Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szabad új ebéd

Szabad Bisztró - Új Hely BudapestSzabad Bisztró - Új Hely Budapest a térképen

Kiváló 2024. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. április 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Király utcában működő Szabad Bisztró tulajdonosai talán tavaly (?) egy új helyet nyitottak a VII. kerület után a szomszédos "Nyolcban" a Rákóczi tér mögött, melyet frappánsan csak Új Helynek neveztek el, és hasonló életérzés és koncepció mentén működnek. A saroképület pinceszintjén lévő L alakú gasztrokocsma meglepően tágas, egyáltalán nincs nyomasztó pince-érzete a vendégnek, ugyanakkor fiatalos romkocsmás miliőt hoz a hely. Hétköznap ebédidőben két fogásos ebédmenüt kínálnak, ami 2890 Ft-ba kerül, kötelező szervizdíj nincs.
A hely kizárólag húsmentes, vegán ételeket kínál, ezen belül street food fogásokat és magyaros fogásokat is készítenek, ez utóbbi jelenik meg jellemzően az ebédmenü ételei terén. Olyan ikonikus "nagyon magyar" ételek is szerepelnek az egy oldalnyi étlapon - persze húsmentes verzióban -, mint a brassói, a rakott krumpli vagy a hortobágyi palacsinta -, de készítenek babból tatárt, a barfoodok között cukkini, illetve sült jackfruit burgereket, a húsokat több ételükben a Beyond Meat növényi húspótlóival pótolják. Már jelzem is azonnal, én egyáltalán nem vagyok vegán, de több hétig is könnyedén megvagyok hús nélkül, igazából a jó ízekre, az ízek és fűszerek harmóniájára vágyom, ezt értékelem mindenfajta konyha teljesítményében. Ottjártamkor az ebéd: lencseleves és tökfőzelék volt tofupörkölttel. Kiadós, jó ízű ételeket kaptam, igazán finoman főznek, nekem nem volt semmi hiányérzetem. Külön kiemelem a jól eltalált fűszerezést.
Pár szó az italokról: a csapon cseh Primator sörök (970-1500 Ft/ korsó), Budaprés almás cider, üveges sörben szintén Primator, valamint hazai kézműves Fehér Nyúl IPA (1450 Ft/ kis üveges). A ház borának decije 490 Ft, Irsai Olivér, illetve rozé, a borászat nem ismert. Békési szila pálinka, illetve Savanya zamatos barack. Az eszpresszó kávé 550 Ft.
A mosdó kifejezetten romkocsmás.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (14)
Szabad Bisztró - Új Hely Budapest - MosdóSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - MosdóSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - BelsőSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - BelsőSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - EgyébSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - Étel/italSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - Étel/italSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - Étel/italSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - Étel/italSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - BelsőSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - BelsőSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - Étlap/itallapSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - Étlap/itallapSzabad Bisztró - Új Hely Budapest - Külső kép
Népszerű szállások a környéken
Hotel Laterum Pécs - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2025.01.07-ig
Hotel Laterum Pécs
35.100 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Aqua Hévíz - Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
Wellness élmények all inclusive ellátással, előfoglalással
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Aqua Hévíz
91.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás - Napi árak félpanzióval
Napi árak félpanzióval
2025.01.02-ig
Bordűr Wellness Hotel és Szőnyegmúzeum Békésszentandrás
74.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval