Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Születésnapi ünneplés

Szlovák Söröző & Étterem BudapestSzlovák Söröző & Étterem Budapest a térképen

2022. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. január 8.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évtizedek óta működő söröző- vendéglő, meleg konyhával, nyáron a járdára kitelepülős terasszal. Elvileg 2 szintes a söröző-étterem, de a felső szintet jelenleg nem használják. Az alsó rész szombaton estére gyakorlatilag megtelt, mi is előzetes foglalással, nagyobb társasággal voltunk, születésnap ünneplésére.
Az étlap nem sokat változott a 10 évvel ezelőttihez képest, persze az árak tekintetében ez nem igaz. Főként magyaros, tradicionális, valamint szlovák "tót" ételeket készítenek, az egyik specialitás a sztrapacska.
Levesek közül ettünk erőlevest tojással (670 Ft), finommetélttel, illetve gulyáslevest (1590 Ft). Ez utóbbi az étlapon bográcsgulyásként szerepelt, 0,5 l-es méretben, de valójában egy piros zománcos kislábosban érkezett. Amúgy tartalmas volt, sok hússal és krumplival, de a húsban voltak zsíros, inas, cupákos, azaz számomra fogyaszthatatlan részek is. A lé egy kissé íztelen volt összességében, pedig a piros paprikás színe, zsírja megvolt.
A férfiak némiképp csalódottan vették, hogy az erőlevesek kis csészékben érkeztek, szolid mennyiségben.
A húsos cicegéhez nagy reményeket fűztek (3190 Ft), de ez a fogás egyértelmű csalódást okozott. Az étlap leírása szerint "burgonyafánkba burkolt sertéskockák sajttal, tejföllel, pecsenyeszafttal", a valóságban mintha a maradékokat rakták volna egybe egy kevéssé sikerült kiszáradt hatalmas pogácsába.
A sztrapacska ugyanakkor nem okozott csalódást, kapros-juhtúrósat és sima juhtúrósat is kótoltunk (2490 Ft). A desszertek kínálata nem volt valami izgalmas, túrós és kakaós pogácsát kértünk jobb híján (950 ill 790 Ft/2 db), sok porcukorral, sok töltelékkel, melegen érkezett. A szepesi szelet - natúr borda, sültkolbász, pecsenyeszaft - szintén korrekt volt (3290 Ft). Elvitelre még hoztunk egy rántott pulykamellet rizibizivel (3830 Ft), kiadós, 2 nagy szelet, ez is rendben volt. Az ételek elég gyorsan elkészültek, az főétel adagok nem kicsik, sőt, inkább kiadósak.
Összességében a pontszám billeg a 3 és a 4 pont között, de ezúttal felfelé kerekítettem.
Az italok terén a korábbi teljesen kommersz kínálatot kissé bővítették, fejlesztették. Staroprament csapolnak, világost és búzát, valamint Leffe darkot. Az üveges sörök között többféle cseh sör is akad (Lezak, Bohémia, Konrad, Bernard, Barbar, Bizon), kézműves sörök köréből a Rizmajer kapható. Egyik asztaltársunk meg is kóstolta a narancsos mézes gyömbérsörüket (950 Ft 0,5 l).
Cseh pálinkák széles kínálata szerepel, ezek közül málnát, kökényt, sörpárlatot, fekete cseresznyét is kértünk. A Pálenka Z Malin málnapálinkája (1690 Ft 4 cl) kellemes volt, nem goromba, de karakteresen nekem a málna nem jött ki.
Itt jegyzem meg, hogy a honlapon elérhető árak és az étlap árai nincsenek összhangban, a honlap még nincs frissítve, azóta volt némi áremelkedés /10% alatti mértékben.
Kötelező szerviz díj nincs. Az italok, üdítők árait korrektnek mondanám, nincsenek túlárazva.
Míg a beltér vagy 20 éve nem változott semmit, ugyanazok a fa boxok vannak lócákkal, a falon faburkolatok addig a mosdót teljesen felújították. Megjegyzem azonban, hogy a burkoló rémesen silány munkát végzett, nagyon csúnya az illesztés, fugázás hiányzik, szappantartó ferdén lóg. Nem egy mestermunka, az biztos. A női vécében nem volt papír és kéztörlő sem.
A személyzet folyamatosan hordja a maszkot, egy kicsit vadászni kell rájuk, de amúgy készségesek, gyorsak.
Összességében a hely inkább a közép és idősebb korosztály számára komfortos, a fiataloknak retró hatású lehet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (22)
Szlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - BelsőSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étel/italSzlovák Söröző & Étterem Budapest - EgyébSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Étlap/itallapSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső képSzlovák Söröző & Étterem Budapest - Külső kép

Szlovák Söröző & Étterem további értékelései

2024.01.06kollégákkal
Gyenge
A juhtúrós sztrapacskát tehéntúróval keszítették. A fizetéskor legyetek óvatosak, ugyanis többen voltunk, és nem engedték a bontott számlát majd elég b.nkón beszéltek velünk. Hivatkoztak egy nem létező szabályozásra. A hely 10 éve még jó volt de mára sajnos a tipikus magyar mutyi, hogy...
2023.12.20csoporttal
Szörnyű
A kiszolgálás borzasztó volt, többször átültettek minket. A z ételek borzasztóan íztelenek. A fizetés nagyobb társaság esetén esélytelen. SZÉP kártya akkora probléma, hogy kizavarják a vendéget.
2022.09.08barátokkal
Szörnyű
A sörkínálat erősen hiányos volt. Egy ilyen helyen elvárható lenne, hogy az üveges sör kínálata teljes legyen A pincér kérés nélkül kihozta a számlát, mint ha már nemkívánatos vendégek lettünk volna. Pedig még fogyasztásban voltunk. Fizetéskor közölték, hogy nem lehet bankkártyával fizetni,...
Népszerű szállások a környéken
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
95.645 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Helios Hévíz - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Helios Hévíz
43.700 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval