Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Római pizza Újlipótban

Biga Budapest BudapestBiga Budapest Budapest a térképen

2024. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. május 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Új római pizzéria nyitott meg Újlipótvárosban a méltán népszerű Tradi Pékség szomszédságában. Itt is a jellegzetes négyszögletes pizzákkal találkozhatunk, amely amúgy érdekes módon szintén megjelent már pár éve a környéken (IDE Pizza), pár sarokra innen, de szeretik a környéken lakók, talán belefér még egy hasonló kaliberű helyszín, meglátjuk. Egyébként ezen a helyen korábban is volt már több jóféle vendéglő, bisztró, a legutóbbi is valami olasz kaliberű hely volt, de a covid vagy a gazdasági visszaesés elsodorta őket.
A "Biga" egyébként nem a tulajdonos beceneve vagy a kiskutyája neve, hanem az olasz előtészta vagy más néven hamis kovász. Amely a Biga pizzáinak is alapanyaga, alkotóeleme. A pizzaszeleteket praktikusan ollóval vágják fel. 2-3 szeletet simán el lehet belőlük személyénként fogyasztani, így viszont egy elég drága pizzériáról van szó, hiszen a legolcsóbb, szinte "üres Marinara kerül 950 Ft-ba, ezen csak fokhagyma, oregano és olívaolaj van, a vegetáriánus - cukkini, spenót, gomba, padlizsán feltéttel - 1500 Ft, míg a Cotto sonkás 1700 Ft-ba kerül. A pizza mellett Focaccia szendvicset ehetünk, szintén meglehetős áron, 2800-3200 Ft-ért. Tradicionális olasz kávét főznek, a cappuccino 950 Ft-ba került. Kávén kívül akár borozhatunk is, de limonádét is kínálnak. Desszertet nem láttam, sajnos.
A beltér kellemes, le lehet normálisan ülni rendes asztaloknál, nem zsúfolt, letisztult, egyszerű. Van egy kisebb kiülős terasz is bárszékekkel, itt kiszélesedik a járda a bejárat előtt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (21)
Biga Budapest Budapest - MosdóBiga Budapest Budapest - MosdóBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étlap/itallapBiga Budapest Budapest - Étlap/itallapBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - BelsőBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - BelsőBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Étel/italBiga Budapest Budapest - Külső képBiga Budapest Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Yacht Siófok - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.02-ig
Hotel Yacht Siófok
29.387 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval