusokat is, hogy átadhassák az olasz konyha szenvedélyét. Ha ízlett, amit ettünk, az autentikus delikáteszben meg is vásárolhatjuk, hogy otthon szeretteinknek elkészíthessük kedvenc olasz fogásainkat.

 

Al Dente

A Krúdy utcában található étterem kevés vendéget tud egyszerre leültetni, de hatalmas szívvel és igazi olasz hangulattal várják a tésztákra, olasz különlegességekre, és persze édességre éhezőket. A mindig megújuló kínálat mellett olasz borokat is kóstolhatunk, és a különleges pizza kínálatot sem érdemes kihagyni! Ne lepődjünk meg, ha nem találunk helyet, az Al Dente a helyi olaszok és külföldiek egyik kedvenc helye!

 

Alessio

Buda egyik kedvelt olasz étterme immár 10 éve várja a vendégeket. Az Alessioba járni hagyomány, aki egyszer evett az eredeti olasz konyha fogásaiból, gyakran visszatér ide. Az a' la carte mellett napi táblás kínálatot és elvitelre készített ebédmenüt is találunk itt. Ha szeretjük az olasz borokat, érdemes eljönni egyszer az Alessioban szervezett borvacsorára, emlékezetes estében lesz részünk.

 

 

Trattoria Toscana

Az autentikus toszkán konyhát vezető Trattoria Toscana a Belgád rakparton kínálja változatos olasz fogásait. A toszkán konyhára jellemző változatosság, a rengeteg zöldség, a halak és húsok sokszínűsége, a vékonytésztás gazdagon rakott faszenes, kemencében sült pizzák csábítóan hatnak a vendégre, amihez érdemes bort választani a 200 féle bort kínáló L’Enoteca borbár borlapjáról.

 

Felicita

‘Szenvedéllyel lenni, enni, inni.’ - Nehéz elképzelni az életét Itália nélkül annak, aki már találkozott vele, erre a tulajok a legjobb példák. Hitvallásuk szerint: A nyár csak az olasz tenger, a pizza csak Nápoly, a tészta csak aldente, vagyis arra vágyunk, hogy legyen olaszosan könnyű az élet. Ezt az életérzést hozza a Felicita étterem Budára minőségi alapanyagokból készült, autentikus nápolyi ízekkel. Az étterem célja, hogy az olasz konyha tisztelete és minőségi olasz ételek ismerete által a magyar közönség mellett a Magyarországon élő olaszokat is éttermünkbe csábítsák, ha igazi hazai ízekre vágynak.  Szezonálisan megújuló étlappal, igazi olasz koktélokkal, nápolyi pizzával várnak mindenkit  Hegyvidék Bevásárlóközpontban.

 FelicitaFelicita

FelicitaFelicita

 

Millennium da Pippo

Egy vérbeli kockás terítős Millennium da Pippo olasz étterem, ahol a falakat a földalatti Rózsa utcai állomásának csempéi borítják, no és számtalan focimez, hisz a tulajdonost, Guiseppe Giambertone-t baráti szálak fűzik Marco Rossihoz, és az olasz ételek mellett a football a másik nagy szenvedélye. A jó hangulata, a szicíliai ételek garantáltak, mindehhez elég csak az Andrássy út 76.-ig menni.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Egy forró csoki, egy gőzölgő puncs megmelengetne ebben a hidegben? Vágysz valami téli nyalánkságra? Segítünk! Összegyűjtöttünk néhány hangulatos helyet, ahová érdemes beülni decemberben egy kis adventi hangolódásra.
Kevésbé ismert és népszerű úti cél, pedig rengeteg izgalmas programmal kecsegtet ez a festői tanúhegy. A Somló-hegy és környéke rengeteg látnivalót és programot tartogat, így akár érdemes lehet több napot is eltöltenetek, hogy a fel tudjátok fedezni a környéket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 isteni pizzéria Budapesten, ha igazi olasz ízekre vágytok!
2024.04.24 | 7 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Bár hivatalos közvélemény-kutatást nem végeztünk a témában, mégis magabiztosan állíthatjuk, hogy a legtöbb embernél a pizza a kedvenc ételek között kapott örökre szóló bérletet. Azonban pizza és pizza között is hatalmas különbség van, mi pedig semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, úgyhogy íme 10 olyan pizzéria a fővárosban, ahol nem tudunk rosszat rendelni az étlapról!