Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szlovák, az örök

Szlovák Söröző & Étterem BudapestSzlovák Söröző & Étterem Budapest a térképen

2016. áprilisban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2016. április 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Szlovák Étterem évtizedek óta változatlanul tartja magát az idők sodrásában a Nyugati tér melletti mellékutcában. A változások mintha nem hatnának rájuk. Nyilván pár évente kifestik a falakat, és visszakalapálják a meglazult széklábakat, de itt szinte megállt az idő, ám ettől függetlenül mégsem hat retró helyként. A hangulat összességében számomra inkább kocsmás, az elegancia nem jut eszembe itt járva, viszont a vendégek többsége ide célzottan enni vagy enni is jön, nemcsak egy korsó sörre ugranak be.
Ebédidőben 2 fogásos menüt kínálnak 1100 Ft-ért, ami még akkor is kedvező ár-érték arány, ha tőlük 5 méterre ugyanennyiért "all you can eat" svédasztalos étkezést ad egy közelmúltban megnyitott konkurens étterem (abba itt nem mennék bele, hogy ott milyen alapanyagokból milyen választékban). Hogy mégis haladnak a korral, az is jelzi, hogy többféle hazai kézműves sört is tartanak 540-740 Ft közötti áron (Fóti, Békésszentandrási, Kapucinus sörfőzdékből 7-8 félét).
Pados kialakítású, lakkozott fenyő boxokban lehet leülni, amelyek kb. 4 személyesek, praktikus, hogy a magas hátfal miatt egymástól elszeparálódnak az asztaltársaságok.
Az emeleten is végig vannak asztalok, de a földszint szerintem barátságosabb. A bejárat előtt is vannak kinti asztalok, de nincs saját terasz, hanem az utcán a járdán kell ülni.
Alapvetően magyaros konyhát visznek, klasszikus ételekkel; ettem már itt hatalmas adag vadast, rántott sajtot és hagymás rostélyost is. A menü főétel is elegendő méretű, tartalmas adag. Jó a házi csalamádé. Némi negatívum, hogy a sütéshez használt olajat szerintem gyakrabban kellene cserélni, és jobbn oda kellene figyelni, hogy az együtt tálalt ételek hőmérséklete legalább megközelítőleg egy szinten legyen (a tűzforró sült krumpli és a langyos rizs esete...). Az ételekre alig kellett várni, gyorsan pörgetik az ebédidős etetést.
A kiszolgálás egy középkorú pincér úr személyében módfelett udvarias, kedves, precíz volt. Kártyával, SZÉP kártyával, Erzsébet utalvánnyal is lehet fizetni, fix szervizdíj nincs.
A mosdó a gyenge pont, arra ráférne egy renoválás.
Sokszor járok a Szlovák felé, népszerű hely, sok törzsvendéggel, inkább a középkorú korosztályból.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (22)
Szlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étlap/itallapSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső kép

Szlovák Söröző & Étterem további értékelései

2024.01.06kollégákkal
Gyenge
A juhtúrós sztrapacskát tehéntúróval keszítették. A fizetéskor legyetek óvatosak, ugyanis többen voltunk, és nem engedték a bontott számlát majd elég b.nkón beszéltek velünk. Hivatkoztak egy nem létező szabályozásra. A hely 10 éve még jó volt de mára sajnos a tipikus magyar mutyi, hogy...
2023.12.20csoporttal
Szörnyű
A kiszolgálás borzasztó volt, többször átültettek minket. A z ételek borzasztóan íztelenek. A fizetés nagyobb társaság esetén esélytelen. SZÉP kártya akkora probléma, hogy kizavarják a vendéget.
2022.09.08barátokkal
Szörnyű
A sörkínálat erősen hiányos volt. Egy ilyen helyen elvárható lenne, hogy az üveges sör kínálata teljes legyen A pincér kérés nélkül kihozta a számlát, mint ha már nemkívánatos vendégek lettünk volna. Pedig még fogyasztásban voltunk. Fizetéskor közölték, hogy nem lehet bankkártyával fizetni,...
Népszerű szállások a környéken
Danubius Hotel Marina Balatonfüred - Hajókázás a Balatonon
Hajókázás a Balatonon
2024.10.13-ig
Danubius Hotel Marina Balatonfüred
82.294 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással
Ensana Thermal Hévíz - Wellness Neked
Wellness Neked
2024.12.23-ig
Ensana Thermal Hévíz
218.000 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Napi árak
Napi árak
2024.12.30-ig
Hotel Wellamarin Zamárdi
54.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval