Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A bár és amit beleképzelsz

Parlament Bistro & Bar BudapestParlament Bistro & Bar Budapest a térképen

Átlagos 2019. márciusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2019. április 7.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Amikor ez a bár itt megnyitott, elég erősen elgondolkodtam, hogy vajon hogyan tudtak a tulajdonosok/bérlők eme illusztris helyszínre szert tenni és ezek után egy ilyen kaliberű helyet itt megnyitni? A lokáció ugyanis a főváros egyik igen frekventált, illusztris, és mindezekből következően szinte irreálisan drága utcája, pár méterre a Duna-parttól, Vörösmarty tértől, Váci utcától.
Ráadásul még kis kiülős teraszt is tudtak engedélyeztetni az egyébként meglehetősen szűk járdán. A dunai panorámát sajnos takarja az előttük lévő szálloda épülete és a gyakorta itt parkoló buszok sora.
A bisztró csak a nevében szerepel, mert ételeket egyáltalán nem láttam, étlapot sem, a parlament névválasztás szintén értelmezhetetlen volt számomra, mert az ország házától azért egy kicsit odébb vagyunk, de legalább kerületen belül.
Ez voltaképpen egy shisa-bár, azaz arab vízipipázó hely. Ebédidőben is pipázott az egyik vendég, amikor benéztünk, mi csak egy kávéra, nem pipára. Illy kávét főznek, ami a jobbak közé számít, de itt az elkészítés nem volt éppen a topon, meglehetősen középszerűre sikeredett.
A kávé mellé víz nem járt, és cukorból is csak a hagyományos fehér kristály (1 zacskónyi). 450 Ft-ba került az eszpresszó tejjel, miközben a kávélapon 390 Ft szerepelt (utólag láttam az asztalra elhelyezve), de párhuzamosan egy másik itallap is volt az asztalon, ahol eszpresszó nem volt feltüntetve a kávék között.
A beltér egyébként kellemes, arabos bár hangulata van, némi neon felirattal. Italkínálat kommersz, átlagos árfekvésben.
A teakínálat egész jó, a "ház söre" a Pilsner Urquell, amelyből 1 literes korsót is lehet kérni.
A pincér-pultos fiatalember jó kedélyű, humoros, bár benne is volt valami furcsa.
Összességében volt a helyben valami szürreális (mintha valami elvont film díszlete lenne), de ellenszenvesnek nem mondanám.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (15)
Parlament Bistro & Bar Budapest - Külső képParlament Bistro & Bar Budapest - BelsőParlament Bistro & Bar Budapest - BelsőParlament Bistro & Bar Budapest - Étel/italParlament Bistro & Bar Budapest - Étel/italParlament Bistro & Bar Budapest - Étlap/itallapParlament Bistro & Bar Budapest - Étlap/itallapParlament Bistro & Bar Budapest - Étlap/itallapParlament Bistro & Bar Budapest - Étlap/itallapParlament Bistro & Bar Budapest - Étlap/itallapParlament Bistro & Bar Budapest - Étlap/itallapParlament Bistro & Bar Budapest - Étlap/itallapParlament Bistro & Bar Budapest - BelsőParlament Bistro & Bar Budapest - BelsőParlament Bistro & Bar Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
94.050 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Átrium Hotel Harkány - Tavaszi-nyári pihenés
Tavaszi-nyári pihenés
2024.09.30-ig
Átrium Hotel Harkány
32.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
52.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval