Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Halakban gazdagon több, mint egy évszázada

Ezüstponty Vendéglő BudapestEzüstponty Vendéglő Budapest a térképen

Kiváló 2023. decemberben járt ittÉrtékelt: 2024. január 5.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Ezüstponty Vendéglő a XII. kerületben a Farkasréti Temető közelében található, története egészen 1876-ig nyúlik vissza. Először Vincellérház, majd 1910-től kezdődően, azaz több mint 100 éve vendéglőként működik. 1996 óta a jelenlegi tulajdonosok hozzáértésének és gondos vezetésének köszönhetően környék egyik népszerű étterme. Az ittjartam.hu listáján is a Top50 budapesti étterem között számon tartott. A villamossínek melletti kis bekötőúton lehet parkolni.
A kellemes, Monarchia korát idéző kerthelyiség a nyári szezonban közkedvelt a vendégek körében.
Az étterem nevéhez illően egy klasszikus halvendéglő, azonban a hosszú étlapon más fogások is megtalálhatóak, főleg a magyaros vonal (csülök, libamáj, bélszín, vadételek például). Halételek terén példaképpen említhető a harcsa haltepertő lilahagyma lekvárral, a zöld kagyló Provance-i módra, a fokhagymás serpenyős garnéla, 4 féle halászlé (szegedi, tiszai, tárkonyos) - 4200 Ft körül - gyufatésztával (bajai módra), belsőséggel opcionálisan. Ponty, harcsa, fogas, kecsege, lazac süllő, pisztráng, sőt, békacomb is szerepel a halas főételek között (4150-7150 Ft). Több ételből lehet kis adagot is kérni.
A régivágású középkorú pincér úriember szakmája professzionális képviselőjeként foglalkozott a vendégekkel.
Mindkét étel nagyon ízlett, a nyírségi gombócleves (1550 Ft) tökéletes kezdésnek bizonyult. A főétel harcsafilé zöldfűszeres morzsában rizibizivel, óvatosan csak fél adagot kértem (3680 Ft, körettel és tartármártással együtt). Desszertre már nem maradt kapacitás. Régi szifonban érkezett a szóda (1550 Ft/ 1 liter), ez már szinte muzeális darabnak számít.
Hétvégén ebéd- és vacsoraidőben asztalfoglalás ajánlott.
Van egy kellemes különtermük is.
Bármely korosztállyal szívesen jönnék ide enni máskor is, pl. több generációs családi ünneplésre.
Kötelező szervizdíj: 12%.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (24)
Ezüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - MosdóEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - Külső képEzüstponty Vendéglő Budapest - Étlap/itallapEzüstponty Vendéglő Budapest - Étlap/itallapEzüstponty Vendéglő Budapest - Külső képEzüstponty Vendéglő Budapest - Külső képEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - Külső képEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - Étlap/itallapEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/ital

Ezüstponty Vendéglő további értékelései

2023.08.28barátokkal
Családi reddezvényeken (temetés után) szűk családi vacsorázások, és évtezedek óta osztálytalálkozónk színhelye. Ha nem tetszene nyilván nem járnánk ide. Kihaló félben lévő kerthelyiségek korában jó, hogy van ez a kedves hely! Csdak az idő legyen kellemes.
2023.07.09családjával
Kiváló
Péntek du. fiam diplomáját ünnepeltük. Most sem csalódtunk az étteremben. A kiszolgálás rendkívül udvarias, a pincérek figyelnek mindenre, az ételek mindig finomak, a kert és a vendéglő rendkívül hangulatos. Máskor is szívesen járunk ide. TNZoltán
2022.10.27családjával
Kiváló
Nem ismertük a helyet, és páratlan meglepetésben volt részünk a finom halételek, a kedves kiszolgálás és a hangulatos udvar miatt is. A süllő spárgával remek volt. Biztos, hogy fogunk még itt enni a kis családdal, és talán a kibővített nagy családdal is!
Népszerű szállások a környéken
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fried Kastély Hotel Simontornya - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.21-ig
Fried Kastély Hotel Simontornya
55.184 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval