Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A színvonalhoz, atmoszférához képest elég drága hekkező

Vasmacska Halsütöde BudapestVasmacska Halsütöde Budapest a térképen

Átlagos 2024. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. május 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Újpesti vasúti híd lábának vonzáskörzetében öt egység működik, négy újhullámos és a Vasmacskáról, mely a Sziget sörkertnek a retro-életérzését adja, sokkal egyszerűbb kiadásban. Az ételválaszték hekkre, sült kolbászra és rántott csirkemellre korlátozódik, amihez kérhetünk sült krumplit, kenyeret, továbbá ecetes uborkát, almapaprikát, cseresznyepaprikát, valamint ketchupot, mustárt és majonézt. A hekk tíz dekája 800 forint, így egy fél kilós darab elérheti a 4000 forintot, ami azért büfészinten elég húzós.
Ihatunk a dobozos és csapolt tételeket összeadva s az alkoholmenteseket leszámítva hétféle sört az Asahi szortimentből, egyszerűbb borokat és töményeket. A sörárak fél literre vetítve 850 (doboz sima Dreher) és 1800 (csapolt Floris Kriek) forint között mozognak.
A hekket vettük célba, lényegében ezért is jöttünk ide, azt olvastuk világhálós fórumokon, hogy ott a legjobb a legnépszerűbb balatoni halféle. (Mely egyébként tengeri ragadozóhal, latin neve merluccius merluccius, magyarul nevezik még csacsihalnak is, Gordon Ramsay tévéműsoraiban meglepően gyakran emlegetik.) Tény, hogy itt nemcsak fűszeres lisztbe mártva készítik, hanem vékony ropogós bundában adják, mely egy cseppet emlékeztet az autentikus fish and chips panírra, csak nem annyira vastag. (Gyanakodtam, hogy talán készen árulnak ilymódon panírozott hekket, de nem leltem nyomát a neten efféle terméknek.) A hal így szaftosabb marad, ami nem hátrány.
A hidegkomlós Dreher kifogyott, így a megszokott, Goldból kértem. Üvegpoharat nem kaptam, azt nem kérdeztem, hogy a kimért bort mibe töltik. A kiszolgálás kedves szívélyes. Nem nyújtott rossz élményt a Vasmacska, de egyszer elég volt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (11)
Vasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - EgyébVasmacska Halsütöde Budapest - Egyéb

Vasmacska Halsütöde további értékelései

2023.10.01barátokkal
A népszigeti gasztro-túra első megállója volt a Vasmacska. Ugyanezen a - Vasmacska - néven vízparti helyszíneken akad még egynéhány kifőzde, büfé, sütöde országszerte. Mi metróval, majd gyalogosan közelítettük meg a helyszínt, hiszen utána a Népszigeten úgyis gyalogosan mozogtunk, viszont a...
Népszerű szállások a környéken
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
2026.05.04-ig
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd?
110.160 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Fagus Hotel Sopron - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.12.23-ig
Fagus Hotel Sopron
94.464 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Senior pihenés
2025.04.01-ig
Hotel Narád Park Mátraszentimre
84.304 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval