Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Matrózok a Lázár utcában

Ahoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca BudapestAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest a térképen

2017. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. január 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Papnövelde utcai Ahoy! népszerűsége után tavaly decemberben nyitottak egy második egységet, szintén a Belvárosban, de ezúttal a Bazilika - Andrássy út - Opera - Bajcsy közelében, a viszonylag csendes Lázár utcában, amely az Operaház hátsó falához fut ki. A környező házak aljában többségében vendéglátó helyek működnek, több-kevesebb múlttal. Az Olíva Étterem és a sarki Cook Pub, Chech In már hosszú évek óta, míg a Tróger, a Marcella vagy a Küküllő újabb keletűek.
Reggel 8-tól este 10 óráig nyitva tartanak. A berendezés, a hangulat egészen más, ellentétben a régebbi Ahoy!-jal itt 1 szint van csak, de sokkal tágasabb, levegősebb. Kevésbé kuckós, inkább modern, kicsit talán skandináv - azaz minimál - stílusú, de sokkal több férőhely van. Az étel- és italkínálat viszont szinte teljesen megegyezik: jeges és forró csokik, limonádék, gofrik, smoothie-k és shake-ek. Ami itt plusz újítás: a reggeli péksütemények (2 féle croissant és kakaós csiga), valamint specialty kávék. Az italok 3 méretben kaphatóak. Az árak ugyanannyinak tűnnek, mint a Papnövelde utcában. Ott már leírtam, hogy ez mindent összeadva nem tartozik az olcsó helyek közé.
Itt viszont talán nyitási akcióként, de bármilyen kávé mellé a péksüteményt ingyen, ajándékba adják, így egy nagy latte és egy kakaós csiga összesen mindössze 549 Ft-ba került, ami remek ár-érték arány. A csiga friss, ropogós és nagyon kakaós volt. A latte selymes, de mégis erőteljes kávéíz, még a sok tejen át is érezhetően, olaszos, nem savas.
A kiszolgálás kedves, mosolygós, sokkal szimpatikusabb, mint amit a másik helyen tapasztaltam. Egy negatívum, amit remélhetőleg sikerül majd orvosolni: borzasztóan hideg van, mintha valami gond lenne a fűtéssel. Ezt helyi villany fűtőtesttel oldották meg (csak 1 db volt belőle), szerencsére a mellette lévő asztal szabad volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (12)
Ahoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - Étel/italAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - Külső képAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - BelsőAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - BelsőAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - BelsőAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - Étel/italAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - BelsőAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - Étel/italAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - BelsőAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - EgyébAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - Étel/italAhoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca Budapest - Belső

Ahoy! Csokoládé & Limonádé Bár - Lázár utca további értékelései

2017.01.23egyedül
Amikor azzal indít egy felszolgáló, midőn betérek valahová, hogy „segíthetünk?”, akkor nekem feláll a szőr a hátamon. Többnyire kéretlen vendéget vagy látogatót szoktak így üdvözölni. Az Ahoy nevű egységbe azért tértem be, mert az ELTE ÁJTK melletti első Ahoyt meglátogattam már és...
Népszerű szállások a környéken
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.31-ig
Sokoró Fogadó Sokorópátka
41.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
109.440 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
56.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval