Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fagyitekercs

N'iceRoll BudapestN'iceRoll Budapest a térképen

Kiváló 2017. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. május 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az a nagyszerű a gasztronómiában, hogy időről időre előrukkolnak valami kreatív újdonsággal. Amikor azt gondoltuk, hogy fagylalt témakörben már kimerült a lehetőségek tárháza - persze az új ízek biztos a jövőben is születnek majd folyamatosan - , akkor ismét jött egy új ötlet. Állítólag ezt hívják thai fagyinak, biztos így van, Thaiföldön nem ettem még sem ilyen, sem másfajta fagylaltot. Ez Magyarországon nem a N'iceroll újítása, van egy Thai Fagylalt nevű hely a Corvin közben is, akik régebben nyitottak. A N'iceroll idei nyitás a korábbi palacsintázó helyén (akik emlékeim szerint 1 évet sem húztak ki), mellettük viszont több éve a jó hírű és közkedvelt Mimosa kézműves cukrászda található, fagyi ott is kapható, nem is rossz, sőt!
Szóval a thai fagyi avagy a "roll" lényege az, hogy folyékony vaníliás tejes szirupot - ez az alap - locsolnak egy mínusz 30 fokra hűtött fémlapra, majd ízesítik a vevő kérése szerint, vékony palacsintára formázzák, s amikor megdermed, felcsavarják tekercs formába. Utána a tekercseket óvatosan papírpohárba helyezik, hogy megmaradjon az alakja, és megszórják, díszítik, például gyümölcsökkel, morzsával, kókuszchips-szel, gránátalma maggal, karamellizált mogyoróval vagy akár sós pereccel. 10 féle előre összeállított kombinációból lehet válogatni (690-890 Ft egy adag) vagy 890 Ft-ért tetszés szerint magunknak is kitalálhatunk valamit. Tehéntej helyett kókusztejjel is elkészítik a tekercseket (+200 Ft-ért). Bár izgalmas és különleges édesség, de olcsónak nem mondható. Igazából nem is a fagyi íz élmény miatt jön szerintem ide az ember, hanem a vizuális látványért és talán kíváncsiságból is. Akik olvasták már az értékeléseimet korábban, tudják, hogy költségérzékeny vagyok, így célzottan május 8-án, a kézműves fagylalt napján jártam náluk, amikor féláron árultak minden fagylaltot. 345 Ft-ért bőven megérte (az értékelésnél figyelembe vettem a normál árat). Citromos pite fantázianevű roll-t kértem, amelyben citromos vaníliafagylalt van, habcsók díszítéssel, morzsával és citromkrémmel. Kiadós, nagy adag.
Mivel a hely pici, és összesen kettő fémlapjuk van, és mindent a rendelés után készítenek, sorban állás könnyen kialakulhat náluk.
A fagyitekercsen kívül smoothie-t, szendvicseket és ízesített vizeket (pl. uborkás) árusítanak. Helyben csak 1 db bárszékes asztaluk van.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
N'iceRoll Budapest - Külső képN'iceRoll Budapest - Külső képN'iceRoll Budapest - Külső képN'iceRoll Budapest - Külső képN'iceRoll Budapest - Étel/italN'iceRoll Budapest - Étel/italN'iceRoll Budapest - BelsőN'iceRoll Budapest - Étel/italN'iceRoll Budapest - BelsőN'iceRoll Budapest - Külső kép

N'iceRoll további értékelései

2020.08.22egyedül
Kiváló
Nem szoktam gasztro-turné közben értékelést írni mert inkább az élményre figyelek s nem a rögzítésre. De ez annyira jó volt, hogy le kell írjam. Életem legjobb fagyi-élménye minden szempontból. Hogy ott készül az orrom előtt, hogy a bájos ifjú hölgy munka közben is tud a vendégre figyelni, hogy...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
35.280 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
BL Garden Panzió Balatonlelle - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2024.12.21-ig
BL Garden Panzió Balatonlelle
24.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel