Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kis odafigyeléssel sokkal jobb lehetne

Vai Me! Georgian Restaurant BudapestVai Me! Georgian Restaurant Budapest a térképen

Átlagos 2016. februárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. február 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Vai Me lehetne kifejezetten jó hely. Remek az elképzelés, a kicsit, finomat, elérhető áron, jól megtervezett fél-ipari környezetben. Élveztem azt a rendszert, hogy kaptunk egy négyszögletes tárgyat, mely sípolni kezdett, amikor elkészült az ételünk, s mehettünk érte.
A fizetés a pultnál történik rendelésfeladáskor. Ezzel azért voltak gondok. Egyrészt abszurd, hogy alig tartanak pár sört az itallapon, de még azzal a néhánnyal sem szolgálnak. Világos Laskot akartam inni, kiderült, hogy nincs csak Heineken, amit ugye nem iszunk az Igazi Csíki Sörrel folytatott per óta.
Úgyhogy a ház bora iránt érdeklődtem. Nem elég, hogy a pultos lánynak fogalma sincs, hogy milyen pincétől származik a ház bora (ami azért, egyezzünk meg, 2016-ben nagyon banális kérdés), még azt is mondja, hogy „ez a neve, hogy a ház bora”. Mondom neki, minden bornak van egy termelője. Erre némi pofavágás közepette elmegy, megnézi, visszajön azzal, hogy Frittmann a termelő. Látszik, hogy először ejtette ki ezt a nevet. Felvilágosítottam, hogy nem akárkiről van szó, akár büszke is lehet egy hely, hogy a 2007-es Év bortermelőjének borát méri ki.
Ezen aztán egyébként van haszon, beszerzése ára 300-350 lehet literenként s akkor sokat mondtam, pohárban 350 decije. Testvérek között is 1000%-os árrés. Egyébként a rosé elég gyenge volt, lehet, hogy az nem is Frittmantól származott, a kis hölgy egy üveget nézett csak meg, úgy tűnt, hogy a vörösest.
Rendeltünk spenótgolyót (690), padlizsántekercset (690) és kukoricafánkot hússal töltve szilvamártással. Mondanom sem kell hogy a szilvamártás lemaradt, amikor szóltam, némi vita támadt a személyzet tagjai között, aztán előkerült a szilvamártás.
Az ízek, a tálalás rendben voltak, a dizájn kifejezetten tetszett, az árak is alapvetően rendben vannak, afféle grúz tapas bár ez, a műfajt nagyon szeretjük.
Adnának pár jó sört és bort, s mindezt kedvesen, tartanák be azt, amit ígérnek, hogy ne a vendég kelljen kikövetelje magának azt, ami jár s mindjárt jobbak lennének egy, de akár két ponttal, mert így aligha adhatok nekik „jó” osztályzatot.
Pedig az ízek alapján szeretnék.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (8)
Vai Me! Georgian Restaurant Budapest - BelsőVai Me! Georgian Restaurant Budapest - BelsőVai Me! Georgian Restaurant Budapest - Étel/italVai Me! Georgian Restaurant Budapest - BelsőVai Me! Georgian Restaurant Budapest - Étel/italVai Me! Georgian Restaurant Budapest - BelsőVai Me! Georgian Restaurant Budapest - BelsőVai Me! Georgian Restaurant Budapest - Belső

Vai Me! Georgian Restaurant további értékelései

2017.01.26
Lecsupaszított belső építészet, látható gépészet, bisztró hangulat, látványkonyha, önkiszolgáló rendszer. De nem kell sorban állnunk sokáig, a rendelés és fizetés után helyet foglalunk és az erre a célra szolgáló kütyü sípol, ha elkészült az étel és mehetünk érte. A gluténmentes húsos lepényünket...
2016.08.14kollégákkal
Átlagos
A nyitást követően nem sokkal kerestük fel az Október 6. utcai gasztro-utca új szereplőjét, a grúz konyhát képviselő Vai Me! éttermet. A berendezés modern, kicsit újhullámos, nem túl eredeti, az ülőhelyek bárszékes-felkapaszkodósak, amit nem annyira szeretünk, de valami miatt az új nyitású...
Népszerű szállások a környéken
Thermal Hotel Balance Lenti - Senior hétköznapok fürdőbelépővel
Senior hétköznapok fürdőbelépővel
2024.12.24-ig
Thermal Hotel Balance Lenti
63.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós - Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
Tavaszi kényeztető wellness hétvégék
2024.06.16-ig
Hotel Castello & Thermal Spa Siklós
143.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ambient Hotel Sikonda - Nyugdíjas ár félpanzióval
Nyugdíjas ár félpanzióval
2024.12.20-ig
Ambient Hotel Sikonda
95.642 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval