Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Még mindig öregszik a halász

Öreghalász Étterem BudapestÖreghalász Étterem Budapest a térképen

2018. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. szeptember 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nálunk családi legenda volt az Öreghalász. Atyám Újpesten volt kerültei főorvos, azt hiszem, az ő idejében nyitott ez a hely, és hamar bekerült a házi szókincsünkbe is. Nagyon jó halászlevekre emlékszem. De valahogy 30 éve nemigen jártam errefelé. Egyszer, mintha jött volna egy kanadai rokon, és nagyon szeretett volna igazi, jó halászlevet enni Budapesten, akkor ezt találtuk ki és valami edénnyel el is jöttem ide és hoztam. Most arra vitt a dolgom megint, megláttam a lakótelep tövébe beleszomorodott éttermet. Visszajöttem és bentről is megnéztem. Halászlé, persze... milyen is? Vegyes. A hely üres majdnem volt, félidőben ebéd és a vacsoraidő között. Makulátlan rend. Pincér azonnal jön, én mondom, ő ajánl, de mást nem kérek, hozza kérés nélkül a csípős kiegészítőt. Majd nemsokára jön a kis bogrács, forr, rotyog, alatta ég a tűz, és a nagy csendben végig hallgattam a sustorgását, amíg ki nem hunyt a láng. Finom volt. Talán nem e legjobb, mert azért arra vannak más tippjeim, de mindenképpen a jobbak közül való. Sűrű, nem nyers, nem túlfőtt. A kenyér nem volt egy friss vágás, de csak azért, gondolom, mert így du. négykor nem vágnak fel egy emberért egy teljesen új kenyeret. Az ár nagyon korrekt, ismerve az országos körképet, a hely kívül kopott, belül tiszta és szép, a felszolgálásra sem lehet panasz. Ez itt így minimum egy négyes. Az emlékeim meg ott kóborolnak tovább.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (12)
Öreghalász Étterem Budapest - Külső képÖreghalász Étterem Budapest - Külső képÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - BelsőÖreghalász Étterem Budapest - Étel/italÖreghalász Étterem Budapest - Étel/italÖreghalász Étterem Budapest - Étel/italÖreghalász Étterem Budapest - Belső

Öreghalász Étterem további értékelései

2024.03.27barátokkal
Kiváló
Évek óta járok a barátaimmal vacsorázni, havonta egy alkalommal. Kiváló a konyha, udvarias és gyors a kiszolgálás, nagyon elégedettek vagyunk mindnyájan! Nem véletlenűl járunk évek óta ebbe az étterembe, csak ajánlani tudom. A társaság fele Budáról jár át és nem bánják! Klassz hely!
2020.06.27gyerekekkel
Kiváló
Sajnálom ,hogy már korábban nem kerestük fel ezt éttermet.Hangulatos,tiszta,udvarias kiszolgálás nagyon finomak az ételek. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
2020.06.04kollégákkal
Átlagos
Többször jártam már itt, de az utolsó látogatás kissé csalódás volt. Nem az ételek vagy a kiszolgálás, inkább a hely környezete és az épület állaga miatt. Emlékeimben egy jó hírű, teltházas étterem élt, ezzel szemben tátongott az ürességtől, igaz hétköznap tértünk be egy késői ebédre. Rajtunk...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.11-ig
Danubius Hotel Annabella Balatonfüred
64.969 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Hotel Visegrád - Örökifjak 62+
Örökifjak 62+
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval