Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Igazi görög taverna

Mazi Greek Kitchen BudapestMazi Greek Kitchen Budapest a térképen

Kiváló 2018. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. február 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már a megnyitásuk után nem sokkal jártam náluk, akkor arról volt szó, legalábbis az egyik pincérük azt mondta, hamarosan lesz ebédmenü is. Nos, ebédmenü azóta sem lett, de ettől még nagyon is érdemes ide ellátogatni. Tradicionális görög fogások, az egyik pincér görög, aki nem is beszél magyarul, vele angolul lehet kommunikálni, a fiatal pincérhölgy viszont magyar volt. A belépés pillanatától kezdve folyamatos figyelemmel és törődéssel voltak a vendégek iránt. Nem tűntek el, de nem is feszélyeztek senki az evés-ivásban.
Előételek, saláták, tészták a tenger gyümölcseivel, húsos és halas frissensültek, grillételek. Meglepődtem, de desszerteket nem láttam az étlapon. Amit még hiányoltam, az a vegyes ízelítő, ami szerintem nagyon jó lenne, pl. az előtételekből vagy akár a sült húsokból, zöldségekből is, mert így sokféle ételt ki lehetne próbálni.
A seftaliát (250 Ft) választottam, mert ezt ritkán látom az étlapokon, a hazai görög éttermekben. Darált sertésből és bárányhúsból készült kolbász-hurka, köretként: tzatziki, pita és fűszeres sült burgonya. Frissen készült minden, jó 15-20 percet kell várakozni, de kétségtelenül megérte. Kiadós adag, főleg a hús, a tzatziki lehetett volna több. Nem is tudnék rangsorolni, a fogás minden eleme kiváló volt.
A berendezés amúgy nem görögös, inkább északi-skandináv minimál hangulatú, modern, egyszerű. A konyhán folyó munkálatokat az üvegfalon keresztül követhetjük nyomon. Egyáltalán nincs étel- vagy olajszag.
A számla mellé ajándékba hoztak egy gombóc házi készítésű fagylaltot, amelyet görög joghurttal, mazsolával és Metaxával ízesítettek.
Nincs kötelező szervizdíj. Csatos palackban hoztak ivóvizet az asztalhoz, természetesen ingyen (máshol ez sajnos nem természetes a budapesti éttermekben).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (18)
Mazi Greek Kitchen Budapest - Étlap/itallapMazi Greek Kitchen Budapest - Étlap/itallapMazi Greek Kitchen Budapest - Étlap/itallapMazi Greek Kitchen Budapest - Étlap/itallapMazi Greek Kitchen Budapest - BelsőMazi Greek Kitchen Budapest - BelsőMazi Greek Kitchen Budapest - Étel/italMazi Greek Kitchen Budapest - Étel/italMazi Greek Kitchen Budapest - Étel/italMazi Greek Kitchen Budapest - Étel/italMazi Greek Kitchen Budapest - Étel/italMazi Greek Kitchen Budapest - Étel/italMazi Greek Kitchen Budapest - BelsőMazi Greek Kitchen Budapest - BelsőMazi Greek Kitchen Budapest - Étel/italMazi Greek Kitchen Budapest - MosdóMazi Greek Kitchen Budapest - Külső képMazi Greek Kitchen Budapest - Étlap/itallap

Mazi Greek Kitchen további értékelései

2020.02.27gyerekekkel
Kiváló
Nagyon tetszett az egyedi, a budapesti görög vendéglőkre nem jellemző modern dizájn, bár megjegyzem, hogy a klasszikus görög belteret is nagyon szeretem, azokban a görög utazások iránt felkeltett nosztalgia a jó. Itt harmóniában van a tálalás az atmoszférával. Kitűnő a kiszolgálás, ötletesek az...
2017.08.02a párjával
Átlagos
Sok pozitív értékelést olvastam az interneten, ezért esett erre az étteremre a választásunk. A belső tér elég pici, a kétszemélyes asztalok zavaróan közel vannak elhelyezve egymáshoz, görög hangulat pedig egyáltalán nem érzékelhető. Csupán onnan lehet tudni, hogy görög étteremben járunk, hogy a...
2017.03.10a párjával
Véletlenül fedeztük fel az Alkotmány utcában járva, hogy új görög étterem nyílt ( 2016. nyarán ) . Miután nagyon szeretjük a görög konyhát, rögtön kipróbáltuk. A berendezés és a megjelenés a ma divatos minimál stílust képviseli, nem mondaná meg az ember, hogy görög étteremben van. A...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Szieszta Sopron - Senior csomag fürdőbelépővel
Senior csomag fürdőbelépővel
2024.12.23-ig
Hotel Szieszta Sopron
89.100 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
80.850 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Gotthard Hotel Szentgotthárd - Kedvezményes tavaszi pihenés
Kedvezményes tavaszi pihenés
2024.06.30-ig
Gotthard Hotel Szentgotthárd
89.760 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval