Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pink-fekete cirádák

Szondi Cuki BudapestSzondi Cuki Budapest a térképen

Átlagos 2017. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. június 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tipikus retró cukrászda a 70-es - 80-as évek esztétikai megoldásaival. Bent vannak ülőhelyek, 4 személyes kerek asztalok kényelmetlen székekkel, a vélhetően galériaszintre vezető lépcsőfeljáró azonban le van zárva. A bejárat melletti táblán fényes fekete alapon, egymástól elütő stílusú betűkkel írták ki a legvonzóbb ajánlatokat, melyek közül nevesítve kiemelték a somlói galuskát és a gesztenyepürét. Klasszikus, megszokott, jól ismert sütemények, tortaszeletek, átlagosnál valamivel alacsonyabb árfekvésben, 300-450 Ft közötti szeletárakon. Sacher, Eszterházy, puncsszelet, zserbó, krémes. A túrótorta mű-zselatin (sárga, pink) burkolattal a tetején mindig kissé bizarr volt számomra, szerencsére egyre ritkábban találkozom vele mostanában, de itt még ilyen (is) van. Véleményem szerint lehet létjogosultságuk a hagyományos cukrászdáknak, erre is van igény és kereslet, nemcsak a paleo-vegán-mindenmentes édességekre. De ettől még elvárható, hogy ne "műanyagból", igénytelen alapanyagokból süssenek. A gesztenyeszív nagy méretű, azonban a gesztenyés töltelék nem gesztenyéből, hanem higított "felütött" masszából készült, és túl van cukrozva. A krémes átlagos, semmi extra.
Bár árulnak fagylaltot is a Szondi Cukiban, én azt ajánlom, inkább sétáljatok tovább még pár métert a páros oldalon lévő olasz fagyizóig. Ég és föld a különbség.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (6)
Szondi Cuki Budapest - Külső képSzondi Cuki Budapest - Külső képSzondi Cuki Budapest - BelsőSzondi Cuki Budapest - Étel/italSzondi Cuki Budapest - Étel/italSzondi Cuki Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
90.100 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
2024.12.23-ig
Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
68.976 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Forrás Zalakaros - Félpanziós ajánlat
Félpanziós ajánlat
2025.01.02-ig
Hotel Forrás Zalakaros
18.915 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval