Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiváló borok, kifogástalan kiszolgálás, csodás atmoszféra, javítható konyha

BorYou Bor & Bisztró EsztergomBorYou Bor & Bisztró Esztergom a térképen

Kiváló 2023. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. április 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A bejáratnál jó állapotban levő boroshordók, illetve félbevágott, földdel feltöltött hordókba ültetett törpefák fogadnak, bent hajópadló, kényelmes és esztétikus bútorzat, a falon hordótetők, illetve berámázott képek állatfejű emberekről. Az egész beltér eredetiségén, harmóniáján érződik az, amit a honlapról is megtudhatunk, hogy az éttermet egy látványtervező nyitotta, név szerint Szepesi Balázs.
Mintegy harmincöt bort kínálnak szerte a Kárpát medencéből, a helembai Világi pincétől a villányi Gere Attila vagy a szekszárdi Heimann Zoltán pincészetén keresztül Balla Géza ménesi birtokáig. A habzókat és Patrícius pincészet ötputtonyos aszúját leszámítva valamennyit kimérik decire is.
A sörök első látásra nagypari multitermékeknek tűnnek, de azért rákérdeztem, hogy a főzde megjelölése nélkül mindössze IPA-ként szereplő sör milyen termék. Mivel a többi klasszikus (azaz nem gyümölcsös) sör a Heinekentől és az Asahitól érkezik, arra számítottam, hogy vagy a Soproni, vagy a Dreher főzde szállítja. Meglepetten hallottam, hogy a szerény IPA felirat a Legenda sörfőzde Hableányát fedi.
Az étlap minden túlzás nélkül étterminek mondható, a választék a nemzetközi konyhára, illetve egyes etnikumok slágerételeire alapoz. Kínálnak többek között tatárbifszteket, pho-t, tárkonyos kacsaragulevest, beluga lencsét sült céklával, almás zellerpürével, kókuszos lime-os lazacsteaket házi gnocchi-val, pad thai-t, burgundi marhát, rosé kacsamellet erdei gyümölcsmártással, diós nudlival, sertésoldalast és újzélandi bélszínsteaket.
A kiszolgálásról csak jót mondhatok, a felszolgálók egytől egyig udvariasak, kedvesek, szívélyesek, segítőkészek és felkészültek.
A rákos bruschetta ízletes volt, szépen tálalt, a rákhús friss, élvezetes. Az étterem youtube csatornáján a nyitás óta kínált signiture-fogásként bemutatott mango chutney-val, kesudióval és krutonnal tálalt grillezett camembert korrekt élvezetes, megvalósításban még finomítható. A pisztáciás madártej nem győzött meg egyikünket sem, ízre, állagra, tálalásra egyaránt javíthatónak, sőt, javítandónak bizonyult. Az Eszterházy pohárkrém tisztes munka, finomhangolható, de alapvetően jó.
A gasztrovonal még erősíthető, ezzel együtt a Boryou kifejezett ajánlott, vonzó színfoltja Esztergom vendéglátásának.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (24)
BorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - EgyébBorYou Bor & Bisztró Esztergom - Egyéb

BorYou Bor & Bisztró további értékelései

2022.04.19családjával
Kiváló
Teljesen véletlenül találtunk rá a bisztróra. A napsütéses meleg idő miatt a teraszon ültünk le, így a belső részről túl sokat nem tudok mondani. A terasz viszont nagyon hangulatos, a Széchenyi térre néz. Nincsenek egymásra tolva az asztalok, így nem is volt zsúfolt sem. Az italok és az ételek...
Népszerű szállások a környéken
Bazilika alatti Panzió Esztergom - Esztergomi romantika félpanzióval a csillagok alatt
Esztergomi romantika félpanzióval a csillagok alatt
2024.12.24-ig
Bazilika alatti Panzió Esztergom
109.411 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval