Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Halak a tányéron, halak a Dunában

Szegedi Halászcsárda BudapestSzegedi Halászcsárda Budapest a térképen

Kiváló 2018. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. június 18.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nagy múltú, turisták körében is rendkívül népszerű magyaros halétterem a pesti Duna-parton, fullos dunai panorámával, kilátással a Gellért-hegyre, Citadellára, Budai Várral, Szabadság hídra. Egy olyan étterem, ahová szívesen elhoznék külföldi vagy vidéki barátokat, rokonokat, mert maga a hely is élményszámba megy.
A belső tér a magyaros-népies vonalat hozza annak tipikus kellékeivel, de giccsesnek vagy túlzónak nem találtam. Szépen terített asztalok, végtelen hosszúságú, halakban erős étlap. Mindez átlagos, elfogadható árfekvésben, egyáltalán nem lehúzás-szagú a hely.
Kis adag - zóna - filézett ponty halászlével indítottam, erre mindenképpen kíváncsi voltam, hogyan s milyenre készítik. (1400 Ft). Engem összességében meggyőztek, karakteres, tömör, paprikahangsúlyos lé, aki nem szereti csípősen, az sem fog csalatkozni, benne sok haldarab, azonban ezek az én ízlésemnek kissé zsírosak és túlfőttek voltak. Hozzá fehér kovászolt hagyományos házi kenyér járt (árban benne foglaltatik).
Főfogásként a "Halak Tiszából-Dunából" ételt választottam, mivel ebben 3 féle, különböző fajta és más módon készített halszelet volt, házi fűszeres csónakburgonya körettel (3100 Ft+600 Ft). 1-1 filézett szelet elég kicsiny volt, de a leves után már többet nem tudtam volna bevállalni. A 3-ból 2 hallal elégedett voltam, a 3. felejthető kategóriás. Szeretném kiemelni, hogy a halaknak nem volt pocsolyaíze, amit sajnos többször tapasztaltam már hazai édesvízi halak esetében. A krumpli, hiába csak egy köret volt, de életem legjobbjaként könyveltem el úgy en bloc a sült krumplik világában.
Kötelező szervizdíj nincs. Az alkoholos és alkoholmentes italok is véleményem szerint túlárazottak (példaképp: 0,2 dl Naturaqua víz 400 Ft).
Figyelmes, profi személyzet, megfelelő létszámban, felkészült magabiztos konyha. Szokásomtól eltérően a 4,5-öt felfelé kerekítettem a pontozásban.
Szívesen ennék még itt a későbbiekben is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
Szegedi Halászcsárda Budapest - Külső képSzegedi Halászcsárda Budapest - Külső képSzegedi Halászcsárda Budapest - Külső képSzegedi Halászcsárda Budapest - Külső képSzegedi Halászcsárda Budapest - BelsőSzegedi Halászcsárda Budapest - Étlap/itallapSzegedi Halászcsárda Budapest - Étlap/itallapSzegedi Halászcsárda Budapest - BelsőSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - Étlap/itallapSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - BelsőSzegedi Halászcsárda Budapest - Külső képSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - BelsőSzegedi Halászcsárda Budapest - Étel/italSzegedi Halászcsárda Budapest - BelsőSzegedi Halászcsárda Budapest - MosdóSzegedi Halászcsárda Budapest - MosdóSzegedi Halászcsárda Budapest - Külső képSzegedi Halászcsárda Budapest - Külső képSzegedi Halászcsárda Budapest - Külső kép

Szegedi Halászcsárda további értékelései

2018.08.30gyerekekkel
Kiváló
Először próbáltuk ki a családdal ezt az igazán szép helyen lévő éttermet. A limonádé nagyon finom, a kétszemélyes haltál bőven elég 3 személynek, amire a pincér figyelmeztetett is, ezért nagyon hálásak is voltunk. A tálalás is kiváló, gusztusos volt, és nem csak a halételeké. Az adagok bőségesek,...
2018.02.06barátokkal
Gyenge
Meghívott barátaimmal közösen kedveljük a halételeket. Tekintettel arra, hogy a szegedi Roosevelt téri halászcsárdában sokszor és finom halételeket ettünk már és úgy tudom itt Pesten ugyanaz a tulaj működteti e halászcsárdát, ezért foglaltattam a kis csoportunknak asztalt egy estebéd...
2017.12.03csoporttal
Kiváló
Ismerősökkel voltunk itt, a halászlé mindenkinek nagyon ízlett. A kis adag is bőségesen elég volt. Párom megkóstolta a pontypaprikást házi túrós csuszával, ami nagyon ízlett neki. A kiszolgálás gyors volt. A kilátás nagyon szép volt a Dunára, illetve a budai oldalra. A zenekar jó hangulatot...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2024.12.21-ig
Hotel Elixír Mórahalom
95.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
2026.05.04-ig
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd?
89.505 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval