Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A fehér híd

Erzsébet híd BudapestErzsébet híd Budapest a térképen

Érdekes 2022. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. július 3.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A mostani fehér híd 1964-ben került átadásra, a budai oldalon az I. kerületet a pesti oldalon az V. kerülettel köti össze. A fővárosban ez a híd és az Árpád híd talán a két legfontosabbak közlekedési/forgalmi szempontból. A régi Erzsébet hídnak ugyanitt volt a "nyomvonala", melyet a II. világháború során a visszavonuló német seregek robbantottak fel a szovjetek előre nyomulását megakadályozandó. A híd névadója - talán mondani sem kell - Sissi.

Szerkezete függőhíd, anyaga acél. 6 sávos, közel 380 méter hosszúságú. Több fontos buszvonal jár rajta, régen villamos is járt itt 1972-ig, de ezt már megszüntették, gyakorlatilag a M2-es metróvonal váltotta ki. Érdekesség, hogy a híd 2009-ben elkészült díszkivilágításának költségét fele részben a japán állam vállalta.
A budai oldalon a hídfőnél található a Gellért hegy és rajta Szent Gellért monumentális szobra, amely a budai panoráma meghatározó eleme. A pesti oldalon a hídlábnál halad el keresztirányban a Váci utca.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Erzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - EgyébErzsébet híd Budapest - Egyéb

Erzsébet híd további értékelései

2022.06.01egyedül
Kihagyhatatlan
Nem tudtam, hogy vannak itt hidak a lapon, de ezt itt találtam. Gondoltam is, olyan, mintha direkt megszólítottak volna. Ha még senki nem írt róla, talán én... de miért is? Gondolom, egyre kevesebben élünk, akik láttuk még a hiányát. Ez volt a háború után az utolsó híd, amit helyreállítottak,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2 éjszakás ajánlat félpanzióval
2025.01.06-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
82.460 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd? - Kedvezményes ajánlat félpanzióval
Kedvezményes ajánlat félpanzióval
2026.05.04-ig
Greenfield Hotel Bük, Bükfürd?
110.160 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Club Tihany Hotel - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.11.03-ig
Club Tihany Hotel
Kérd ajánlatunkat!