Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kultikus piaci étkezde

Buja Disznók - Fény utcai Piac BudapestBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest a térképen

Kiváló 2022. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Hold utca vásárcsarnok a legizgalmasabb kulináris helyszínek egyikének számított a Fővárosban a járvány előtt. Volt itt prémium orosz bisztró, a Michelin kalauz Bib Gourmand elismerésével kitüntetett egység, a Széll Tamás jegyezte Stand 25, Bíró Lajosnak nem kevesebb, mint négy más-más profilú üzlete a pezsgőbártól a rusztikus magyar fogások mellett pho-t és tom ka gai levest kínáló Séf utcájáig, kiemelkedő kolbászsütő, bajor csülköző s még sorolhatnám. A Csarnok jelenleg zárva.
Annak viszont örvendhetünk, hogy az egyik legizgalmasabb, legbelevalóbb Hold utcai étkezde, a szintén Bíró Lajoshoz köthető Buja Disznó(k) új otthont talált magának a Fény utcai piac bejáratánál.
A kínálat a megszokott: szalontüdő, rántott disznófül, kacsamáj és csirkecombfilé, lecsókolbász és a város talán legjobb rántott húsa, melyről méltán zengett ódákat a sajtó, s amit volt már alkalmam kóstolni a korábbi helyszínen. Tényleg zseniális. Ételeinkhez ihatunk remek pezsgőket, néhány minőségi magyar bort, derecskei almalevet vagy Estrella Damm sört. Néhány magyar minőségi kézműves sör jól jönne. Ide leginkább a Szent András sörök illenének. Magyar sört a magyar ételekhez!
Tavaly sikerült ide is eljutni, nem sokkal zárás előtt. A napi ajánlatból, a Stefánia vagdalttal kínált tökfőzelékből még volt egy adag, amit örömmel vettem, a szántszándékkal szobahőmérsékelten felszolgált retro ízesítésű, paprikamentes, kapros tökfőzelék kellemes emlékeket idézett, akárcsak a hasonló filozófia mentén készült vagdalt. Utána még egy flódnit kértem, ez is a műfaj méltó képviselőjének bizonyult.
A térkiképezés rusztikus, otthonos, a kiszolgálás kedves, az árak barátságosak.
Örömteli következtetésünk, hogy Buja Disznó(k) a régi, csak a helyszín változott.

Megnéztem a honlapot, nem láttam senkit a korábbi hozzászóló és egyes osztályzatot adó által leírt illetlen pózban, jó lenne ellenőrizni az ilyen hitelrontó hozzászólásokat mielőtt kiteszik a honlapra. Bezzeg az cenzúra sújtja, ha például azt írom, hogy melyik egységből jöttem épp.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Buja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - EgyébBuja Disznók - Fény utcai Piac Budapest - Egyéb

Buja Disznók - Fény utcai Piac további értékelései

2022.07.23egyedül
Még a Hold utcai piacról ismertük a tányérról lelógó rántott húsost, a kollégákkal voltunk többször ott ebédelni. A Hold utcai piac újra nyitásra továbbra is egy nagy talány számomra, immáron 2021.01.01óta "átmenetileg zárva". Az emeleti gasztro-piacról azóta már többen új helyet kerestek...
2022.05.22családjával
Kiváló
Ismerős társaság - a Hold utcai csarnokban - nekünk is volt helyünk (szabi a pék) ... A piacon való árusítás jó ötlet, de sajnos a körülményeken ez meg látszik. Viszont a rántott hús még a régi, a rántott sajt meg felejthetetlen. - nem tudom miből varázsolják. Sok vendéget küldtünk és küldünk oda...
2021.10.22a párjával
Kiváló
Tényleg isteni a rántott hús, hatalmas adag, tökéletesre sütve. Sokan vannak, de várnunk nem kellett szerencsére.
Népszerű szállások a környéken
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.24-ig
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom - Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
Nyugdíjas kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.23-ig
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
97.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
50.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval