Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kantoni stílusú cukrászda

Mong Kok Tea BudapestMong Kok Tea Budapest a térképen

2022. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. április 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Nyugati tér közelében lévő ázsiai teázó egy korábbi tradicionális kínai teázó helyét vette át. Koreainak gondoltam a külseje alapján, de a honlapjuk szerint kantoni stílusú, szóval akkor kínai. Canton (Kanton) neve jelenleg már Guangzhou, a 18 millió lakosú metropolisz Kína 3. legnépesebb városa a Dél-Kínai-tengernél.
Szóval ez a mostanság a fiatalok körében nagyon divatos teázó az anime, K-Pop, bubble tea világát hozza és fő célcsoportját a tizenévesek alkotják. A speciális étel- és italkínálat okán a magyar ízlésnek kissé furcsa, különös, így inkább a hazánkban élő ázsiai fiatalok körében népszerű.
Az árak egy kissé magasak az én megítélésem szerint.
A Macao-tojás pite a portugál pastel de nata süteményt idézi, ami nem is meglepő, hiszen Makaó portugál gyarmat volt, azonban ennek a tölteléke édes tojás/omlett (és nem vaníliás tojáskrém), ami egy kissé fura volt a számomra, hát jónak nem mondanám. 490 Ft-ért pedig meglehetősen drága egy ilyen aprócska sütemény.
Finom volt viszont a színes mini habcsók doboz, amiből azóta már egy újabb adagot is vásároltunk (500 Ft), és ez árban is korrekt szerintem.
A pisztáciás fonat (590 Ft) a kézműves pékségek népszerű, különleges édes péksüteménye, de itt más a tésztája, kissé szivacsos, és édesebb is a kívánatosnál.
A hűtőpultban felfedeztem éppen olyan süteményeket, amelyeket a Keletinél az Asian Street Food cukrászdájában, illetve a China Townban a Foodpanda sütis pultjában is láttam. A vaníliás tekercs isteni! (990 Ft)
Az emeleten vannak kellemes pasztellszínű Ikeás hangulatú ülőhelyek, egyáltalán nincs keleties miliő. A belmagasság viszont alacsony. Mosdót nem találtam, pontosabban a mosdó helyén privát részleg van.
Összességében számomra egy kissé idegen a hely, mondhatom, hogy kívülállónak éreztem itt magam, és a kínai személyzet sem volt barátságos, semleges idegenként kezeltek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (19)
Mong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - EgyébMong Kok Tea Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
56.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Kedvezményes ár félpanzióval
Kedvezményes ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
99.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval