Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Húsvéti tojásdíszítő versenyt hirdet a Sóstói Múzeumfalu

2023.02.07 | 3 perc

Életkortól függetlenül várják minden kreatív egyéni versenyző, valamint osztályok, családok jelentkezését, aki kedvet érez, hogy megmutassa tudását! A Sóstói Múzeumfalu rendezésében a tojásdíszítő versenyen két kategóriában van lehetőség nevezni.

Szállásajánlatok Nyíregyháza Sóstón és környékén>>

 

A pályamunkák beküldési határideje: 2023. március 26.

Eredményhirdetés: 2023. április 9.

 

Kortól függetlenül két különböző kategóriába küldhetik be nevezésüket az alkotni vágyók a Sóstói Múzeumfalu húsvéti tojásdíszítő versenyén. A hagyományos tojásdíszítő kategóriában azok nevezését várják, akik bármely néprajzi tájegység hagyományos technikáját és motívumait alkalmazzák, például viaszolás, karcolás, patkolás és berzselés. A modern tojásdíszítő kategóriában pedig azok nevezését várják, akik a hagyományos és egyéb technikákat ötvözve alkotnak. Nevezni minimum 3, maximum 7 db tojással lehet. Az elkészült pályamunkák beküldésére postai úton és személyesen is van lehetőség a Múzeumfalu portáján. A versenyen indulni vágyó nevét, életkorát, címét és telefonszámát mindenképpen szükséges feltüntetni a pályamunka beküldésekor. Kifejezetten várják  közösségek, iskolai osztályok, és családok jelentkezését is létszámtól függetlenül, minimum 9, maximum 15 db tojással!

A szebbnél szebb munkákat 3 tagú zsűri fogja értékelni: Mosonyi Éva népi iparművész, tojásíró, a Tojásdíszítők Egyesületének elnöke; Jókainé Gombosi Beatrix tojásíró népi iparművész, etnográfus, a Népművészet Ifjú Mestere; valamint Mészáros Józsefné tojásdíszítő. A zsűri mindkét kategóriában nyertest hirdet, a nyertesek tárgyjutalomban részesülnek, valamint az egyéni nyertesek részt vehetnek egy, a Tojásdíszítők Egyesülete által szervezett szakmai programon. A verseny eredményhirdetésére 2023. április 9-én, húsvétvasárnap kerül sor a Sóstói Múzeumfalu fogadóépületében.

Az eredményhirdetést követően megnyitásra kerül a "Hímes tojás lészen tizenkét pár készen.." című kiállítás, melyet a beérkezett pályamunkákból állítanak össze.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Ezt az 5 helyet ki ne hagyd, ha Nyíregyházára látogatsz!
„Nyíregyháza többet ad!” - hirdeti a város, és valóban: bármilyen célból utazunk is oda, a kellemes időtöltés biztosított. Most 5 olyan nevezetességet mutatunk be, ami kihagyhatatlan, ha ott jártok.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Új szolgáltatással bővül a gyulai vár kínálata: a jegypénztár emeleti helyiségébe költözik az Almásy-kastély egyik szabadulószobája. A Turbánosok csapdájában elnevezésű játéknak eddig a kastély Török tornya adott helyet.
Elvitathatatlan értéke van a Michelin Guide csillagainak, hiszen nemzetközi szinten képes megmozdítani a gasztronómia iránt érdeklődőket, akik képesek csak azért útnak indulni, hogy kipróbáljanak újabb és újabb csillagos éttermeket. A legjobbak között jelen lenni pedig talán az egyik legfőbb cél egy séf vagy egy tulajdonos életében – még ha csak titkon vágynak is rá. 2022-ben 7 csillagos éttermünk lett, és nem csak Budapest zsebelt be néhányat, de Tata és Esztergom is büszkélkedhet eggyel-eggyel
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!